Kirjoitukset avainsanalla loma loppuu

www.pixabay.com

Lomani alkaa olla ohi tältä erää. Olen siis ollut viimeiset kaksi viikkoa lomalla. Olen saanut juuri sopivasti etäisyyttä hoitajan työhöni. Minulla on ollut enemmän aikaa itselleni ja rakkailleni. On ollut aikaa ajatella ja tehdä suunnitelmia. Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty. Ehkä nämä suunnitelmani vielä tuottavat tulosta.

Lomaillessa yleensä kuluu rahaa. Niin minullakin siis on kulunut. Nyt paljastan teille lukijani, että paljonko minulla kului rahaa lomaillessa.

Ekat viisi lomapäivää kuluivat Gdanskin matkalla. Matka oli jo aiemmin ostettu ja matkustamiseen ja majoittumiseen aamupaloineen kului n. 300 eur. Gdanskissa oli halpaa, joten siellä oleillessa kului rahaa 117,51 eur. Siinä on ruoat, juomat, elämykset ja liikennöintimaksut. En ostellut sieltä mitään tavaraa, koska pyrin olemaan ostamatta mitään, mitä en tarvitse.

Viikko sitten kävin kuopuksen kanssa sushibuffetissa syömässä, tämä maksoi 32 eur. 

Maanantaina kotiin tuotiin tilaamani Sannan ruokakassin Perhekassi ja hedelmäkassi ( 5 illallista ), tämä maksoi 110 eur. Laitan mielelläni vaihtelevaa ja terveellistä ruokaa laadukkaista tuotteista. Ruoanlaitto on minulle harrastus.

Torstaina kävin suuhygienistillä Hammas Mehiläisessä. Hammaskiven poisto ja soodapuhdistus maksoivat 112 eur. Tästä tulen saamaan 50 % takaisin, kun laitan laskun pakolliseen työpaikkakassaani. Minulla ei ole juurikaan reikiä hampaissa, mutta hammaskiveä kertyy. Sylkeni on ilmeisesti mineraalipitoista.

Tänään kävin syömässä ja leffassa lasteni kanssa. Leffalippuihin meni 30 eur ja ravintolalasku oli 60 eur.

Ruokakauppaan eli lähikauppaamme Prismaan minulta meni rahaa kahden viikon aikana yhteensä 171,54. Ostin mm. 30 eur blenderin, hygieniatuotteita, Elämäsi kuntoon lehden ja ruokaa.

Eli siis kahden lomaviikon aikana kulutin 933,05 eur rahaa. On siis syytä palata töihin tienaamaan. Lomailu on kallista, mutta onneksi seuraavaan lomaan on 3,5 kk aikaa. Sitä ennen ehtii taas tienata ja minimoida kulutusta. Ehkäpä innostun vielä opiskelemaan sijoittamista ja yllätän itseni kohta saamillani osingoilla. Aina voi ainakin haaveilla osingoista.

P.S. Meinasin unohtaa, että tilasin itselleni ihanan kukkakuvioisen takin Cellbesiltä. Takki maksaa n. 70 eur alennettuna.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei! Kun mainitsit tuon kukkakuvioisen takin, siitä tuli mieleeni, että laita joskus jokin asupostaus tänne blogiisi. Se olisi vähän erilaista ja kiinnostaisi minua, joka seuraan blogiasi kiinnostuneena.

Varmaan moni muukin lukijasi tykkäisi tämmösestä jutusta. Vaatteet kiinnostavat aina ja persoonallisuus niiden sisällä.

Olisi myös kiva, jos joskus kommentoisit näitä sulle laitettuja kommentteja. Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Minulla oli juuri kaksi viikkoa lomaa. Tänään vielä olen vapaalla. Aloitan työviikkoni vapaalla. Ikäänkuin huijatakseni itseäni, että loma jatkuu aina vaan.

Tällä hetkellä oloni on virkeä ja rentoutunut. Olen saanut olla kaksi viikkoa pois töistä. Elämäni on ollut kiireettömämpää ja hiljaisempaa. Ehkä pitemmän päälle jopa tylsää. Ihan hyvä ehkä, että loma on ohi. Loma on tehnyt tehtävänsä.

Ensimmäisellä lomaviikolla olin matkalla Marokossa. Poissa omista arkikuvioista. Tämä saa tehokkaasti ajatukset pois arjesta. Viikko ulkomailla ja huomaat ettet muista juuri mitään työjuttuja. Ne tuntuvat olevan jossakin todella kaukaisissa muistilokeroissa. Ihan parasta ulkomaan matkailussa tämä unohtaminen.

Marokko oli hieman erilainen matkakohde kuin missä aiemmin olen lomaillut, mutta sielläkin kyllä oppi olemaan lomalla niinkuin muuallakin. Viikko täysihoidossa all inclusivehotellissa on hyvä tapa levätä arkiaskareista jne. Kaksi viikkoa olisi jo ehkä liian pitkä aika minulle.

Marokossa oli paljon nähtävää. Kaunista luontoa ja erilaista elämänmenoa. Vieras maa ja hotelli eivät kuitenkaan ole minulle paras paikka nukkua. En oikein osaa nukkua kunnolla vieraissa.

Olikin hyvä, että sain viettää toisen lomaviikon ihan omassa kodissani. Nukuin pitkiä yöunia. En nuku missään niin hyvin kuin omassa sängyssäni.

Olen oleillut ihan kotosalla. Tehnyt mitä milloinkin on huvittanut. Viikko on kulunut nopeasti. Kelit ovat olleet kylmiä, joten en ole käynyt ulkona ihan joka päivä. Mitä suotta ulkoilla, jos ei ole pakko. Kävin kerran kuntosalilla ja kerran poikien kanssa syömässä ja leffassa.

Löhöloma kotona on ihan parasta lomailua. Mutta yksi huono puoli siinäkin on. Huomasin, että hiljalleen viikon aikana alkoi muistiini yhtäkkiä pätkittäin palautua työhön liittyviä asioita. Tämä ei tuntunut kivalta. Sitten aina mietin, että kuinka paljon minulla on vielä lomaa jäljellä. Kirjat ja leffat onneksi auttavat työntämään lomaa häiritseviä asioita taka-alalle. Samoin tämä blogimaailma.

Koen itselleni hyväksi, että postaan joka toinen päivä. On kiva tehdä postauksia, mutta jokapäiväinen postaaminen tuntuisi jo oikealta työltä. Näin saan enemmän aikaa itselleni. Tehdä kaikkea sellaista, mistä sitten voi vaikka postata. Parhaimmat ideat syttyvät päässä ihan yllättäin eivät pakottamalla.

Nyt sitten vain arkea elämään. On kivaa, kun lomani aikana valon ja auringon määrä täällä Suomessakin on lisääntynyt. Kevään merkit alkavat pian näkyä ja pakkaset väistyvät vähitellen.

Seuraava lomakin taas jossain vaiheessa odottaa. Mutta sitä ennen ehtii tehdä monta kuukautta tehokasta työtä. Nyt mietin, että miten ihmeessä pääsen aamulla ylös klo 4.45 aamuvuoropäivinä. Mutta kai siihenkin taas tottuu.

Nähdään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat