Kirjoitukset avainsanalla kiusaaja

www.pixabay.com

Minun elämäni ei ole koskaan ollut täydellistä. Aina on ollut huolta ja murhetta. Lapsuudessa olen joutunut murehtimaan perheeni asioita ja minua on kiusattu koulussa. Rahaa minulla ei ole koskaan ollut liikaa.

Aikuisena olen joutunut kärsimään henkistä väkivaltaa ihmissuhteissa. Ja koen joutuvani usein altavastaajaksi tilanteissa, joissa joku haastaa riitaa tai etsii syyllistä. Rahaa minulla ei ole ollut liikaa aikuisenakaan.

Vasta nyt, kun olen jo yli 40 vuotias olen vihdoin oppinut edes vähän pitämään puoliani. Elämäni on myös hieman helpompaa tällä hetkellä. 

Elämäni ei tarvitse olla täydellistä. Tuskinpa se sitä koskaan tulee olemaankaan. Rahaa ei varmasti koskaan tule olemaan liikaa. Ja riidanhaastajiakin löytyy aina, mutta onneksi tosiaan osaan puolustaa itseäni. 

Ymmärrän kyllä, että riidanhaastajan oma elämä on ehkä jotenkin huonolla tolalla. On parisuhdeongelmia, lapset voivat olla hankalia tai vanhemmat raskaita. Tai terveys reistaa. Tämä ei kuitenkaan oikeuta ketään käyttäytymään huonosti toisia kohtaan.

Minulla on ollut raskas elämä enkä silti koskaan haasta riitaa vaan aina jotenkin rakentavasti ja ystävällisesti annan parannusehdotuksia asioihin, joissa minun mielestäni on parantamisen varaa. Tämä kuuluu aikuiseen käytökseen.

Kun jätetään turhat riidanhaastamiset pois niin kyllä on kaikilla paljon mukavampaa olla. Kiitoksia jo etukäteen!

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat