Kirjoitukset avainsanalla Älä laihduta päivä 6.5.2019

www.pixabay.com

Tänään vietetään kansainvälistä Älä laihduta päivää. Suomessa tätä päivää on vietetty vuodesta 2010 alkaen. On tärkeätä, että tällekin asialle on oma merkkipäivänsä. Syömishäiriöitä on paljon ja laihuuden ihannointi ei varmastikaan vähennä niitä tulevaisuudessakaan

Itse olen ylipainoinen. Lapsesta asti olen ollut pyöreä. Teini-ikäisestä alkaen olen pyrkinyt aina jollakin tavalla pudottamaan painoani. Useimmiten paino onkin pudonnut. Pitkään vähemmillä kaloreilla oleminen on kuitenkin johtanut siihen, että olen uupunut laihduttamiseen ja alkanut ahmia syötäviä niin että pudotettu paino on palannut takaisin ja yleensä vielä korkojen kera.

Liikunta on myös minulla mennyt liiallisuuksiin laihduttaessani. Joitakin vuosia sitten aloin saada sydämen lisälyöntejä tämän vuoksi. Ne menivät ohitse beetasalpaajan ja levon avulla. Vieläkin muistelen kauhulla sitä, kun minulla oli näitä sydäntuntemuksia ja ne vain pahenivat, mutta ekg:ssä ei kuitenkaan koskaan näkynyt mitään. Pelkäsin kuolevani. Selvisin kuitenkin niin kuin näkyy.

Tämän jälkeen olenkin ollut varovaisempi ja haluttomampi laihduttamaan. Mielessä on kuitenkin lähes koko ajan ollut laihduttamisen tarve. Nykyään tämä tarve tulee enemmän terveydellisistä kuin ulkonäöllisistä syistä. Ikää kertyy ja ylipainokin alkaa sen myötä vaikuttamaan enemmän hyvinvointiini.

Sen tiedän kuitenkin, että millekään nälkäkuurille tai teholiikuntakuurille en enää ala. Olen mieluummin tämänkokoinen kuin että vielä aiheutan lisää terveysongelmia itselleni laihdutuskuureilla.

Laihdutus ei myöskään tuo onnea. Monesti voi olla niin, että onnistut saamaan itsesi fyysisesti hyvään kuntoon, mutta psyykkinen puoli on jäänyt kokonaan hoitamatta. Ylipainoon liittyy monesti tunteita ja psyykkistä kuormaa, jotka pitäisi ensin käsitellä esim. terapiassa, jotta ihminen voi alkaa hallita painoansa terveellisellä tavalla.

Tällä hetkellä en laihduta. Mutta olen vähentänyt sokerin syömistä. En syö ollenkaan esim. karkkia. Olen myös lisännyt kasvisten määrää ruokavaliossa. Useimmiten ostan töihin evääksi kasviskeittoa. 

Liikuntaa olen yrittänyt lisätä hyötykävelemällä. Salilla olen pyrkinyt käymään kerran viikossa tekemässä lihasta läskin tilalle. Tällä hetkellä minulla on meneillään lihaskuntohaaste https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/haluatko-kasvattaa-.... Lankkua, kyykkyä ja punnerrusta, jotka tuntuvatkin kropassa. Salilla olen sitten vaan käyttänyt aerobisia laitteita.

Tämänhetkistä painoani en tiedä. Mittaan mieluummin hyvinvointia ja vaatekokoa. Uskon, että näillä keinoin pääsee kohti kevyempää olotilaa.

Mites sinulla? Onko negatiivisia kokemuksia laihduttamisesta?

 

 

 

Kommentit (1)

Emmi
1/1 | 

Mullakin on pitkä ja vaikea kamppailuhistoria laihduttamisen kanssa. Mutta tällä hetkellä itse asiassa nimenomaan taas laihdutan, hyvällä fiiliksellä ja pitkästä aikaa myös tulosta tulee. Tästä kirjoituksesta ehkä vähän tulee fiilis, että laihdutuksen on aina pakko olla kalorin kyttäämistä tai nälkää. Itse en laske kaloreita, enkä rajoita mitään tiettyä ruokaryhmää (tyyliin hiilihydraatit) ja syön enemmän kuin ikinä ennen. Oikeastaan syy sille, miksi en aiemmin laihtunut, taisikin olla se, että olen jo vuosia syönyt ihan liian vähän, myös niinä aikoina kun en laihduttanut. 

Laihtuminen ei tuo kokonaisvaltaista onnea, mutta kyllä se montaa asiaa oikeasti parantaakin, ainakin tässä tilanteessa kun ylipainoa on oikeasti paljon. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat