Kirjoitukset avainsanalla asumisoikeusasunto

www.pixabay.com

Vaurastuminen nopeasti on monen nuoren aikuisen tavoite tänä päivänä. Jo opiskeluaikana nostetaan opintolaina ja sijoitetaan se niin, että työtä ei kolmekymppisenä tarvitse enää tehdä. Sitten voi vaan olla ja nautiskella elämästään seuraavat 70 vuotta. Mikäs siinä sitten. Me vanhemmat sukupolvet voimme vain vierestä seurata kuinka paljon helpompaa nuorempien elämä tulee olemaan.

Itse en osaa sijoittaa rahojani niin, että joskus pääsisin samaan tilaan. En yhtään osaa arvioida itse, että mihin laittaisin rahani, jotta ne alkaisivat tuottaa minulle passiivisia tuloja. Olen tässä asiassa erittäin tyhmä. Sen takia en viitsi edes yrittää seurata pörssikursseja jne.  Minä siis olen sellainen henkilö, jonka on vain yksinkertaisesti tehtävä jatkuvasti töitä saadakseni rahaa. Ja yritettävä tulla toimeen sillä, mitä saan.

Olen onnellinen, jos 60 vuotiaana olen saanut velkani maksettua pois. Bonusta on jos minulla silloin on edes vähän säästöjä, jotka voin sijoittaa esim. asumisoikeusasuntoon. Tiedän, että asumisoikeusasunto on kaikkein kallein asumismuoto. Mutta se on kuitenkin realistisempi vaihtoehto itselleni kuin omistusasunto. Asumisoikeusasunnossa on kuitenkin yleensä pienempi käyttövastike kuin vuokra-asunnossa. Ja asumisoikeusasunnossa on asumisoikeus. Asumisoikeusasunnosta on myös helppo päästä eroon tarvittaessa.

En siis usko omallani kohdallani mihinkään ihmeeseen sijoitusrintamalla. Jos minulla joskus on vielä rahaa niin sitten olen vain onnistunut hyvin säästämisessä tai voittanut Veikkauksen peleissä.

Uskotko sinä osaavasi sijoittaa rahasi niin että voit kohta elää vain osingoilla?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Tänään olenkin miettinyt työpäivän jälkeen lähinnä raha-asioitani. Kävin katsomassa palkkakuittejani ja olin positiivisesti yllättynyt tämän kuun sairaanhoitajan palkastani. Lisiä tuleekin yllättävän hyvin. Olin ihan varautunut useamman satasen pienempään tiliin. En siis todellakaan valita. En valita myöskään saamastani blogipalkkiosta. Se on kiva lisä velkaiselle ihmiselle.

Maaliskuussa käytin blogipalkkani ostamalla aikaa. Otin palkatonta. Se tuntui sillä hetkellä sopivalta ratkaisulta. Koin olevani väsynyt. Tässä kuussa taas tunsin tarvitsevani rahaa. Koen olevani rahaton.

Haluan alkaa käyttää rahaa suunnitelmallisemmin. Tässä aion käyttää apuna Jars metodia. Jonka idea on tämä:

Eli te muut voitte alkaa käyttää tätä niin, että 55% menee välttämättömään elämiseen ( vuokra, ruoka, sähkö, vesi jne ), 10 % pitkäaikaissäästämiseen, 10% lyhytaikaissäästämiseen, 10 % hauskanpitoon, 10 % itsensä kehittämiseen ja 5% esim. lasten kouluttamiseen. Voit myös itse miettiä itsellesi sopivat prosentit.

Minun kannattaa käyttää 50 % elämiseen ja 50 % velkoihin. Lisät ja blogipalkkio mahdollistavat tämän. En koe olevani liian tiukoilla. Olenhan joskus pärjännyt vähemmälläkin.

Tilasin itselleni uuden verokortinkin tänään. En halua joutua ensi vuonna maksamaan mätkyjä. Tänä vuonna saan palautusta 192 eur.Olen ihan tyytyväinen tähän, koska en ole yrittänyt säästää pitämällä liian isoa veroprosenttia. Veroprosentti on ollut sopiva minulle. Sain vissiin jotain hyvityksiä veloistani.

Tällä tavalla aion päästä veloistani eroon nopeammin. Mielestäni tavoitteeni olla velaton 60 vuotiaana on realistinen. On myös realistista vielä sijoittaa rahaa järkevästi ja hankkia esim. asumisoikeusasunto. En pidä tilannettani mitenkään toivottomana.

Niin kauan kuin on elämää, on myös toivoa!

Miltä näyttää sinun rahatilanteesi tällä hetkellä?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kuinka paljon sinulla on lainoja? Ilmeisesti useita kymmeniä tuhansia? Olisi mukavaa jos joskus avaisit ihan lukuja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat