Kirjoitukset avainsanalla yksityinen hoitokoti

www.pixabay.com

Tätä asiaa olen pohtinut usein. Useimmat ihmiset tuntuvat ajattelevan, että pitää ostaa oma asunto heti, kun pääsee työelämään ja siinä samalla säästää tai sijoittaa rahaa niin että  vanhuus on turvattu taloudellisesti. 

Yksityiset hoitokodit ovat kalliita asukkaalle ja harva vanhus asuu kokonaan omakustanteisesti näissä hoitokodeissa. Usein nämä paikat maksetaan verorahoista ainakin joiltain osin.

Jos sinulla on säästöjä ja omaisuutta niin sinä myös maksat niistä oman asumisesi hoitokodissa niin kauan kuin rahaa riittää. Tämän jälkeen yhteiskunta huolehtii sinusta, mikäli eläkkeesi ei riitä hoitokodin maksuihin.

Jos taasen et ole saanut kerättyä omaisuutta ja eläkkeesi on pieni niin yhteiskunta maksaa sinun hoitosi verovaroista.

Itse olen ajatellut niin, että en aio säästää rahaa mitenkään erityisesti vanhuutta varten. Rahoista pitää nauttia jo ennen vanhuutta. Enkä pidä mitenkään erityisen nautinnollisena tavoitteena säästämiselle, että säästämäni rahat sitten menevätkin jonkun yksityisen hoitokotiketjun toimitusjohtajan pussiin ja hän nauttii minun säästämilläni rahoilla elämästään sillä aikaa, kun minä makaan nälissäni sängyssäni likaisissa vaipoissa pesemättömänä makuuhaavoja odotellen.

En aio säästellä rahojani vanhuuteen, vaikka en yhtään tiedä, millainen yhteiskuntamme silloin on. Täytyy vain toivoa parasta, että silloinkin vielä voi turvautua yhteiskunnan apuun. Tai ehkä poikani auttavat minua sitten jotenkin. Olenhan kasvattanut heitä hankkimaan itselleen kunnollisen koulutuksen ja töitä itselleen.

Lotto on taas tänään vetämässä. Ehkä sieltä saan vanhuudenturvaa itselleni.

Mitä mieltä olet, kannattaako vanhuutta varten säästää?

Kommentit (7)

Laajempi käsitys säästämisestä
1/7 | 

Kai sitä voi säästää muutakin varten kuin hoivakotimaksuja. Esimerkiksi sitä varten, että jonain päivänä voisi tehdä lyhennettyä työviikkoa, mahdollisesti viettää eläkkeelle leveämpää elämää tai mitä tahansa unelmia varten, jotka vaativat rahaa. Kyse voi tulojen tasaamisesta silloin, kun on ylimääräistä, ajalle, jolloin sitä ei ehkä enää ole samalla tapaa. En itse ainakaan säästä ajatuksena, että raha tulisi käyttöön vasta, kun terveys on jo mennyt.

Käyttäjä10926
Liittynyt14.10.2017
2/7 | 

Tottakai kannattaa vanhuuden varalle säästää. Tosin se säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman nuorena, toivottavasti jo lapsen vanhempien aloittamana, jotta korkoa korolle hyöty ehtii tehdä sen säästämisen eikä joka senttiä tarvitse omista varoistaan säästää. Lapsena aloitettu säästäminen mahdollistaa pääomatuloja jo opiskelu- ja perheenperustamisaikoina eli niinä aikoina kun elämä on kalleimmillaan muttei vielä parastuloisimmillaan. Tuskin lapsilta voi tai edes saakaan odottaa elatusapua vanhuspäivillään jos ei ole lapsille minkäänlaista talousopetusta tai taloudellista turvaa antanut kotoa muuttaessa. 

Maryland
4/7 | 

Omaan asuntoon on hyvä säästää. Sitä ei voida alta viedä 😀👍 Raha tilillä makaamassa on typerintä.

Maaret.
6/7 | 

Eivät kaikki eläkeläiset ole sairaita ja asu hoitokodeissa. Yhä enemmän vanhuuden päiviä vietetään omassa kodissa. Mielestäni niihin päiviin kannattaa säästää, mutta ei vain elää säästellen koko elämän eläkettä varten. Kannattaa muistaa tasapaino tässäkin asiassa.

Martta_
8/7 | 

Olet kyllä nyt aivan hakoteillä sen suhteen miten vanhuspalvelut meillä järjestetään. Ensinnäkin ne vaihtelevat kunnittain sen mukaan mitkä on kunnan resurssit. Toisekseen, jos ihmisellä ei ole ollekaan varallisuutta kattaa omia hoitokustannuksiaan, niin hän on oikeutettu minimiin. Ja tämä minimi on juuri sitä, että makaat paskavaipoissasi ja ulkoilet kerran viikossa. Sen sijaan jos sinulla on omaa rahaa, niin yhteiskunta osallistuu kustannuksiin tuolla minimiosuudella, jonka lisäksi kun maksat osan omasta pussistasi, niin olet oikeutettu parempaan hoitoon. Toimii aikalailla samalla logiikalla kuin eläkekin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat