Kirjoitukset avainsanalla Kirjasuositus

Kuva: Tammi

"Hypnotisoija Erik Maria Barkin ja komisario Joona Linnan kiihkeä kilpajuoksu murhaajan löytämiseksi pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle.

Tukholmalaisen lähiön urheilukentältä löytyy raa’asti murhattu mies. Myöhemmin myös miehen vaimo ja tytär löytyvät surmattuina. Perheen poika, Josef, on elossa, mutta vakavasti loukkaantunut. Rikoskomisario Joona Linna pyytää traumoihin erikoistunutta psykiatria Erik Maria Barkia hypnotisoimaan Josefin, jotta murhaaja saataisiin selville. Bark suostuu, vaikka on aiemmin vannonut, ettei hypnotisoisi ketään enää koskaan. Samalla hän sysää liikkeelle painajaismaisen tapahtumien ketjun." Tammi

 

Kirjan tiedot:

Teos: Hypnotisoija-Black Edition

Tekijä: Lars Kepler

Kustantaja: Tammi

Vuosi: ensimmäisen kerran 2009, Black Edition 2019

Sivuja: 353, äänikirja 15 h 59 min

Mistä: Kuuntelin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska Book Beat suositteli ja olin päässyt taas dekkarien kuuntelemisen makuun. Kirja on jännittävä ja mukaansatempaava. Mutta ihan liian raaka ja verinen minun makuuni. En usko nyt ihan heti ainakaan kuuntelevani seuraavaa Joona Linna-sarjan osaa.

Kirjaa kuunnellessani ajattelin hypnotisointia hoitokeinona. En haluaisi itseäni hypnotisoitavan. En uskaltaisi antautua hypnoosiin. Eikä se minulla ehkä onnistuisikaan, koska en antautuisi mukaan. Mutta ehkäpä se jollekin kuitenkin sopii.

Eipä tästäkään kirjasta tämän enempää. Aloitan taas uuden kuunneltavan tänään tai huomenna.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Viehättävä pikkukylä Three Pines Quebecin kaupungin lähellä heräilee kiitospäivän aamuun. Kun kaikkien rakastama, eläkkeellä oleva opettaja Jane Neal löydetään metsästä kuolleena, on kyläläisillä vaikeuksia uskoa tapahtunutta todeksi.
Kylän asukkaat olettavat nuolesta surmansa saaneen Janen joutuneen salametsästäjän uhriksi. Quebecin poliisilaitokselta saapuva rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen on toista mieltä. Tarkkanäköinen ja harkitseva Gamache aistii, että jotain synkkää piileskelee kylän sievien julkisivujen takana. Jotain, joka uhkaa saattaa lisää kyläläisiä mullan alle estääkseen totuutta paljastumasta.

Kuolema kiitospäivänä aloittaa Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjan, jonka toinen osa Kylmän kosketus julkaistaan jo syyskuussa. Sarjan kolmas osa Kuukausista julmin ilmestyy keväällä 2020." Adlibris

 

Kirjan tiedot:

Teos: Kuolema kiitospäivänä

Tekijä: Louise Penny

Kustantaja: Bazar

Vuosi: 2019

Sivuja: 259, 13 h 53 min

Mistä: Kuuntelin Book Beatissa

 

Pitkästä aikaa minun tuli kuunneltua dekkari. Valitsin tämän kirjan Book Beatin suosittelemana. Jotenkin alkoi tuntua, että sain tarpeekseni self-helpkirjallisuudesta. Oli kiva kuunnella välillä dekkari. 

Tässä kirjassa tosin ehkä jaaritellaan vähän liikaa minun makuuni. Mutta oli kyllä ihan tarpeeksi jännittävää kuunneltavaa ainakin. En arvannut myöskään yhtään, kuka on murhaaja. Aina ei leikkaa minullakaan.

Suosittelen kirjaa dekkareiden ystäville! En tänään oikein jaksa enempää jaaritella tästä kirjasta. Lue itse tämä kirja, jos kiinnostuit.

Kuva: Tammi

"Millaista on aloittaa deittailu uudelleen keski-iässä, kun kaiken säätämisen piti olla jo takanapäin?

Kaksikymmentä vuotta sitten Sinkkuelämää-kirja ja -televisiosarja loivat ilmiön, joka elää edelleen. Nyt Candace Bushnell palaa New Yorkin deittimarkkinoille ja selvittää, miten maailma on sinkuille muuttunut.

Pitäisikö aloittaa pyöräily, korjauttaa vagina, mennä Tinderiin vai sittenkin muuttaa maalle ja unohtaa koko juttu? Candace Bushnell tutkailee nykydeittailun outouksia ironisella otteella, huomioiden terävästi tämän hetken carrieiden ja samanthojen seikkailuja.

Pitäisikö aloittaa pyöräily, korjauttaa vagina, mennä Tinderiin vai sittenkin muuttaa maalle ja unohtaa koko juttu? Candace Bushnell tutkailee nykydeittailun outouksia ironisella otteella, huomioiden terävästi tämän hetken carrieiden ja samanthojen seikkailuja. Avioliitot, erot, lapset ja menetykset limittyvät modernin sinkkuelämän kiemuroihin jäljittelemättömän riemukkaasti. Onko vielä sinkkuelämää? on täsmäkirja kokonaiselle sukupolvelle Sinkkuelämän mukana aikuisuuteen ja keski-ikään kasvaneita faneja." Tammi

 

Kirjan tiedot:

Tekijä: Candace Bushnell

Teos: Onko vielä sinkkuelämää?

Kustantaja: Tammi

Vuosi: 2019

Sivuja: 224, äänikirja 6 h 28 min 

Mistä: kuuntelin Book Beatissa

 

Halusin ehdottomasti kuunnella tämän kirjan. Kuulun siihen sukupolveen, joka on katsellut koko Sinkkuelämää sarjan ja elokuvat tietenkin myös. Juuri vähän aikaa sitten katselin ensimmäisen elokuvan tv:stä ties monettako kertaa. Aina se silti vaan on niin hyvä. Voin kyllä katsoa sen vielä joskus taas.

Tässä kirjassa kirjailija pohtii, että millaista on deittailu keski-iässä. Tinderissä on tarjolla lähinnä seksiseuraa. Senhän minäkin tiedän hyvin. Ja nimen omaan itseä nuorempaa seksiseuraa. Joillekin vanhemmille naisille voi hyvin sopia, että eivät sitoudu enää kehenkään vaan heillä on esim. nuorempi mies vain pelkästään seksiseurana.

Minulle sellainen ei oikein sovi ja siksi valitsinkin Tinderistä itseäni vuoden vanhemman miehen, jonka kanssa tapailen ja matkustelen säännöllisesti. Enää en siis Tinderissä edes ole.

Kirjassa kerrotaan mielestäni juuri realistisen hauskasti millaista deittailu on keski-iässä. Ja tosiaan vielä 80-vuotiaanakin on mahdollista löytää uusi rakkaus. Elämä ei siis lopu juuri koskaan parisuhteen päättymiseen vaan minkäikäisenä tahansa on toivoa löytää kumppani. Kirja antaa mielestäni sopivasti toivoa iäkkäämmille sinkkunaisille.

Suosittelen kirjaa ainakin meille vanhemmille naisille luettavaksi. Nuoremmatkin voi lukea, mutta ehkä kirjan anti ei ole parasta heille. Ei ole kovin nuorten naisten yhtään tarpeellista miettiä onko vanhemmilla naisilla vientiä vaan keskittyä omaan elämäänsä ja uskoa parisuhteeseen ja perheeseen.

Aiotko sinä lukea tämän?

 

Kuva: Siltala

"Täytettyään mystiset 40 vuotta Pamela Druckerman kirjoitti kirjan, jossa hän luovii tutkimattomalla alueella nuoruuden ja lähestyvän keski-iän välimaastossa. Suorasukaiset, henkilökohtaiset tarinat ja nokkelat elämänohjeet tarjoavat lukijalle mieltä nostattavan lukuelämyksen – sekä työkaluja viisauden, itsetuntemuksen ja oikean housuparin metsästykseen." Siltala

 

"Pamela Druckerman on yhdysvaltalainen toimittaja, kirjailija ja äiti. Hän on työskennellyt ulkomaantoimittajana The Wall Street Journalissa ja kirjoittanut muun muassa The New York Timesiin ja The Washington Postiin. Druckerman on valmistunut kansainvälisten suhteiden maisteriksi Columbian yliopistosta. Kuinka kasvattaa bébé on julkaistu yli kahdessakymmenessä maassa. " Siltala

 

Kirjan tiedot:

Teos: Mademoisellesta Madameksi

Tekijä: Pamela Druckerman

Kustantaja: Siltala

Vuosi: 2019

Sivuja: 270, äänikirja 6 h 36 min

Mistä: Kuuntelin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska kirja kertoo keski-ikäistymisestä. Keski-ikäistyminen on myös Elämän keskivaiheella blogin aiheena vahvasti, koska aloitin blogin juuri täyttäessäni 40 vuotta. Ilmeisesti minulla on ollut tuolloin sen verran keski-iän kriisiä, että tunsin tarvetta alkaa kirjoittaa. 

Minulle kriisi ei tullut ulkonäköasioiden vuoksi. Vaan todennäköisesti siksi, että isäni sairastui vakavasti edeltävänä keväänä. Kuolema oli lähellä ja kuntoutuminen jatkuu edelleen. Tajusin tuolloin, että 40 vuotiaan elämä alkaa olla jo rajallista ja nyt viimeistään on aika tehdä niitä asioita, mitä haluaa elämänsä aikana tehdä. Ei voi jäädä odottamaan, että pääsee eläkkeelle, sillä sitä päivää ei ehkä tule koskaan näkemään.

Toinen syy, miksi olin kriisissä on se, että olen nelikymppiselle epätyypillisessä tilanteessa. En elä ruuhkavuosia niin kuin muut ikäiseni vaan minulla on täysi-ikäiset lapset ja toinen lapsista on jo yli vuoden asunut poissa kotoa. Isompi poikani elää hyvin itsenäistä elämää ikäisekseen naapurikaupungissa. Mikäs siinä. Niin minäkin tein hänen iässään. Se on sitä aikuistumista.

En siis ole niin väsynyt kuin useimmat nelikymppiset. Tunnen myös itseni mieleltäni jopa nuoremmaksi kuin aikoihin. Vastuu ei paina enää lastenkasvatuksesta. Ja oma aika ei ole sitä, että pääsee töihin syömään eväitä ja käymään rauhassa wc:ssä. 

Mutta palataan taas kirjaan. Minun makuuni kirja on ihan liikaa keskittynyt ulkonäköasioihin. Ymmärrän kyllä, että joillekin ulkonäkö on ollut aina ykkösasia ja sitten yhtäkkiä, kun alkaa näkyä vanhenemisen merkkejä niin alkaa oma peilikuva pelottaa. Kun ei ole koskaan ollut erityisen hyvännäköinen niin pääsee ainakin ulkonäköpaineissa helpommalla. Edes siis jossain.

Kirja on kuitenkin ihan hauska omalla tavallaan. Ja koska jo tiedän, mitä elämä on neljänkympin jälkeen niin kuunteleminen ei pelottanut eikä järkyttänyt. Minun mielestäni elämä alkaa vasta 40-vuotiaana. Ja muutenkin elämä on helpompaa tässä iässä.

Suosittelen kirjaa kaikille, joita keski-ikäistyminen kiinnostaa. Ja etenkin heille, jotka ovat nelikymppisiä.

Joissakin asioissa samaistuin kirjailijaan, mutta monessa asiassa en. Nelikymppiset, kun kaikki ovat kuitenkin ainutlaatuisen erilaisia.

Onko sinulla ollut neljänkympin kriisi?

 

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat