Kirjoitukset avainsanalla Simone Buchholz

Kuva: Kustantamo Huippu

"Simone Buchholz syntyi Hanaussa vuonna 1972. Hän opiskeli yliopistossa filosofiaa ja kirjallisuutta ja suoritti toimittajakoulutuksen Hampurissa arvostetussa Henri-Nannen-Schule-oppilaitoksessa. Hän on työskennellyt paitsi toimittajana, myös tarjoilijana ja kirjoittanut kolumneja. Tätä nykyä hän asuu perheensä kanssa Hampurin Sankt Paulin kaupunginosassa, jonne myös hänen rikosromaaneidensa tarinat sijoittuvat.

Simone Buchholzin ensimmäinen rikosromaani ”Revolverherz” ilmestyi vuonna 2008 tuoden saksankielisen rikoskirjallisuuden miesvaltaiselle kentälle uudenlaisen sankarittaren: ketjussa tupakkaa polttavan ja alkoholille person yleisen syyttäjän Chastity Rileyn, joka on rautainen ammattilainen ja kiehtovalla tavalla säröinen persoona.

Simone Buchholz yhdistää kovaksikeitetyn dekkarin ja tunnelmien kuvauksen mukaansa tempaavalla tavalla ja on Chastity Rileyn myötä noussut yhdeksi Saksan tämän hetken suosituimmista dekkarikirjailijoista. Buchholzin kielellinen taituruus sekä ilmaisuvoimainen, omaperäinen tyyli ovat valloittaneet myös kirjallisuuskriitikot.

Chastity Riley -sarjan kuudes osa ”Blaue Nacht” palkittiin vuonna 2016 Crime Cologne Award -palkinnolla ja vuonna 2017 Deutscher Krimi Preis -tunnustuksella. Sarjan seitsemäs osa ”Beton Rouge” sai vuonna 2018 Stuttgarter Krimipreis -palkinnon. Vuonna 2017 Simone Buchholz palkittiin Chastity Riley -sarjastaan Radio-Bremen-Krimipreis-palkinnolla. Sarjan syksyllä 2018 ilmestynyt kahdeksas osa ”Mexikoring” on ollut myyntimenestys ja palkittiin Deutscher Krimipreis 2019 -palkinnolla.

Martin Wolf luonnehti Literatur Spiegel -lehdessä 10/2018 Simone Buchholzia seuraavasti: ”Simone Buchholz on Revolverherz-debyytistään (2009) alkaen hionut täydellisyyteen omanlaisensa genren, jota voisi kutsua ’Hamburg Noiriksi’- Raymond Chandler Sankt Paulissa, rosoista melankoliaa ja tummansävyistä huumoria. Jokainen virke istuu.”

Kustantamo Huippu esittelee Simone Buchholzin ja tämän sankarittaren Chastity Rileyn suomalaisille lukijoille keväällä 2019 julkaistessaan suomennettuna sarjan ensimmäisen osan Revolverisydän (Revolverherz)." www.kustantamohuippu.fi

 

"Hampurissa on kevät. Satamasta löytyy sumuisena aamuna kuollut nuori nainen, alastomana ja päässään vaaleansininen peruukki. Hän oli strippiklubin tanssija – aivan samoin kuin seuraava uhri, ja sitä seuraava… Tutkinnasta vastaa syyttäjä Chastity Riley, sihteerin ja amerikkalaisen upseerin tytär. Hän on samaan aikaan kova ja pehmeä, piiloromantikko, jolla on kausikortti FC Sankt Paulin peleihin, joka juo liikaa ja joka kieltää itseltään tunteet. Chastity sukeltaa Hampurin punaisten lyhtyjen kortteliin seuranaan komisariot Faller ja Calabretta sekä entinen murtovarkaiden kuningas Klatsche, joka on jo pitkään ollut hänelle enemmän kuin vain ystävä. Nelikko kahlaa murhien, yksinäisyyden ja särkyneiden sydämien hetteikössä saadakseen pelkoa kylvävän murhaajan satimeen.

Revolverisydän on Chastity Riley -dekkarisarjan ensimmäinen osa ja Simone Buchholzin ensimmäinen suomennettu teos. Aavistuksen melankolisen ja toisaalta huumorin sävyttämän tyylin taitava Simone Buchholz on saanut Hampuriin sijoittuvista jännitysromaaneistaan useita tunnustuksia. Hänet on palkittu mm. kahdesti Saksan Deutscher Krimipreis -dekkaripalkinnolla, jonka ydinajatus on nostaa esiin ”sisällöltään originelleja ja kielellisesti taitavia teoksia, jotka puhaltavat genreen uudenlaista henkeä”." www.kustantamohuippu.fi

 

Kirjan tiedot:

Teos: Revolverisydän

Tekijä: Simone Buchholz

Kustantaja: Kustantamo Huippu

Vuosi: 2019

Suomentaja: Anne Kilpi

Sivuja:307

Mistä: Saatu luettavaksi Kustantamo Huipusta

 

Oli kiva saada tämä kirja luettavaksi. Tykkään dekkareista. Dekkareiden "poliisihahmot" ovat monesti tosi mielenkiintoisia henkilöhahmoja. Niin kuin tämän kirjan Chastity Rileykin. On kiva lukea kirjaa, jossa on jännitystä ja rakkautta. Murhien tekijä ei kylläkään ollut minulle yllätys, mutta minähän olenkin lukenut paljon dekkareita. Lukiessani kirjaa aloin pohtia, että taidanpa tehdä joskus vielä kaupunkimatkan Saksan Hampuriin. En ole vielä käynyt siellä. Suosittelen kirjaa kesälukemiseksi dekkareiden ystäville. 

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

37) Pienkustantamon julkaisu

49) Vuonna 2019 julkaistu kirja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat