Kirjoitukset avainsanalla yhden päivän vapaa

www.pixabay.com

Vuorotyössä hoitoalalla on monesti yhden päivän vapaita. Joskus saattaa olla niin, että on ensin kuusi päivää töitä ja sitten yksi vapaa ja tämän yhden vapaan jälkeen saattaa olla vaikka viisi päivää töitä. Itse vältän näitä oman listani suunnittelussa, mutta joskus, kun haluaa vaikka jotkut tietyt päivät vapaaksi niin on vaan pakko laittaa itselleen tällaisia raskaita työputkia.

Tänään minulla on ollut yksi vapaa. Nukuin aamulla klo 9.00 asti ja pötköttelin vielä hetken heräämisen jälkeen. Söin aamupalaa rauhassa ja surffailin netissä. Sitten tein pikasiivouksen. On kivempi olla, kun on viitsinyt edes vähän tehdä jotain kodin viihtyisyyden eteen. Siivoamisen jälkeen poikakin jo heräsi ja söimme lounasta. Päätin laittaa vielä lakanat pesukoneeseen ja kuuntelin kirjaa löhöillen pesukoneen pyöriessä.

Kun lakanat olivat puhtaat ripustin ne kuivumaan ja söin pienen välipalan. Lähdin kuntosalille tekemään tämän viikon ainoan lihaskuntotreenin. Salilta kävelin Prismalle. Kävin siellä syömässä päivällisen ja ostin leipää, jogurttia ja hedelmiä kotiin.

Kotona kävin ekana suihkussa ja sitten olenkin löhöillyt sohvalla tv:tä katsellen. Ja samalla miettien, että mitä kirjoitan tänään blogiin. Päätin pohtia, että ehtiikö yhden päivän aikana palautua tarpeeksi.

Olen sitä mieltä, että yksi vapaa on parempi kuin ei yhtään vapaata. Kuitenkaan yksi vapaa ei ole sama kuin kaksi vapaata. Itse tunnen kehossani, että palautuminen jää puolitiehen. 

Mites sinä? Mitä teet yhden vapaan aikana? Ehditkö palautua yhden vapaan aikana?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kyllä, yksi vapaa on parempi kuin ei yhtään, mutta kaksi kaksin verroin parempi palautumisen suhteen. Mielellään pidän itse mahdollisuuksien mukaan pitkän vapaan, eli 3 pv, ja tarjoan sen mahdollisuuden myös työkavereille tasapuolisesti. En tiedä kuinka monessa työyhteisössä se on mahdollista...

Aina uupunut
2/4 | 

En ehdi millään. Lapseni ovat erityistukea tarvitsevia, joten heidän kuskaamisia on paljon vapailla tai ennen iltoja. Vaikka perus siisteyttä ylläpidän, niin siltikin Kotikin pitäisi ehtiä siivota.

Vierailija
3/4 | 

Meillä pomo yleensä kesällä suunnittelee listat ja valitettavasti sillä on tapana suunnitella yhden päivän vapaita yövuorojen jälkeen. Kun valvonu 2 yötä , sit nukkumisvapaa ja yks vapaa ni huomaa näin nuorena, alle 30vuotiaana ettei siitä palaudu kunnolla. Silloin suututtaa kyllä ja alkaa taas pitkissä putkissa miettiä että pääsiskö muualla /muulla alallal helpommalla. Muutenkaan yhden vapailla ei tee mitään jos on normi 4-6pv ollut töitä sitå ennen. Hoitaa ns pakolliset asiat mutta eikö meillä saisi olla elämää tehdä muutakin?

madalin stunt cars 2 unblocked
4/4 | 

Työskentely liian stressaavaa väsyneelle keholle, päivä ei välttämättä riitä palauttamaan alkuperäistä tilaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat