Kirjoitukset avainsanalla harrastaa

Kuva: Shutterstock

Olen alkanut miettiä nyt kaikkia näitä omia kulutustottumuksiani. Pohdin myös, että missä kaikessa voisin säästää. Tänään pohdin, että kuluukohan minulla liian paljon rahaa kuukaudessa omiin liikuntaharrastuksiini?

Tällä hetkellä minulla on jäsenyys kuntosalille. Kuukausimaksuni on 39 eur. Omasta mielestäni kuukausihinta on ehkä hieman liian korkea siihen nähden, että siihen sisältyy vain kuntosalin käyttö. Hinta on korkea myös siihen nähden, että en välttämättä joka viikko ehdi/jaksa käydä salilla. Tykkään juuri tästä kuntosalista kuitenkin, koska olen käynyt siellä jo yli 7 v. Osaan käyttää siellä olevia laitteita jne. Sali on tuttu ja turvallinen. Joskus kävin innokkaasti jumpillakin. Jos ottaisi jumpat taas ohjelmaan, niin kuukausihinta nousee 10 eur.  En kadu kuntosalijäsenyyteeni menevää rahaa.

Kuntosalijäsenyyden lisäksi minulla on käytössäni Yogaia nettipalvelu, joka maksaa n. 10 eur/ kk. Voin milloin vain kotona meditoida, joogata ja treenata. Mielestäni Yogaia ei ole kallis. Sitä tulee kuitenkin käytettyä työpäivinäkin. Enemmän vaan pitäisi sitäkin käyttää.

Kuntoiluvaatteisiin ja kenkiin minulla kuluu harvakseltaan rahaa. Viime vuosina olen käyttänyt lähinnä aina niitä samoja mukavantuntuisia. Ostan kyllä sitten uusia, kun ne alkavat olla reikäisiä. Tai jos kokoni vaikka vielä pienenee. Kasvaa en itseni kyllä enempää anna. Sitten ei pääse enää liikkumaankaan.

Eli siis minulta kuluu n. 50 eur/ kk omiin liikuntaharrastuksiini. Mielestäni se ei ole liikaa. Mutta tiedän kyllä, että kuntosalijäsenyyden voisi saada halvemmalla ja moni ei viitsisi maksaa Yogaiasta. Mutta siltikin mielelläni maksan näistä.

Pojalta nämä eivät ole pois. Hän ei halua harrastaa tällä hetkellä mitään liikuntaa vaan keskittyä rauhassa lukion loppuunkäymiseen. Hän kyllä joutuu hyötykävelemään, koska en todellakaan ole hankkinut hänelle mopoautoa. En ostaisi lapselleni mopoautoa, vaikka olisinkin varakkaampi. Mopoautot ovat ihan vihoviimeisiä kulkuvälineitä. Vaarallisiakin.

Paljonko sinulla kuluu kuukaudessa omiin liikuntaharrastuksiisi?

 

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Käyn kaupungin kuntosalilla kymppikortilla, eli maksan käytön mukaan 2,80 €/kerta (Töölön kisahallin voimailusali on edullisin, mutta kuitenkin kaikki tarpeellinen löytyy siellä). Silloin kun on aktiivisempi, niin menee suunnilleen 25 €/kk, jos kerran viikkoon, niin puolet tuosta. Kuntosalin kestotilaus olisi tyhmää, jos sitä ei käytä tosi usein, ja se onkin jäsenyyspaikkojen liikeidea.

Vierailija
2/8 | 

Minulla menee harrastuksiini 80€/6kk eli 23€/kk, jolla voin käydä nyrkkeilemässä yhteensä 12krt. Sen lisäksi liikuntavaatteisiin satunnaisesti ja nyrkkeilyyn tarvittavat välineet kestävät useamman vuoden kerrallaan (käsisiteet, säkkihanskat, nyrkkeilyhanskat, nyrkkeilykengät).

Sen lisäksi kuntosalin saa ilmaiseksi työn puolesta käyttöön. Muille maksaa 20€/kk.

Kiipeilyä, kun harrastin niin se oli n. 40€/kk.

Mielipiteeni on, että näitä harrastuksia voin jatkaa ja olisin valmis maksamaan omista harrastuksistani kuukaudessa tarvittaessa yli 150€, jos harrastukset niin vaatisivat ja aikaa harrastuksille olisi esim. ratsastus.

Minni1
3/8 | 

Kannattaa laskea, paljonko tulee kuukaudessa yhden käynnin hinnaksi, kun makselee jäsenyyksiä! Varsinkin jos käynnit on tosi epäsäännöllisiä, kannattaako moisia maksaa? Jos itse maksaisin tuon 39 euroa/kk, niin yhden käynnin hinnaksi minulla tulisi n. 4,87 euroa, kun käyn salilla kaksi kertaa viikossa!

Vierailija
4/8 | 

En maksa kuukausimaksuja, mutta tanssin kerran viikossa. Vuoden seurajäsenyys ja puolen vuoden tanssitreenit noin 90 euroa. Joogassa käyn satunnaisesti, ja se maksaa noin 10 euroa kerta 10 kerran kortilla. Kallista, mutta ei vaan tule muuten joogattua kotona. Ennen kävin kuntosalilla, ja oli 49 euron kuukausijäsenyys. Oli tosi mukava sali ja ja jumpat... kävin 5 kertaa viikossa ja usein useamman tunnin peräkkäin. Valitettavasti sali suljettiin, ja yhtä mukavaa samaan hintatasoon en ole löytänyt. .Kotoa löytyy soutulaite, hulavanne ja kahvakuulat - tosin pölyttymässä nurkassa. En vaan ole kotona jumppaava tai joogaava. Kävelen päivittäin, aktiiviranneke laskee minulle noin 11 000 askelta päivittäin. Mies tykkää lasketella, ja siihen uppoaa rahaa. Kävimme Itävallassa, ja viikon lomaan upposi 1000 euroa. Muuten ehkä noin 100 euroa talvi lähirinteissä. Perinteistä hiihdän myös mielelläni, ja se on ilmaista kunhan on varusteet.

Vierailija
5/8 | 

Ei sinun liikuntaharrastuksistasi kannata säästää. Ota mieluummin muut säästökohteet, jos tarvis :)

Vierailija
6/8 | 

Kuntosalijäsenyys (sisältäen jumpat) on 20€/kk, jonka maksan smartumeilla, eli omasta pussistani menee 10€/kk. Käyn kuntosalilla ja jumpissa 4krt viikossa, joten harrastus tulee hyvin edulliseksi.

Outi
7/8 | 

Liikuntaharrastuksiin minulla ei juurikaan mene rahaa tällä hetkellä. Työpaikan puolesta saan hyvät kuntosalit käyttööni 45 euron vuosihintaan, mutta kertaakaan en ole vielä käynyt. Joskus aikanaan kun oli enemmän aikaa, harrastin ratsastusta. 10x kortti maksoi liki 300 euroa. Kerran viikossa kävin useamman vuoden ja jonkun aikaa myös kuntosalilla, jonka kuukausihinta oli 70 euroa. Nämä siis samaan aikaan. Enkä kokenut että rahat olisivat menneet hukkaan. Nautin molemmista harrastuksista. Se on sitä omaa aikaa ja jos tykkäät salilla käydä ja joogasta, niin säästä jostain muusta. 😊

Hyötyliikkuja
8/8 | 

Mulla on työkyvyttömyyseläke 1380e/kk. Vuokra 526e asunnosta 1970 luvun betoniluhtitalossa, joka on ihan vaan peruskämppä. Sähkölasku on n.30egee kuussa. Kun olen kaikki perusmenot, lääkkeet, plus avioerossa maksettavakseni jäänyt entinen asuntovelka, maksanut jää mulle elämiseen 260e. Siitä pitää kustantaa ruoka, jonka teen itse, kanin ruoka ja hiekka (n.20e/kk). Mulla ei oo ees varaa haaveilla mistään maksullisista kuntoiluharrastuksista, vaikka punttisali onkin ollut aina lempiliikuntamuoto. Nyt on kesät talvet pyöräiltävä tai käveltävä. Joten mun liikuntaharrastuksiin menee pyöreä nolla euroa. Tuntuu välillä tosi kurjalta kun ei mihinkään ylimääräiseen, saatika harrastuksiin oo varaa. Kotona mulla on käsipainot ja kuminauhajumppaan kuminauha, sekä jumppapallo. Niillä on pärjättävä ja oonkin pärjännyt. En voi edes käydä niissä liikuntajutuissa jotka on eläkeläisalennuksella, koska ei ne niin paljon halvempia oo. Uimahallin kuntosali maksais n.39e/6 kk, mutten ole siihenkään raskinut vähiä rahojani haaskata. Kun vuoden verran vielä jaksan kitkutella, niin sitten loppuu tuo velan maksu ja sitten voinkin jopa aloittaa kuntosaliharrastuksen taas😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat