Kirjoitukset avainsanalla kesämielihaaste

www.pixabay.com

Ylihuomenna on kesäkuun ensimmäinen päivä ja koulujen lukuvuosi päättyy silloin virallisesti. Voi siis sanoa, että kesä on todellakin lähellä. Ensi viikolle on lupailtu jopa ihan hellesäätä.

Joskus voi olla niin, että ei ole vielä tässä vaiheessakaan kevättä päässyt oikein kunnolliseen kesämielentilaan. Kesämielentila tarkoittaa mielestäni sitä, että pyrkii ottamaan asiat mahdollisimman kevyesti ja rennosti.

Itsellä on ollut jo kesämieli päällä jonkin aikaa, koska minulla oli juuri kaksi viikkoa kesälomaa. Kävin Espanjassa ja rentouduin kotona. Tällä viikolla olen palannut töihin tekemällä muutaman yövuoron ja nyt on taas muutama vapaa.

Aion tällä viikolla siivota kotiani niin, että koti on ensi viikolla juuri sopivassa kesäkunnossa viettää rentoa kesää, vaikka olenkin töissä koko kesän. Siisti koti tuo elämänhallinnan tunnetta. Suosittelen muillekin, että siivoatte edes vähän tällä viikolla. Mutta, jos arvelet saavuttavasi kesämielen ilman siivoamista niin tee niin kuin sinusta itsestäsi tuntuu parhaalta.

 

Mitä sitten pitää tehdä, että saa hyvän kesämielen? Tässä muutama hyväksi koettu keino.

  1. Nauti aina auringosta, kun voit. Suomessa ei aina paista edes kesällä, joten tartu tilaisuuteen aina kun mahdollista. Muista kuitenkin tässäkin kohtuus ja aurinkorasvat ja päänsuojaus.
  2. Jos sataa niin käytä sekin tilaisuus heti hyväksesi ja katsele vaikka jotakin hyvää sarjaa valitsemastasi suoratoistopalvelusta.
  3. Tee sellaisia asioita, mistä tykkäät.
  4. Harrasta kevyttä liikuntaa ilman sen kummempia suorituspaineita. Jos tulee samanlainen hellekesä kuin viime kesä oli niin ei ole järkevää rehkiä liikaa.
  5. Syö paljon salaattia ja hedelmiä. Ne ovat hyvää kesäruokaa. Voit kyllä silti syödä makkaraa ja jäätelöäkin. Ei kesällä viitsi niin tarkkaan laskea syömisiään.
  6. Juo riittävästi vettä! Helteellä varsinkin tämä on hyvä muistaa!
  7. Älä tee liian tarkkoja suunnitelmia. Kesällä pitää jättää aikaa myös ihan vaan oleilulle ja spontaanimmalle toiminnalle. Ole avoimin mielin kaikelle uudelle!
  8. Elä enemmän hetkessä! Pienet hetket ovat ne, mitkä muistaa vielä monen vuoden jälkeenkin.
  9. Jos kesämieltä ei näistä huolimatta saavuta niin älä murehdi sitä. Ole kesällä sellainen kuin olet. Kelpaat hyvin niinkin!

Tuleeko sinulle mieleen vielä jotain lisättävää tähän listaan?

Eipä sitten muuta kuin kesämieltä etsimään! Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä. Hyvää kesää kaikille, vaikka aion kyllä päivittää kesälläkin blogia tuttuun tapaan joka toinen päivä. Nähdään siis täällä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat