Kirjoitukset avainsanalla sairaanhoitajapäivä

www.pixabay.com

Tänään vietetään äitienpäivää, mutta tänään on myös kansainvälinen sairaanhoitajan päivä. Minulla siis on tuplajuhlapäivä, koska olen äiti ja sairaanhoitaja. Olen vapaalla tänään, koska minulla alkaa huomenna kahden viikon loma. Muuten en välttämättä olisi tarvinnut äitienpäivää vapaaksi. Usein olenkin ollut äitienpäivänä töissä. Eikä mielestäni ole ollenkaan huonoa äitiyttä olla töissä silloin. Äitienpäivää ehtii kyllä juhlia aamulla tai illalla tai ehkä jonain toisena päivänä.

Olen ollut äiti 21 vuotta ja sairaanhoitaja kohta 18 vuotta. Pitkä ura siis molemmista jo tällä hetkellä ja varsinkin ikääni nähden. Olenhan vasta 41 vuotias. Tällä hetkellä äitiyden ja työn yhdistäminen ei ole millään tavalla ongelma. On vaan hyvä, että on töitä, että elämä ei ainakaan aikuistuvien lapsien ympärillä pyöri kokonaan. Koen myös, että lapsista tulee paljon omatoimisempia ja itseohjautuvampia, kun et ole aina paikalla tekemässä kaikkea heidän puolestaan.

Koen myös tällä hetkellä jaksavani todella hyvin työelämässä. Minulla on jo paljon kokemusta sekä elämästä että työstä ja vapaa-ajallani voin panostaa omaan hyvinvointiini, koska minulla ei ole pieniä lapsia ja vanhempani ovat vielä sen verran nuoria, että heitä ei tarvitse koko aikaa vahtia. 

Aina ei ole näin ollut. Kun lapseni olivat pieniä olin kotona heidän kanssaan. Sitten aloin vähitellen tehdä sijaisuuksia ja mieluiten päivätöitä. Vakituisen työn sain, kun molemmat lapset olivat alakouluikäisiä. Siitä lähtien olen tehnyt kolmivuorotyötä. Vakityövuosien aikana olen lyhentänyt työaikaani ja tehnyt enemmän aamuvuoroja. Olen kuitenkin koko ajan tehnyt myös ilta-ja yövuoroa. Niin kuin kolmivuorotyössä kuuluukin. Nykyään voisin sanoa tekeväni mieluummin iltavuoroa, mutta en kylläkään ihan joka päivä.

Mielestäni äitiydestä on hyötyä sairaanhoitajan työssä ja vastaavasti sairaanhoitajan ammatista on hyötyä äitiydessä. Näin olen ainakin henkilökohtaisella tasolla itse kokenut. En olisi samanlainen sairaanhoitaja nyt, jos minulla ei olisi tätä kokemusta kahden pojan kasvattamisesta aikuisiksi. Enkä olisi sellainen äiti kuin nyt olen ellen olisi opiskellut sairaanhoitajaksi enkä ilman työkokemustani.

Se on sitten eri asia, että olenko ollut täydellinen kummassakaan roolissani tai olenko kasvattanut lapsistani täydellisiä ihmisiä. Itse kammoan hieman täydellisyyttä. Mielestäni täydellisyyteen pyrkimiseen liittyy aina hieman jotain pelottavaa. Itse olenkin ihan tyytyväinen omaan ja lasteni epätäydellisyyteen.

Ihanaa äitienpäivää kaikille! Ja onnittelut kaikille teille, jotka olette onnistuneet saamaan itsellenne sairaanhoitajan ammatin. Kumpikaan näistä rooleista ei ole itsestäänselvyys. Olkaa ylpeitä molemmista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat