Kirjoitukset avainsanalla Clare Mackintosh

Kuva: Gummerus

"Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisina kaksitoista vuotta, mm. rikostorjuntayksikössä. Nykyisin hän kirjoittaa päätoimisesti ja asuu Walesissa aviomiehensä ja heidän kolmen lapsensa kanssa. Mackintoshin esikoisromaani Annoin sinun mennä oli Britanniassa vuoden 2015 parhaiten myynyt esikoisrikoskirja, ja se sai mm. Theakston`s Old Peculier Crime Novel of the Year -palkinnon. Seuraavaksi ilmestynyt Minä näen sinut meni ilmestyttyään suoraan Sunday Timesin listaykköseksi. Vuonna 2018 julkaistu Anna minun olla jatkoi Mackintoshin menestystarinaa ja vakiinnutti hänen asemansa modernin psykologisen trillerin mestarina.

Mackintoshia luetaan yli 35 kielellä ympäri maailmaa." Gummerus

 

"Työmatka julkisilla on päivittäinen pakko, jolle et uhraa juurikaan ajatuksia. Yrität vain saada ajan kulumaan: selaat ehkä lehteä, tuijottelet ikkunasta. Mutta entä jos täydessä liikennevälineessä istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua, pitää kirjaa liikkeistäsi? Joku joka tietää yhtä hyvin kuin sinä itse, mistä tulet, milloin ja minne menet...

Zoe Walker, lontoolainen kahden nuoren äiti, löytää lähijunassa lehteä lukiessaan ihmetyksekseen oman kuvansa seuralaispalvelujen mainosten joukosta. Hänen perheensä väittää, että kuvan nainen vain muistuttaa häntä. Sitten Zoe löytää vanhemmasta lehdestä samalta paikalta toisen naisen kuvan – ja pian tämä nainen joutuu rikoksen uhriksi. Onko Zoe itsekin vaarassa, vai onko kyse vain sattumasta? Mikään ei tunnu enää olevan sitä miltä näyttää. Zoe yrittää epätoivoisesti selvittää, voiko hän luottaa vaistoihinsa vai onko kaikki vainoharhaa. 

Tähtitrilleristin odotetun toisen romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin." Gummerus

 

Kirjan tiedot:

Teos: Minä näen sinut

Tekijä: Clare Mackintosh

Kustantaja: Gummerus

Suomentaja: Päivi Pouttu-Deliere

Vuosi: 2018

Mistä: Kirjastosta

Luin kirjan suhteellisen nopeasti loppuun. Toki siihen vaikuttaa myös se, että minulla on loma. Lomalla on enemmän aikaa lukea kirjaa. Mutta ei silloinkaan kyllä meinaa tylsää kirjaa jaksaa lukea. Minä näen sinut ei todellakaan ole tylsä. Kirjan loppuratkaisu sai selkäpiini todellakin karmimaan. Onkohan Mackintoshin tarkoituksena ollut pelotella juurikin yksinhuoltajaäitejä, jotka kulkevat työmatkansa joukkoliikenteen avulla? Loppuratkaisu on minun mielestäni psykologisesti todella taitavasti suunniteltu pysäyttämään lukijan ajatukset siihen, mikä on elämässä tärkeintä. Aion jatkossakin kulkea työmatkat bussilla.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

12) Kirja liittyy Isoon-Britanniaan

15) Kirjassa käsitellään jotain tabua

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole aiemmin lukenut

29) Kirjassa nähdään unia

31) Kirjassa kuljetaan metrolla

35) Kirjassa on yritys ja yrittäjä

40) Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat