Kirjoitukset avainsanalla työnarkomania

www.pixabay.com

Viime aikoina olen miettinyt suhdettani työhön, kun olen tehnyt pidempiä työpäiviä. Pidemmät työpäivät johtuvat tämän listan yövuoroista. Ensi listassa minulla taasen sitten on kaikki aamuvuorot normaalia lyhyempiä. Lyhyempi päivä on psyykkisesti paljon kevyempi kuin esim. tunnin normaalia pidempi työpäivä.

Tässä listassa tein myös yhden tuplavuoropäivän ja nyt minulla sitten on tällä viikolla yksi ylimääräinen vapaa. Se tuntuu paremmalta palkalta kuin ylityökorvaukset ainakin minun mielestäni ja juuri tällä hetkellä.

Töissä tykkään, että minulla on koko ajan jotain tekemistä ja kyllähän sitä tekemistä tietysti isolta osastolta löytyykin. Tykkään hoitaa aina yhden asian kerrallaan kuntoon. Se ei aina tietenkään toteudu niin vaan yleensä on monta hommaa päällekkäin ja keskeytyksiä tulee ihan koko ajan. Tämä vaikuttaa muistiin kuormittavasti ja heikentävästi varsinkin kun tekee pitkiä työputkia.

Tykkään kuitenkin työstäni ja tarvittaessa teen tuplavuoroja ja otan korvauksen vapaana, jos se vaan on mahdollista.

Hoitajan töiden lisäksi olen alkanut pitää tätä blogia. Tämä on minulle harrastus, josta saan ainakin henkistä pääomaa itselleni. Se on mielestäni rahaa arvokkaampaa. Mutta mielestäni on myös kivaa, että blogilla voi tienata vähän ylimääräistä rahaa. Tai saada joskus jotain kivaa tavaraa.

Kesäkuussa kokeilen, miten blogiin vaikuttaa, että päivitän sitä lähes päivittäin. Tällä hetkellä huomaan ainakin olevani jotenkin koostuneempi, kun terapoin itseäni päivittäin. Mielestäni tämä blogi kohentaa hyvin minun omaa psyykkistä kuntoani.

Mietin vaan, että alkaako tämä olla jo työnarkomaniaa, kun teen pitkää päivää ja haalin itselleni tehtäviä. Ja vapaa-ajalla haluan laittaa ruokaa, siivoilla, käydä kuntosalilla ja tehdä kaikkea, mistä voi sitten vaikka päivittää blogiin.

Lapsethan minulla jo huolehtivat itsestään, joten kai tämä sopii minulle hyvin juuri tässä elämänvaiheessa. Olen vielä nuori, mutta lapset jo aikuisia. 20 vuotta sitten jo tiesin , että minun elämäni on 40 vuotiaana jotain aivan muuta kuin lapsentahtista elämää. Olen kiitollinen tästä.

Tästä kirjoituksesta voi päätellä sen, että minulla on taipumusta työnarkomaniaan, mutta osaan kuitenkin aika hyvin rajata itseäni esim. ottamalla ylityökorvauksen aikana.

Onko sinulla taipumusta työnarkomaniaan? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat