Kirjoitukset avainsanalla 2000 eur/kk

www.pixabay.com

Saan joka kuukausi tililleni n. 2000 eur korvauksena menetetystä vapaa-ajastani. Joidenkin mielestä tämä summa on todella pieni ja taas jotkut ajattelevat sen olevan iso summa rahaa.

Itse ajattelen, että sillä selviytyy juuri ja juuri kuukauden ajan, kun vain miettii hankinnat tarkkaan. Itse kulutan rahani vuokraan, ruokaan, harrastuksiin ja matkusteluun.

Aina välillä yritän säästää, mutta sitten totean, että ei ole järkeä säästää ennen kuin on saanut velat maksettua pois. Velkoja yritän järjestellä aina välillä ja lyhentää niitä minimisummaa enemmän. Kuitenkaan en halua vetää itseäni liian tiukalle, koska haluan ehtiä kokea kaikkea kivaa ennen kuin olen vanha ja väsynyt,

Mielestäni käytän rahaa juuri oikealla tavalla. Ei sitä kannata tilillä makuuttaa vaan laittaa raha kiertoon ostamalla esim. elämyksiä, joita voi sitten vanhana muistella.

Vanhana pärjää kyllä vähemmälläkin. Ei silloin tarvitse enää esim. matkustella. Silloin voi vain olla ja viettää aikaa läheisten kanssa. Hoitaa itseään liikunnalla, levolla ja hyvällä ruoalla.

Kysynkin nyt sinulta lukijani, että miten sinä käyttäisit 2000 eur kuukaudessa, jos olisit minä?

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Saan myös tasan 2000€ palkkaa kuukaudessa. 800€ menee talolainaan ja talouden yhteisiin laskuihin, 240€ remppalainaan ja 200€ luottokorttilainaan. Lisäksi siirrän 70€ joka kuukausi sijoituksiin. Rahaa jää yleensä 600-700€ kuukauden muihin menoihin, kuten vaatehankintoihin ja talouden ruokakuluihin ja bensaan. Mitään ei jää ja usein rahat loppuvat jo pari viikkoa ennen tilipäivää 😬

Elämässä
2/4 | 

Suunnitelmasi vaikuttaa hyvältä. Ensin veloista eroon (jos kyse ei siis ollut asuntolainasta vaan korkeakorkoisemmista) ja sen jälkeen yli jäävää osaa säästämään ja sijoittamaan.

Toki ei kannata vetää elämää liian tiukille, mutta itse tekisin näin: Yrittäisin elää hiukan halvemmalla, voisiko asunto olla pienempi tai elämyksiä vähän halvemmalla (paljon asioita saa ilmaiseksi), ja veloista nopeammin eroon. Kun kartuttaa varallisuutta, niin samalla luo turvaa, jota itse pidän jopa jossain määrin tärkeämpänä kuin "elämyksellistä elämää". (ja miksi muka mummona ei enää käytä niin paljon rahaa 🤔)

Mulla on todella erilainen elämäntilanne, mutta ehkä voin antaa jotain ideaa omasta rahankäytöstäni. Mulla vähän päälle 2000 e tuloista menee tällä hetkellä n. 50 % säästöön (sijoituksiin tuomaan pikkuhiljaa lisää passiivista tuloa), mutta toisaalta olen nyt onnellisessa asemassa, että elelen puolison asunnossa ja maksan vain normaalit asumiskulut, en hänen lainanlyhennyksiään. Käymme aina välillä isomman asunnon ostosta keskustelua, mutta lopulta päädymme siihen, ettei ole mitään järkeä lisätä maksutaakkaa, kun pärjäämme vähemmillä neliöilläkin. Vähillä menoilla elämisessä on myös se kannustin, että olen jäämässä opintovapaalle, jolloin tulot tippuvat nykyisten menojen lähelle. Saan ensi vuoden viettää leppoisampaa elämää opiskellen ja toteuttaen haaveita. En koe jääväni tiukalla kulukuurilla tälläkään hetkellä mistään paitsi. Museokortti, luonto, kirjat, ystävät, pari edullista harrastusta, pienimuotoista matkustelua ulkomaille ja kotimaassa, niistä on onnellinen elämä tehty! Välillä edelleen harmittaa, että jään paitsi jostain, kun en lähde festareille tai matkustele enemmän, mutta sitten kun alkaa miettiä, mitkä ovat niitä omia hetkiä, jotka ovat olleet tärkeitä. Silloin ei muistu mieleen se ja se bändi tai se ja se maa, vaan ne hetket, jotka vietin ystävien kanssa. Lämmöllä muistan illan ystävien kanssa kun vaan saunottiin jonkun luona ja tehtiin yhdessä ruokaa. Pointtini on siis, että pitää panostaa laatuun, eikä aina miettiä, miten rahalla saa kaikkea enemmän.

Masterplan
3/4 | 

Itse saan myös melko tasan 2000 euroa kuussa käteen. Rakastan matkailua ja minulla on myös melko tyyris harrastus, mutta pyrin katsomaan elämää myös pidemmälle. Haluaisin eläkkeelläkin matkustella, tai asua talvet etelän lämmössä. Haluan asuntolainan olevan maksettu hyvissä ajoin ennen eläkepäiviä. Tämän mahdollistaa tietty kurinalaisuus ja säännöllisyys. Minimoi pakolliset kiinteät kulut. Maksa kaikki korkeakorkoiset lainat pois pienimmästä alkaen niin nopeasti kuin voit. Sen jälkeen voit vähän höllätä. Itse käytän 60% tuloista talouden pakollisiin menoihin, sisältäen asumisen, ruoat, vakuutukset, auton kulut jne. 10% menee säästöön ns. puskuritilille, 10% rahastoihin pitkällä tähtäimellä, 10% nielee harrastuskulut ja viimeisen 10% jätän kuukausittain itselleni käyttöön. Elämyksiä saa myös pikkurahalla, ja läheisten kanssa vietetyt hetket ovat kullanarvoisia.

Vierailija
4/4 | 

Edellä on tullut hyviä vaihtoehtoja rahankäytölle. Tykkään itse arkisista nautinnoista, joten niihin tulee tuhlattua jonkin verran (kahvilat, maksullinen nettikirjasto). Omat tuloni ovat samaa luokkaa ja tykkään myös matkustella. Asuntolainaa maksaessani olen välillä tyydyttänyt kaukokaipuutani halvemmilla matkakohteilla esim. Unkarissa on aika halpa matkustaa. Jos haluan matkata kalliimpaan kohteeseen (Afrikka, Kanada), niin silloin pidän välivuoden matkustamisessa ennen ko. reissua. Tyydyn vähän huokeampaa hotelliin ja joskus yövyn teltassa. Kohta laina on maksettu ja menen ehkä ylelliselle lomalle, jossa hotellissa ei pihtailla. Eli tyydyn vähempään, niin kauan kuin velkoja on. Rahaa menee toki säästöönkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat