Kirjoitukset avainsanalla perusosa

www.pixabay.com

Minä olen elämäni aikana joitakin kertoja turvautunut toimeentulotukeen, kun minulla on ollut tarpeeksi hyväksyttäviä menoja, kuten reseptilääkkeitä, terveyskeskusmaksuja tai kotivakuutusmaksuja. Jokaiselle suomalaiselle pitää jäädä perusosan verran rahaa käyttöön pakollisiin menoihin kuten ruoka ja vaatteet. Perusosan määrä yksin asuvalle on 497,29 euroa/ kk vuonna 2019.

Mielestäni tällä summalla kyllä ihan pärjää, mutta ei sillä kyllä velkoja pysty lyhentämään eikä siitä pysty säästämään. Eikä voikaan, sillä jos säästät toimeentulotuesta tilillesi niin se voidaan vähentää seuraavassa hakemuksessasi pois tulkiten,että sinulla on säästöjä.

Jos laskisi itselleen tarkan budjetin kuukaudeksi niin kyllä varmasti jotenkin selviytyisi. Mutta jokainen ostos pitäisi tuolloin olla tarkkaan harkittu. Jokin yllättävä tapahtuma saattaisi täysin romuttaa koko kuukauden. Heräteostoksia ei saisi olla ollenkaan.

Minä en kauaa jaksaisi tuolla summalla kituutella. Pyrkisin opiskelemaan tai etsisin jatkuvasti jotain työtä, että pääsisin eteenpäin. Mutta on hyvä, että Suomessa kenenkään ei tarvitse yrittää pärjätä yhtään vähemmällä. 

En tiedä kituutteleeko joku alle minimitulon, mutta arvelen, että tällöin tilanne on jotenkin itse aiheutettu. Vai onko? 

Miten sinä arvelisit pärjääväsi toimeentulotuella?
 

Lue lisää toimeentulotuesta www.kela.fi

Kommentit (2)

Yh-äiti joka yrittää selviytyä...
1/2 | 

Todellakin kituuttelen alle toimeentulotuen. Olen kolmen lapsen yksinhuoltaja kotihoidontuella. Omistan osuuden perinnöksi saadusta homeisesta mökistä, jota kukaan ei osta ja jolla on enemmän tunnearvoa kuin rahallista arvoa, joten kai se on sitten itse aiheutettu tilanne kun joudun kituuttelemaan alle toimeentulotukirajojen.

Asumistukeakaan en juuri saa koska asumme pienehkössä omistusasunnossa. Asuntolainan korot on nyt matalat mutta asumiskulut yhteensä ovat kuitenkin lähes samat kuin vuokra-asunnossa, jossa kartuttasin omaisuutta toiselle ihmiselle.

Ei todellakaan ole niinkään selvää että kaikki ihmiset Suomessa saisivat edes toimeentulotuen verran. Toimeentulotuen saavat vain ne jotka eivät edes yritä selviytyä elämässä eteenpäin ja parempaan taloudelliseen tilanteeseen.

Nainen 50+
2/2 | 

Pärjäisinkö? - No kyllä vain! Minulle jää palkasta verojen ja muiden pakollisten vähennysten jälkeen 1700 euroa kuukaudessa. Oman asunnon vastike ja laina vievät yhteensä noin 300 euroa, ruokiin menee noin 200 euroa ja muihin ostoihin ja laskuihin noin 200 euroa. Tonni kuussa jää säästöön. Aikaisemmin, kun kaksi lasta asuivat vielä kotona, ei jäänyt säästöön yhtä paljon.

En ole koskaan tehnyt budjettia, mutta toki pidän kulut pieninä mm. syömällä kasvispainotteisesti, tekemällä eväät töihin, asumalla työpaikan lähellä ja kävelemällä töihin. En tee heräteostoksia. En koe että jään siinä mistään paitsi. Jos reseptilääkekuluja tai terveyskeskusmaksuja yllättäen tulisi, niin käyttäisin niihin tietysti säästöjä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat