Kirjoitukset avainsanalla palautua

www.pixabay.com

Miten ihana tunne se taas aamulla olikaan klo 7.00, kun yövuoro päättyi. Pääsin kotiin nukkumaan ja nyt vaan sitten löhöilen sohvalla. Söin itsetehtyä kanaa ja perunamuusia. Olikin hyvää. Ihan tavallista kotiruokaa. Katselen vielä televisiota vähän aikaa mm. First Date Suomi ja Yökylässä Maria Veitola. Menen kuitenkin vielä torstain puolella sänkyyn, kuuntelen vaikka kirjaa ja nukahdan sitten kun nukahdan. Aamulla jaksan sitten taas harrastaa kaikkea palauttavaa. Ihanaa, kun on vapaata. 

Tällä kertaa pysyttelen vapaiden ajan aika lailla kotosalla. En kuitenkaan aio istua kahta päivää kotona sohvalla vaan menen esim. salille. On tullutkin taas vähän liian pitkä tauko salilla käymisestä. Tekee kyllä minulle hyvää mennä taas sinne treenaamaan. Mielialakin varmasti kohoaa.

Tuntuu, että blogiakin on taas kiva kirjoittaa, kun piti yhden päivän taukoa. Väkisin ei kannata yrittää vääntää juttua tänne. Ja nyt alan vain olemaan niin, että osa postauksista on näitä päiväkirjapostauksia. Aina ei jaksa pohtia jotain erityistä teemaa. Kun blogia kirjoittaa joka päivä niin alkaa se tuntua työltä. Työltä, josta maksetaan vasta sitten, kun on tarpeeksi lukijoita. Lukijoiden mielenkiinnon saaminen ja ylläpitäminen voi myös alkaa stressata. Jos blogilla aikoo elantonsa tienata niin saa kyllä tehdä todella paljon töitä, että yltää siihen ansiotasoon, mikä riittää tavalliseen elämään. 

Mutta nyt iltapalaa syömään ja rentoutumaan. Blogi varmastikin päivittyy seuraavan kerran huomenna. Aihe on koko ajan pohdinnassa.

Ihanaa, kun on vapaata!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Vuorotyössä hoitoalalla on monesti yhden päivän vapaita. Joskus saattaa olla niin, että on ensin kuusi päivää töitä ja sitten yksi vapaa ja tämän yhden vapaan jälkeen saattaa olla vaikka viisi päivää töitä. Itse vältän näitä oman listani suunnittelussa, mutta joskus, kun haluaa vaikka jotkut tietyt päivät vapaaksi niin on vaan pakko laittaa itselleen tällaisia raskaita työputkia.

Tänään minulla on ollut yksi vapaa. Nukuin aamulla klo 9.00 asti ja pötköttelin vielä hetken heräämisen jälkeen. Söin aamupalaa rauhassa ja surffailin netissä. Sitten tein pikasiivouksen. On kivempi olla, kun on viitsinyt edes vähän tehdä jotain kodin viihtyisyyden eteen. Siivoamisen jälkeen poikakin jo heräsi ja söimme lounasta. Päätin laittaa vielä lakanat pesukoneeseen ja kuuntelin kirjaa löhöillen pesukoneen pyöriessä.

Kun lakanat olivat puhtaat ripustin ne kuivumaan ja söin pienen välipalan. Lähdin kuntosalille tekemään tämän viikon ainoan lihaskuntotreenin. Salilta kävelin Prismalle. Kävin siellä syömässä päivällisen ja ostin leipää, jogurttia ja hedelmiä kotiin.

Kotona kävin ekana suihkussa ja sitten olenkin löhöillyt sohvalla tv:tä katsellen. Ja samalla miettien, että mitä kirjoitan tänään blogiin. Päätin pohtia, että ehtiikö yhden päivän aikana palautua tarpeeksi.

Olen sitä mieltä, että yksi vapaa on parempi kuin ei yhtään vapaata. Kuitenkaan yksi vapaa ei ole sama kuin kaksi vapaata. Itse tunnen kehossani, että palautuminen jää puolitiehen. 

Mites sinä? Mitä teet yhden vapaan aikana? Ehditkö palautua yhden vapaan aikana?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kyllä, yksi vapaa on parempi kuin ei yhtään, mutta kaksi kaksin verroin parempi palautumisen suhteen. Mielellään pidän itse mahdollisuuksien mukaan pitkän vapaan, eli 3 pv, ja tarjoan sen mahdollisuuden myös työkavereille tasapuolisesti. En tiedä kuinka monessa työyhteisössä se on mahdollista...

Aina uupunut
2/4 | 

En ehdi millään. Lapseni ovat erityistukea tarvitsevia, joten heidän kuskaamisia on paljon vapailla tai ennen iltoja. Vaikka perus siisteyttä ylläpidän, niin siltikin Kotikin pitäisi ehtiä siivota.

Vierailija
3/4 | 

Meillä pomo yleensä kesällä suunnittelee listat ja valitettavasti sillä on tapana suunnitella yhden päivän vapaita yövuorojen jälkeen. Kun valvonu 2 yötä , sit nukkumisvapaa ja yks vapaa ni huomaa näin nuorena, alle 30vuotiaana ettei siitä palaudu kunnolla. Silloin suututtaa kyllä ja alkaa taas pitkissä putkissa miettiä että pääsiskö muualla /muulla alallal helpommalla. Muutenkaan yhden vapailla ei tee mitään jos on normi 4-6pv ollut töitä sitå ennen. Hoitaa ns pakolliset asiat mutta eikö meillä saisi olla elämää tehdä muutakin?

madalin stunt cars 2 unblocked
4/4 | 

Työskentely liian stressaavaa väsyneelle keholle, päivä ei välttämättä riitä palauttamaan alkuperäistä tilaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat