Kirjoitukset avainsanalla Idiootit ympärilläni

Kuva: Atena

"Thomas Erikson on kirjailija ja tutkija, joka on keskittynyt ihmisten väliseen vuorovaikutukseen erilaisissa yhteisöissä. Hän on valmentanut Ruotsin suurimpien yritysten johtajia. Idioottien ympäröimä? -kirjaa on myyty Ruotsissa muutamassa kuukaudessa jo 70 000 kappaletta." Atena

 

"Onko ympärilläsi idiootteja? Tämä kirja saa sinut ajattelemaan toisin.

Oletko joskus juuttunut puolisosi kanssa kinaan, jossa kumpikin puhuu aivan eri asioista? Oletko saanut kollegalta sähköpostia, joka on vaikuttanut tylyltä? Oletko ollut kokouksessa, jossa et käsitä mistä muut puhuvat, eikä kukaan tunnu ymmärtävän mitä sinä tarkoitat, vaikka selität asiat kristallinkirkkaasti? Oletko ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja?

Yleisin syy sosiaalisiin konflikteihin on erilaiset tavat viestiä, ja jotta voisi käsittää muita, pitää ensin ymmärtää itseään. Thomas Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.

Kirjan luettuasi havahdut takuuvarmasti huomaamaan, että idioottien määrä ympärilläsi on vähentynyt huomattavasti." Atena

 

Kirjan tiedot:

Teos: Idiootit ympärilläni

Tekijä: Thomas Erikson

Kustantaja: Atena

Vuosi: 2017

Sivuja: 207, äänikirja 8 h 24 min

Mistä: Kuunneltu Bookbeatissa

 

Minulla on ollut jo pitkään mielessä lukea tämä kirja. En ole kuitenkaan törmännyt siihen vippilainahyllyllä. Pääsen tämän kirjan avulla eteenpäin Helmet-lukuhaasteessa. Olen nimittäin nähnyt, kun ventovieras ihminen on lukenut tätä.

Mielestäni kirja on todella hyvä. Tykkään lukea tämäntyyppisiä psykologisia kirjoja. Minusta on hyvä ymmärtää itseä ja muita. Itse en ole mielestäni selkeästi mikään tyyppi. Kuunnellessani tunnistin itsessäni piirteitä ainakin sinisestä tyypistä. Mutta, kun testasin itseni niin tulokseksi tuli punainen. Tästä olen vähän ihmeissäni. Mutta en usko kenenkään olevan puhtaasti minkään värinen. Vaan kaikki ovat erilaisia sekoituksia noista väreistä.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat tuntea itsensä ja muut ihmiset ympärillään. Mutta erityisesti suosittelen tätä kirjaa niille, jotka kuvittelevat, että toiset ovat idiootteja. Voi kuinka paljon onkaan ihmisiä, jotka oikeasti kuvittelevat toisten olevan vain idiootteja. Harva kuitenkaan oikeasti on toisia älykkäämpi.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

8) Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäni yleissivistykseen

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka kirjaa en ole lukenut aiemmin

26) Kirja, jonka olet nähnyt tuntemattoman henkilön lukevan

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat