Kirjoitukset avainsanalla blogipalkkio

www.pixabay.com

Minä olen nyt pitänyt tätä blogia kohta kaksi vuotta. Tänä aikana olen kirjoittanut välillä harvakseltaan ja välillä tiheämmin. Aloittaessani blogin pitämisen en ajatellut ollenkaan, että voisin tienata lisää rahaa itselleni blogin avulla. Eikä se aluksi ollutkaan mahdollista. Joten siis minun motiivini pitää blogia ei ole ollut raha.

En ole yrittänyt saada itselleni mitään kaupallisia yhteistöitä, koska olen ajatellut niiden vievän liikaa energiaa itseltäni. Ja olen mieluummin kirjoitellut, mitä milloinkin olen keksinyt kirjoittaa. Voisin kyllä olla kiinnostunut joistakin blogin aihepiiriin liittyvistä yhteistöistä, kuten esim. kirjat, matkat, ruoka, vaatteet, terveys, raha jne. Ehkä voisin alkaa panostaa enemmän tähän blogiin. Kirjoittaa, vaikka joka päivä jotakin. Välillä voisi toki pitää vapaapäivän. Silloin, kun väsyttää tai on erityisen kiireistä.

Minun mielestäni ei ole väärin, että blogilla voi tienata rahaa. En ole yhtään kateellinen siitä, että joku tienaa elantonsa bloggaamalla. Monet bloggaajat käyttävät paljon aikaa työhönsä. Ja saavat myös sitä negatiivista palautetta niin kuin minäkin olen saanut. Siltä ei voi välttyä, kun työ on julkista.

Luen toisten blogeja aina, jos aihe vähänkin kiinnostaa minua. Tiedän, että se ei ole minulta pois, jos klikkaan jonkun toisen blogilinkkiä. Bloggaajan palkan maksaa yleensä joku iso yritys. Lukijoita pitää olla tuhansia, että saa palkkaa. Joten ihan helpolla ei blogilla pääse tienaamaan.

Omalla kohdallani en näe itseäni koskaan päätoimisena bloggaajana. Blogilla tienaaminen on sen verran epävarmaa, että sen varaan ei voi laskea mitään. Onneksi minulla onkin vakituinen hoitajan työ niin voin ihan rauhassa harrastaa tätä bloggaamista. Sain sitten palkkaa tai en. Blogitienestit ovat minulle vain pieni kiva lisä, joilla voin vaikka lyhentää kulutusluottovelkojani. Ja veroakin maksan niistä neljäsosan. Rikastumaan en niillä pääse, se on varmaa.

Mitä mieltä sinä olet bloggaajien saamista palkkioista ja kaupallisista yhteistöistä?

 

Kommentit (5)

mmmm
2/5 | 

Minusta on kyllä outoa ja naurettavaa, kun jotkut blokkaajat kirjoittavat raskaista (!) työpäivistään. Hei haloo 😂 Ja on blokkailulla tienaaminenkin hieman kyseenalaista...

Riikka Lauanne
3/5 | 

Totta kai blogilla voi ja pitää voida tienata. Aivan kuten kauniiden taulujen maalaaminen, on hyvän tekstin muodostaminen oma työnsä. Kirjoitan blogia sekä runo- ja satukirjoja. Mielestäni ensimmäinen näistä on vaativinta, koska haluan kirjoittaa laadukasta mietittyä tekstiä ja välttää suuria virheitä. Lisäksi blogi on henkilökohtainen ja vaatii siten enemmän rohkeutta. En kuitenkaan koskaan ole valittanut bloggaamisen työmäärästä enkä ole kuullut kenenkään muunkaan tekevän niin. Jotain kirjoittamisesta on saatava itselleen, jotta se pitkässä juoksussa kannattaa. Enkä tarkoita rahaa, vaan sen on oltava esim. avartavaa tai voimaannuttavaa kirjoittajalle itselleen. Raha seuraa sitten perässä, kun kaikki on kunnossa muuten. (Toivon!)

Vierailija
4/5 | 

Tietysti blogin kirjoittamisella saa tienata. Luen blogiasi säännöllisesti, koska se kiinnostaa minua. Itse en ole myöskään järin järkevä rahan käyttäjä, joskaan en ole ottanut koskaan kulutusluottoja. Talousasioiden lisäksi kirjasuositukset kiinnostavat. Kirjoittele jatkossakin.

Sanna Etna
5/5 | 

Totta kai blogista tienaaminen on ok. Riikan kommentissa tuossa ylempänä on hyvä vertailu taulujen maalaamiseen. 

Aivan kuten sinäkin (SannaSR), perustin blogini ihan siitä syystä, että halusin kirjoittaa omista kokemuksistani tiettyyn aiheeseen liittyen. Tienaaminen tuli sitten yllättävänä ekstraboonuksena. Nykyään tienaan blogistani 50-400 €/kk, mikä on kiva sivutulo. Olen sittemmin perustanut erillisen pienen blogin aiheesta blogista tienaaminen, koska ajattelin sekin aihe kiinnostavan muita. Täältä siis löytyy omat pienet vinkkini jos kiinnostaa: https://mitentienatarahaanetissa.blogspot.com

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat