Kirjoitukset avainsanalla Helmet-lukuhaaste 2019

www.atena

"Thomas Erikson on kirjailija ja tutkija, joka on keskittynyt ihmisten väliseen vuorovaikutukseen erilaisissa yhteisöissä. Hän on valmentanut Ruotsin suurimpien yritysten johtajia. Idioottien ympäröimä? -kirjaa on myyty Ruotsissa muutamassa kuukaudessa jo 70 000 kappaletta." Atena

 

"Kun tunnet itsesi, sinua ei viedä kuin pässiä narussa

Olet todennäköisesti törmännyt ihmiseen, joka on poikkeuksellisen karismaattinen, -ystävällinen ja superviehättävä. Hän jakelee kohteliaisuuksia, ja uskot kaiken, mitä hän sanoo – se vain tuntuu niin mukavalta. Mutta jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin…

Psykopaattisia piirteitä on huomattavasti useammalla ihmisellä kuin aiemmin on ajateltu, eikä populaarikulttuurin sarjamurhaajamielikuva vastaa todellisuutta. Psykopaateilla on taito vakuuttaa kenet tahansa mistä tahansa. He haluavat kontrolloida muita eivätkä epäröi vääristää totuutta saadakseen tahtonsa läpi.

Psykopaatit ympärilläni paljastaa, kuinka manipuloija hyödyntää heikkouksiasi. Kun tunnet miten itse käyttäydyt, tiedät mistä narusta sinua nyitään ja pystyt vastustamaan hienovaraista vaikuttamista." Atena

 

Kirjan tiedot:

Teos: Psykopaatit ympärilläni

Tekijä: Thomas Erikson

Kustantaja: Atena

Vuosi: 2018

Sivuja: 197, äänikirja 8 h 7 min

Mistä: Book Beatista

 

Tällä kertaa en valinnut kirjaa lukuhaasteen perusteella. Valitsin kirjan, koska tunsin siihen vetoa. Olen aiemmin kuunnellut Idiootit ympärilläni ja nyt tunsin jotenkin vetoa tähän kirjaan. Mielestäni kirja on omalla tavallaan hauska ja minun mielestäni tämän kaltaiset tieto-opukset ovat todella kiinnostavaa luettavaa. Ei ole pahitteeksi tietää enemmän omasta ja muiden käyttäytymisestä. On hyvä tietää, että jokainen hankala ihminen ei ole psykopaatti. Ja että psykopaatti voi olla joku erittäin miellyttävä ihminen. Kirjan tapausesimerkit saavat karvat pystyyn. Apua, onko tällaista oikeasti tapahtunut jollekin. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisten käyttäytymisestä.

 

Mielestäni kirja sopii seuraaviin Helmet-lukuhaasteen2019 kohtiin:

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Adlibris

"Miljoonia myynyt bestseller henkisestä hyvinvoinnista ja siitä, miten tärkeää on hidastaa tahtia tässä kiivastahtisessa maailmassa.

Maailma on nopea liikkeissään, mutta se ei tarkoita että meidänkin pitäisi olla. Mindfulness-bestsellerissään Haemin Sunim tarjoaa tienviittoja kohti sisäistä rauhaa ja tasapainoa maailmassa, joka päivittäin asettaa meille kohtuuttomia vaatimuksia.

Kirja keskittyy pieniin jokapäiväisiin ilonhetkiin kuten lapsen hymyyn. Kahdeksan lyhyttä lukua kattavat mm. levon, rakkauden, ihmissuhteet ja henkisyyden - niin tiiviisti, että kiireisinkin lukija ehtii tarttua niihin. Haemin kuvaa niin länsimaista yhteiskuntaa kuin elämää oman kokemuksensa kautta ja onnistuu olemaan samaan aikaan sekä syvällinen että arkinen, yksinkertainen että oivaltava ja jokainen luku tuntuu kuin hyvältä keskustelulta viisaan ystävän kanssa.

Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa on myynyt Koreassa yli kolme miljoonaa kappaletta. Sen käännösoikeudet on myyty kahteenkymmeneen maahan ja se ilmestyi Yhdysvalloissa helmikuussa 2017 nousten heti mm. Amazonissa sijalle 136 myydyimpien kirjojen listalla.

Haemin Sunim on Bostonissa ja Kaliforniassa opiskellut korealaissyntyinen uskontotieteilijä ja munkki. Hän toivoo, että Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa auttaa lukijaa löytämään oman viisaamman ja ystävällisemmän puolensa." Adlibris

 

Kuuntelin tämän kirjan, koska kirjan kannessa on kuu. Pääsen taas eteenpäin Helmet-lukuhaasteessa.

Kirja oli kyllä mielestäni muutenkin mielenkiintoinen. Mindfulness-jutut kiinnostavat. Pitäisi aina muistaa iloita ja olla onnellinen kaikista ihan pienistäkin asioista, joita elämällä on tarjota. Aina tätä ei muista. 

Mindfulnessia aion taas alkaa harrastaa säännöllisemmin. Se tekee niin hyvää. Auttaa väsymykseen ja stressiin.

 

Kirjan tiedot:

Teos: Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa

Tekijä: Haemin Sunim

Kustantaja: Aula & Co

Vuosi: 2017

Sivuja: 59, äänikirja 3 h 14 min

Mistä: Kuuntelin Bookbeatista

 

Tämä kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

25) En ole aiemmin lukenut kirjailijan tuotantoa

28) Kirjan kannessa on kuu

37) Pienkustantamon julkaisu?

47) Kirjassa on alle 100 sivua

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: WSOY

"Agatha Christie (1890-1976) on eittämättä kuuluisin dekkarirouva. Hän loi englantilaisen salapoliisiromaaniperinteen, jonka jalanjälkiä monet tallaavat vielä tänäkin päivänä.

Christie kirjoitti elämänsä aikana noin 70 romaania sekä tukun radio- ja teatterikäsikirjoituksia, novelleja ym. Hän on myös tuottanut tekstiä salanimellä Mary Westmacott.

Tunnetuimpia Christien luomia hahmoja ovat neiti Marple sekä Hercule Poirot. Belgialainen Poirot oli keskushenkilönä jo hänen ensimmäisessä romaanissaan Stylesin tapaus, joka julkaistiin alun perin vuonna 1920.

Christie on aateloitu Englannissa. Hänet valittiin vuonna 2000 viime vuosisadan parhaaksi rikoskirjailijaksi dekkaristien kansainvälisessä kokouksessa USA:ssa." WSOY

 

"Idän pikajuna, joka jyskyttää eteenpäin matkalla halki Euroopan, pysähtyy yhtäkkiä keskellä yötä. Lumikinokset tukkivat radan autiolla seudulla jossakin Balkanilla. On kuolemanhiljaista. "Hermoni ovat varmaankin epäkunnossa", Hercule Poirot mutisee ja vaipuu jälleen uneen.

Herättyään Poirot huomaa, että häntä tarvitaan kipeästi. Yöllä on tehty murha. Amerikkalainen miljonääri Ratchett lepää vuoteessaan kuoliaaksi puukotettuna. Koskematon lumi junan ympärillä todistaa kuitenkin, että murhaaja on vielä junassa. Poirot aloittaa tutkimukset ja vetäytyy käyttämään pieniä harmaita aivosolujaan..." WSOY

 

Kirjan tiedot:

Teos: Idän pikajunan arvoitus

Tekijä: Agatha Christie

Kustantaja: WSOY

Vuosi: Äänikirja julkaistu 2017

Sivuja: 154, 7 h 36 min

Mistä: Kuuntelin Bookbeatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska olen nähnyt tämän elokuvana. Olen toki lukenut tämän kirjana joskus teini-iässä, mutta se ei haitannut. En muista arvasinko loppuratkaisun oikein silloin teini-iässä. Nythän se olikin suhteellisen hyvässä muistissa, koska näin elokuvan jokin aika sitten. Ihailen Poirotin älyä selvittää vaikeimmatkin murhamysteerit. Ja vielä vanhanaikaisella tekniikalla.

 

Tämä kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä ja esinettä

12) Kirja liittyy Isoon-Britanniaan

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

33) Olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan

35) Kirjassa on yrittäjä tai yritys

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: Otava

"Tuija Lehtinen syntyi 12.12.1954 Helsingissä. Hän on valmistunut luonnontieteiden kandidaatiksi vuonna 1978. Vapaana kirjailijana hän on työskennellyt vuodesta 1984 lähtien. Tuija Lehtinen on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Tuija Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorisolle. Hänen kertojanotteensa on optimistinen ja valoisa, ja hän kuvaa nuorten nykytodellisuutta irtonaisen rennosti ja humoristisesti. Viihdyttävän pinnan alla on kirkasta ja terävää oivallusta elämästä ja ihmissuhteista. Lehtinen on ajanut aktiivisesti kirjallisuuden ja kirjailijoiden asiaa.

Lehtinen on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja. Lukukeskuksen Lukufiilis-lehden päätoimittajana hän toimi vuoteen 2009 asti.

Tuija Lehtinen on saanut muun muassa nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1988, Kaarina Helakisa-kirjallisuuspalkinnon 2002 ja Topelius-palkinnon 2006.

Lehtisen teoksia on käännetty tanskaksi, ruotsiksi, saksaksi, viroksi ja japaniksi." Otava

 

"Kiirettä pitää, kun Saimi ja Selma pääsevät kesälomalle.

Kun kasiluokka vihdoin loppuu, Saimilla ja Selmalla on selvät sävelet. Saimi aikoo suunnata Kolkkokallion rinteille uudella maastopyörällään. Selma taas odottaa kiihkeästi rippikoululeiriä ja erityisesti erään isosen tapaamista.
Kavaletin estetilaukset vaativat oman aikansa, samoin Selman tanssiharjoitukset. Kepparitanssiryhmä Girls Dancing with Horses ja saksalainen vaihto-oppilas Herbie runotyttöineen aikovat häikäistä esityksellään runoviikon yleisön. Saimi odottaa tapahtumaa kauhun vallassa, vaikka ei kai kukaan voi vastustaa sinisiä hevosia ja humppatyttöjä." Otava

 

Kirjan tiedot:

Teos: Saimi ja Selma Kesäkimara

Tekijä: Tuija Lehtinen

Kustantaja: Otava

Vuosi: 2019

Sivuja: 283

Mistä: Luin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan luettavaksi, että pääsen Helmet lukuhaasteessa eteenpäin. Tällä kirjalla saa rastin kohtaan 13. eli kotimainen lasten-tai nuortenkirja. Tuija Lehtisen kirjat ovat minulle tuttuja jo omasta varhaisnuoruudesta alkaen. Mirkka-sarjan muistan oikein hyvin.

Saimin ja Selman touhut olivat ihan tavallisia nuorten puuhia. Jotain särmää tästä kirjasta jäi puuttumaan. Muistelisin, että esim. Mirkka-sarja ei ollut näin vaisu.

En ollut myöskään lukenut sarjan aiempia kirjoja. Tämä ärsytti, kun kirjassa jatkuvasti viitattiin näihin aiempiin tapahtumiin.

Suosittelen kirjaa 9 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jotka lukevat nuortenkirjoja. Kannattaa kuitenkin lukea kirjat järjestyksessä. Välttyy viittausten aiheuttamalta ärsytykseltä.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet lukuhaasteen 2019 kohtiin:

1) Kirjan kannessa on ihmiskasvot

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

3) Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota en yleensä lue

13) Kotimainen lasten-tai nuortenkirja

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

49) Vuonna 2019 julkaistu kirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat