Kirjoitukset avainsanalla lomalla Marokossa

www.pixabay.com

Tammikuussa olin viikon lomalla Marokossa Marrakechissa. Matka oli edullinen pakettimatka. Suorat lennot ja majoitus all-inclusivehotellissa maksoivat 444 eur/ hlö. Olin matkalla miesystäväni kanssa ja matka oli oikein kiva ja Marokossa oli paljon nähtävää.

 

Listasin tähän postaukseen 11 asiaa, jotka on hyvä tietää ennen kuin lähdet tutustumaan tähän matkakohteeseen.

 1. Passin tulee olla voimassa 6 kk kotiinpaluun jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 90 päivää kestävälle matkalle
 2. Marokon viralliset kielet ovat arabia ja berberi. Parhaiten suomalainen tulee toimeen ranskalla. Marokkolaiset osaavat sitä usein paremmin kuin englantia. Mutta kyllä englannillakin ihan asiat kuitenkin hoituivat.
 3. Ulkoministeriö ei suosittele yksin liikkumista syrjäisillä paikoilla ja pimeän aikana etenkään naisille. Itse olin tuolloin aina miehen kainalossa huoneessamme.
 4. Liikenne on suurin turvallisuusuhka. Marrakechissa saa oikeasti varoa, ettei jää auton alle. Ajaminen on kaoottista ja torvet tööttäilevät ihan jatkuvasti.
 5. Liikennepäästöjen vuoksi ilmanlaatu keskikaupungilla ei  ole parhainta mahdollista. Joten jos kärsit helposti hengitystieoireista huomioi tämä.
 6. Pukeutumiseen ei juurikaan tarvitse kiinnittää huomiota. Suurkaupungeissa varsinkin ilmapiiri on vapaampi. Mutta, jos et kaipaa tuijotusta kurveillesi niin pukeudu sen mukaan.
 7. Uskontoa, politiikkaa ja Länsi-Saharan tilannetta ei kannata ottaa puheeksi paikallisten kanssa. Ovat herkkiä aiheita.
 8. Naisten asema on erilainen kuin Suomessa. Samaa sukupuolta olevien suhteet sekä avioliiton ulkopuoliset suhteet ovat rikoksia. Ulkomaalaisia tämä ei koske yleensä, mutta asia on hyvä muistaa.
 9. Kerran vuodessa maan muslimit viettävät kuukauden kestävää ramadanpaastoa, jonka takia osa kaupoista, ravintoloista ja kahviloista on kiinni. V. 2019 ramadan ajoittuu  touko-kesäkuulle, aika vaihtuu vuosittain.
 10. Jos matkustat talviaikaan kannattaa mukaan pakata myös lämmintä vaatetta ja villasukat. Kannattaa varmistaa, että huoneessa on ilmastointi. Yöt ovat pitkiä ja kylmiä. Kivilattiat aina viieitä.
 11. Muista tarkistaa, että rokotukset ovat kunnossa! Perusrokotusten lisäksi suositellaan A-hepatiittirokotusta ja influenssarokotusta.

 

Näillä vinkeillä uskon sinun nauttivan enemmän matkastasi. Hyvää matkaa!

Tuleeko sinulle vielä mieleen jotain, mitä lisäisit listalle?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat