Kirjoitukset avainsanalla dirham

www.pixabay.com

Varasimme Marokon matkamme jo syksyllä. Matka oli edullinen pakettimatka. Pakettiin kuului suorat Norwegianin lennot Helsingistä Marrakechiin ja takaisin lentokenttäkuljetuksineen sekä viikko täysylläpitoa all inclusivehotellissa.

All inclusiveen sisältyi siis 3 ateriaa + välipala sekä vesipullot ja kaikki juomat baareissa.Tämä Top10matkatarjouksien matka maksoi tuollon 444 eur/ hlö. Lisäksi maksoin 40 eur isommasta matkalukustani mukana.

Teimme kaksi pidempää retkeä matkalla, jotka maksoivat 49 eur/hlö( Atlas vuoret ) ja 65 eur/hlö ( Ouzou Waterfalls ). Kumpaankin retkeen sisältyi kuljetukset, opastus sekä lounas.

 

Käyttörahaa meillä oli mukana yhteensä 2000 dirhamia. 2000 dirhamia maksoi 218, 60 eur etukäteen Suomessa vaihdettuna. Rahat kuluivat matkalla hitaasti. Emme ostelleet juuri mitään. Loput käytimme lentokentällä juomiin lennon myöhästyessä.

Tässä joitakin esimerkkejä, mihin niitä käytimme:

  • Turistivero 230 dirhamia meiltä kahdelta yhteensä ( lasketaan per henkilö kuinka monta vuorokautta ja hotellin tason mukaan )
  • Hotellin spa 120 dirhamia/ käyntikerta/hlö
  • Sightseeing bus Marrakech 190 dirhamia/ 48 h /  hlö
  • Tuoremehu torilla 3 dl 5 dirhamia
  • Cokis 0,5 l 5 dirhamia
  • Tippejä annoimme aina vähän siivoojille jne.

 

Mielestäni hintataso Marrakechissa ei ollut mitenkään erityisen alhainen. Ei niin alhainen, että olisin viitsinyt kierrellä siellä kaupoissa etsimässä ostettavaa. Minun mielestäni matkalla tärkeimpiä ovat kokemukset ei tavaran hamstraaminen. Ja miksi lähtisin Marokkoon shoppailemaan, kun en harrasta sitä täällä Suomessakaan. Siksi en tässä nyt sen kummemmin erittele hintoja, koska en niitä juurikaan katsellut siellä.

Lisäksi matkakuluihin voidaan laskea vielä junaliput Tampereelta Helsinki-Vantaalle 8,90 eur/ hlö/ suunta ja yö Scandic Aviapoliksessa 100 eur sekä taksimatka lentokentältä hotellille 15 eur.

Emme joutuneet konkurssiin matkan takia ja nyt sitten vaan säästetään seuraavaa matkaamme varten. Sehän on selvä, että seuraavaa matkakohdetta olemme jo katselleet. Ehkä jo sen pian varaamme!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat