Kirjoitukset avainsanalla liikunta auttaa?

www.pixabay.com

Viime aikoina olen mielestäni kangistunut entiseen itseeni verrattuna. Tuntuu, että aamulla herätessä on kankeaa lähteä liikkeelle. Päivän mittaan vetristyn, jos minulla vain on tarpeeksi liikuntaa. Pitkään istuminen ja makaaminen eivät ole minulle hyväksi. 

Vapaapäivinä olen huomannut, että minun on vaikea lähteä liikkeelle ellei minulla ole esim. jotain aikaa varattuna minne pitää lähteä. Jään makoilemaan sänkyyn tai sohvalle. Tämän jälkeen kroppa on ikään kuin jonkinlaisessa tulehdustilassa. Koko kroppaa aristaa, mutta ei kuitenkaan satu mihinkään varsinaisesti. Pystyn tekemään normaalisti kotitöitä ja töitä. Näiden tekeminen jopa vähentää aristusta. Samoin salilla käyminen ja venyttely auttavat todella paljon. Eli jos siis pysyn liikkeessä niin en huomaa aristusta. Mutta jos välillä taas istun pitemmän aikaa niin kyllä on kankeaa taas lähteä liikkeelle ja alkaa aristaa milloin mistäkin kohtaa.

En tiedä oikein, että onko tämä ikääntymiseen liittyvää vai mitä? Ehkä jopa psykosomaattista. Psykosomaattinen tulee mieleen siksi, että vapaapäivinä olen aina erityisen jumissa. Silloin särkee usein päätäkin. Silloin pitäisi tehdä kaikkea. Mieli olisi levätä, mutta kun kropalle ei sovi yhtään lepo niin minkäs teet. Ristiriitaista.

Liikuntaa on selvästikin pakko lisätä, mutta mielellään kevyttä sellaista. Kävelyä, kuntosalia ja venyttelyä. Joka päivä jotakin noista. Haluan tuntea itseni taas vetreämmäksi. Mutta auttaako se kuitenkaan kuin hetkellisesti?

Vapaapäivisin minulla on usein myös suurempi meditoimisen tarve. Meditoiminenkin auttaa jotenkin tähän kropan jumittamiseen.

Nyt en kirjoita yhtään pidempään, sillä paikallaan olo ei ole järkevää. Onko muilla samantapaisia kokemuksia kropan jumiutumisesta? Jos on niin, mikä helpotti sinun oloasi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat