Kirjoitukset avainsanalla työpäivän lyhentäminen

www.pixabay.com

Aamulla näin uutisen, jossa kansanedustaja Sanna Marin oli alustavasti ehdottanut työviikon ja työpäivän lyhentämistä. Olin ihan innoissani. Tämä ehdotus on juuri sellainen, mitä itsekin olisin voinut ehdottaa. Mutta en sitten myöhemmin päivällä ihmetellyt ollenkaan, että tämä ehdotus oli heti tyrmätty. Niinpä tietenkin.

Mielestäni työnteon vähentäminen olisi todella hyväksi meille kaikille. Varsinkin alaikäisten lasten vanhemmille olisi tärkeää ehtiä olla enemmän kotona. Tehdä kaikkea kivaa lastensa kanssa ja itsellekin jäisi tällöin tietysti enemmän aikaa. Vanhempien on myös tärkeää pitää huolta omasta jaksamisestaan. 20 vuoden kasvatustyö kun yleensä vie paljon energiaa vanhemmilta. Minähän tämän tiedän oltuani kahden lapsen yksinhuoltajana kohta 18 vuoden ajan.

Itse en ajattele tällä hetkellä tarvitsevani yhtään enempää vapaa-aikaa. Minä voisinkin siis edelleen jatkaa työntekoa entiseen tahtiin. Eli voisin tehdä ylityönä sen lyhentämisen ja nykyisen työajan välisen erotuksen. Varmasti monet muutkin aikuisten lasten vanhemmat näin tekisivät, jos vaan on rahantarve kuin minulla.

Jos lapseni olisivat alaikäisiä niin ehdottomasti valitsisin ajan. Mutta nykyään, kun olen kotona aika tarpeeton niin mitäpä muutakaan tekisin kuin töitä.

Ja tietty saisimme saman palkan kuin nykyään tällä lyhennetyllä mallillakin. 

Mitäs sinä ajattelet tästä ehdotuksesta?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Ei ole mahdollista lyhentää työaikaa ja saada samaa palkkaa kuin pitemmällä työajalla.

Varmaan on paljon muitakin yksinhuoltajia, jotka tietävät, kuinka raskasta on olla yksinhuoltaja ja tehdä samalla työtä, voidakseen elää tavallista arjen elämää. Et ole yksin tuon tunteen kanssa.

Vierailija
2/3 | 

Millä perusteella sinun mielestäsi pitäisi saada sama palkka lyhyemmästä työajasta? Utopistinen ajatus.

Vierailija
3/3 | 

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Olisi niin tarpeellista ja aivan varmasti maailma pyörisi vain entistä paremmin kun tämä olisi mahdollista ja monet ihmiset voisivat paljon paremmin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat