Kirjoitukset avainsanalla Helmet-lukuhaaste

Kuva: Atena

"Thomas Erikson on kirjailija ja tutkija, joka on keskittynyt ihmisten väliseen vuorovaikutukseen erilaisissa yhteisöissä. Hän on valmentanut Ruotsin suurimpien yritysten johtajia. Idioottien ympäröimä? -kirjaa on myyty Ruotsissa muutamassa kuukaudessa jo 70 000 kappaletta." Atena

 

"Onko ympärilläsi idiootteja? Tämä kirja saa sinut ajattelemaan toisin.

Oletko joskus juuttunut puolisosi kanssa kinaan, jossa kumpikin puhuu aivan eri asioista? Oletko saanut kollegalta sähköpostia, joka on vaikuttanut tylyltä? Oletko ollut kokouksessa, jossa et käsitä mistä muut puhuvat, eikä kukaan tunnu ymmärtävän mitä sinä tarkoitat, vaikka selität asiat kristallinkirkkaasti? Oletko ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja?

Yleisin syy sosiaalisiin konflikteihin on erilaiset tavat viestiä, ja jotta voisi käsittää muita, pitää ensin ymmärtää itseään. Thomas Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.

Kirjan luettuasi havahdut takuuvarmasti huomaamaan, että idioottien määrä ympärilläsi on vähentynyt huomattavasti." Atena

 

Kirjan tiedot:

Teos: Idiootit ympärilläni

Tekijä: Thomas Erikson

Kustantaja: Atena

Vuosi: 2017

Sivuja: 207, äänikirja 8 h 24 min

Mistä: Kuunneltu Bookbeatissa

 

Minulla on ollut jo pitkään mielessä lukea tämä kirja. En ole kuitenkaan törmännyt siihen vippilainahyllyllä. Pääsen tämän kirjan avulla eteenpäin Helmet-lukuhaasteessa. Olen nimittäin nähnyt, kun ventovieras ihminen on lukenut tätä.

Mielestäni kirja on todella hyvä. Tykkään lukea tämäntyyppisiä psykologisia kirjoja. Minusta on hyvä ymmärtää itseä ja muita. Itse en ole mielestäni selkeästi mikään tyyppi. Kuunnellessani tunnistin itsessäni piirteitä ainakin sinisestä tyypistä. Mutta, kun testasin itseni niin tulokseksi tuli punainen. Tästä olen vähän ihmeissäni. Mutta en usko kenenkään olevan puhtaasti minkään värinen. Vaan kaikki ovat erilaisia sekoituksia noista väreistä.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat tuntea itsensä ja muut ihmiset ympärillään. Mutta erityisesti suosittelen tätä kirjaa niille, jotka kuvittelevat, että toiset ovat idiootteja. Voi kuinka paljon onkaan ihmisiä, jotka oikeasti kuvittelevat toisten olevan vain idiootteja. Harva kuitenkaan oikeasti on toisia älykkäämpi.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

8) Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäni yleissivistykseen

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka kirjaa en ole lukenut aiemmin

26) Kirja, jonka olet nähnyt tuntemattoman henkilön lukevan

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Gummerus

"Marylandissa Yhdysvalloissa asuva Nora Roberts on maailman suosituimpia ja myydyimpiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut yli 200 teosta, joista lähes jokainen on ollut New York Timesin bestseller-listalla. Robertsin kirjoja on myyty maailmalla yli 500 miljoonaa kappaletta- Suomessakin yli miljoona.

Nora Robertsin kirjat eivät kuitenkaan synny leikiten, vaan hän on kurinalainen työskentelijä joka ei odota, että inspiraatio syntyy tyhjästä. Nora Roberts arvelee, että hänen tarinankertojan lahjansa ovat osin peräisin hänen irlantilaisilta esi-isiltään. Nora Robertsin romaanit ovat viihdekirjallisuutta parhaimmillaan: kirjoja jotka tarjoavat lukijoilleen taattua romantiikkaa ja jännitystä." Gummerus

 

"Lasisaari

Kuuden ystävyksen matka päättyy Irlantiin. Kuolemattoman Doylen soturisielu tuntee vetoa kahlitsematonta kohtaan, eikä kukaan muu tunne luontoa niin kuin ihastuttava Riley.

Riley suojaa koko ryhmää uhalta ja tunnustaa, että viehtymys Doyleen ei ole vain yhden yön juttu. Hän antautuu rakkauden vietäväksi- ja saa voimia pelastaa heidät kaikki. 

Lasisaari on Tähdet-trilogian henkeäsalpaava päätös." Gummerus

 

Kirjan tiedot:

Teos: Lasisaari

Tekijä: Nora Roberts 

Kustantaja: Gummerus

Vuosi: 2018

Sivuja: 336

Mistä: Kirjastosta

Tämä kirja ei ollut ehkä ihan parhaita lukuvalintoja. Oli hölmöä lukea kirjasarjan päätöskirja ennen aiemmin ilmestyneitä.

Tästä johtuen minulla oli paha tietovajaus ja en siksi nauttinut kirjan lukemisesta vaan se oli vähän pakkopullaa aluksi. Kirjassa oli paljon viittauksia aiempiin tapahtumiin. Joista en siis tiennyt mitään.

Sain kyllä kirjan lopulta luettua, mutta paikoin se oli ehkä vähän sekava. En yleensä lue tämän tyyppisiä kirjoja.

 

Tämä kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

3) Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota en yleensä lue

6) Rakkausromaani

14) Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimeni

16) Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

kuva: Otava

"Michelle LaVaughn Robinson Obama on Yhdysvaltain 44. presidentin Barack Obaman aviopuoliso. Barack ja Michelle Obama avioituivat vuonna 1992. Heillä on kaksi lasta, Malia ja Natasha. Toukokuussa 2006 Michelle Obama valittiin Essence-lehden "Maailman 25 inspiroivinta naista" -listalle." Wikipedia

 

"Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen intiimit, vaikuttavat ja inspiroivat muistelmat.

Vaikutusvaltansa ja saavutustensa johdosta Michelle Obamasta on tullut yksi aikamme ikonisimmista naisista. Yhdysvaltain presidentin puolisona – ensimmäisenä afroamerikkalaisena – hän kehitti Valkoista taloa aiempaa lämminhenkisemmäksi ja tasapuolisemmaksi paikaksi ja puhui vahvasti myös naisten ja tyttöjen puolesta.

Pohdiskelevissa ja kiehtovissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä ja kertoo kehityksestään: lapsuudesta Chicagon eteläosassa, työskentelystään johtotehtävissä ja tasapainoilusta äitiyden ja työn asettamien vaatimusten välillä sekä vuosista maailman kuuluisimmassa talossa." Otava

 

Kirjan tiedot:

Teos: Minun tarinani

Tekijä: Michelle Obama

Kustantaja: Otava

Vuosi: 2018

Sivuja: 510

Mistä: Kirjastosta

 

Kirja oli mielenkiintoinen ja tykkäsin kyllä siitä, mutta ehkä siinä olisi voitu hieman vähemmän jaaritella. Joitakin asioita kuvattiin tekstissä turhankin tarkasti ja samoja asioita toistettiin useaan kertaan. Sain kirjan kyllä kahlattua läpi, mutta minulla ei tällä kertaa ollut sellaista lukuintoa kuin joskus muulloin. Voi toki johtua ihan siitäkin, että olen ollut paljon töissä ja arkiaskareetkin ovat vieneet aikaani enemmän. Suosittelen kuitenkin kaikille, jotka tykkäävät lukea elämänkertoja.

 

Mielestäni tästä kirjasta saa rastin seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

1) Kirjan kannessa on ihmiskasvot

3) Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota en yleensä lue

8) Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäni yleissivistykseen

10) Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja

11) Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa

15) Kirjassa käsitellään jotain tabua

21) Julkisuuden henkilön kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

29) Kirjassa nähdään unia

43) Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kansikuva Bazar

“Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, jotka on käännetty jo yli 30 kielelle ja julkaistu 37 maassa. Kirjoja on myyty yli 15 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Riley asuu miehensä ja lastensa kanssa ajoittain Englannissa ja ajoittain Irlannissa.

Varjon sisar on Lucinda Rileyn viides suomennettu romaani. Aiemmin häneltä on julkaistu kaksi osaa Seitsemän sisarta -sarjaa sekä romaanit Keskiyön ruusu ja Enkelipuu.

lucindariley.com” Bazar

 

Enkelipuu

“Lukuherkku taianomaiselta tarinankertojalta

On kulunut 30 vuotta siitä, kun Greta lähti Marchmontin kartanosta Walesin kukkuloiden syleilyssä. Nyt hän on palaamassa kartanolle joulunviettoon rakkaan ystävänsä Davidin kutsumana. Hän ei muista paikasta mitään, sillä pari vuosikymmentä sitten tapahtunut onnettomuus pyyhki Gretan mielestä koko hänen siihenastisen elämänsä.

Kävellessään kartanon mailla Greta löytää hautakiven. Sään pieksemä kaiverrus paljastaa, että paikalle on kauan sitten haudattu pieni poika. Löytö väläyttää Gretan mieleen muistikuvan, ja kadonnut menneisyys alkaa vähitellen hahmottua.

Yhdessä Davidin kanssa Greta ryhtyy muodostamaan elämänsä palapeliä vuoden 1945 Lontoosta lähtien. Kipeisiin muistoihin liittyy erottamattomasti myös hänen tyttärensä Cheska, joka onnistui enkelimäisen ulkonäkönsä avulla hämäämään kaikkia. On vielä paljon, mitä Greta ei tiedä tyttärestään.” Bazar

 

Tämä kirja on mielestäni todella hyvä lukukokemus. Sitä oli mielenkiintoista ja jännittävää lukea. Kirjan tarina on toisaalta surullinen, mutta toisaalta siinä on myös paljon rakkautta ja onnellisuutta ja perhearvot kunniassa. Suosittelen draaman ja romantiikan ystäville.

Kirjan päätös on aivan ihana. Kannattaa kahlata kirja läpi ja kauhistella, sillä loppu on kaikkein paras. En paljasta enempää. Haluan, että saat pitää oman lukukokemuksesi.

 

Kirjan tiedot:

Teos: Enkelipuu

Tekijä: Lucinda Riley

Kustantaja: Bazar

Vuosi: 2018

Sivuja: 602

Mistä: Kirjastosta

Kirja sopii mielestäni Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

 

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

6) Rakkausromaani

11) Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa

12) Kirja liittyy Isoon-Britanniaan

14) Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi

15) Kirjassa käsitellään jotain tabua

16) Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla

17) Kirjassa on kaksoset

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

29) Kirjassa nähdään unia

31) Kirjassa kuljetaan metrolla

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

36) Kirjassa ollaan yksin

40) Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia

43) Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat