Kirjoitukset avainsanalla sporttinen kunto

www.pixabay.com

Itse voisin tällä hetkellä arvioida olevani aika terve. Minulla ei vielä ole diagnosoitu mitään perussairautta. Ja sairaslomillakaan en ole ollut juurikaan. En muista koska viimeksi. En ainakaan kesällä kertaakaan.

Työni jaksan hoitaa hyvin. Tosin työ väsyttää, koska usein tehdään vajaamiehityksellä töitä. Ja työ on koko ajan hektisempää. Mutta se nyt ei kyllä ole mitenkään epänormaalia, että on työviikon jälkeen väsynyt. Harva saa energiaa työstään. Yleensä työ ottaa enemmän kuin antaa. Harvalla meistä on kuitenkaan varaa jättäytyä poiskaan työelämästä. Ei minulla ainakaan ennen kuin olen velkani maksanut ja niitä aion vähitellen maksaa pois eläkkeelle jäämiseen asti. Jos siis eläkettä edes silloin on enää olemassa, kun on minun aikani.

Sporttisesti sen sijaan en ole huippukunnossa. Minulla on ylipainoa. En myöskään ole nopea kävelijä. Kestävyyskunto kyllä on mielestäni ihan hyvä. Jaksan kyllä kävellä pitempiäkin matkoja. Jalkani vaan eivät aina tykkää, että olisin koko ajan liikkeellä ja kipeytyvät liikarasituksesta.

Lihaskunto onkin sitten se minun parempi puoleni. Käyn kerran viikossa salilla tekemässä kokovartalotreenin, jotta saan ylläpidettyä lihaksistoa ja lihasvoimaani.

Nuorempana olin luontaisesti notkea. Nykyään kroppa tuntuu usein kankeammalta. Yritän venytellä usein. Ja siitä on ainakin hetkellisesti ollut apua.

Painoa haluaisin pois. Tosin en edes tiedä, paljonko painan tällä hetkellä. En halua alkaa millekään dieetille. Minulla on niistä huonoja kokemuksia. Aion yrittää tästä eteenpäin keventää oloani syömällä toisena ruokana kasviskeittoa ja kävelemällä 4 kertaa viikossa 30 min lenkin. Herkkujen syömistä minun kannattaa myös vähentää. Syödä herkkuja vain valikoiden. Jos en näillä hoikistu niin ei voi sitten mitään. Tuon enempää en ole valmis tekemään hoikistuakseni.

Psyykkinen kuntoni on ihan hyvä tällä hetkellä. En ole erityisen masentunut enkä ahdistunut. Itsetuntoni on myös suhteellisen hyvä. Enkä liikaa jää miettimään saamiani ikäviä palautteita. Sosiaalinen kuntoni on myös riittävän hyvä. Jaksan olla isommassakin ryhmässä mukana enkä kiusaa toisia.

Tällä hetkellä tärkeintä olisi siis panostaa fyysisen olon kevenemiseen. Paljon kasviskeittoa ja kävelylenkkejä siis ohjelmaan. Ja herkuttelua harvemmin ja valikoiden.

Missä kunnossa sinä olet?

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Hei, mä oon ihan hyvässä kunnossa - mitä kunto kellekin sitten tarkoittaakaan. Samat vaatteet ovat mahtuneet useamman vuoden päälle, vaakaa en tuijottele ja syön sitä mitä kroppa pyytää. Työni luonteen vuoksi olen pikkuisen koko aika flowssa, hyvässä sellaisessa ja usein työt ovat koko ajan läsnä. Fyysisesti en varmasti ole kuin arkikunnossa, kuntosali ei nappaa ja ryhmäliikunta sosiaalisen työn lisäksi ei ollenkaan. Täytyy alkaa tuumata. Kävely on kivaa.

Siinä olet oikeassa , että syksyllä taas kaikki miettivät elintapojaan, lihojaan ja liikuntaansa. Mutta! Toivoa on - tämä on miettimiskauden toinen aalto, ensimmäinen aalto vuodessa on aina tammikuussa. Ensi vuoden alussa ehtii taas mukaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat