Kirjoitukset avainsanalla kirjanpito

www.pixabay.com

Minulla on Danske Bankin verkkopankissa käyttötililläni yksinkertainen kirjanpito-ohjelma, josta minun on helppo seurata paljonko rahaa tulee ja menee kuukaudessa tai vuodessa jne.

 

Ohjelma näyttää pylväinä menot ja tulot lajiteltuina erilaisiin luokkiin. Esim. ruokamenot ja asumismenot ovat omina pylväinään. Minä siis tiedän hyvin, mistä rahani tulevat ja minne ne menevät.

 

Viime vuonna olen järjestellyt muutamaan otteeseen velkojani ja tämän vuoksi näyttää, että minulla olisi todella isot tulot. Vastaavasti menoista suurimmat liittyvät näihin velkojen järjestelyihin. Järjestelyrahat ovat siis vain kulkeneet tilini kautta pankista toiseen.

 

Mutta, kun ei huomioida näitä niin tuloni koostuvat sairaanhoitajan työstä saamastani palkasta ja Kelan maksamasta elatustuesta. Syyskuuhun asti sain vielä lapsilisää. Pienempi poika täytti tuolloin 17 v.

 

Tästä blogista en ole saanut viime vuonna tuloja. Olen päässyt kyllä jo lähelle palkkarajaa. En vaan ole panostanut tähän niin paljoa kuin tiedän minua menestyneempien bloggaajien tekevän. Olen kirjoittanut blogia ihan fiiliksellä. Pidän tärkeimpänä, että minä itse ja lukijani saamme iloa ja hyötyä tästä. Ei kaikkea mitata aina rahassa.

 

Bloggaajan palkka ei myöskään ole mielestäni kovinkaan iso. Ei sillä kyllä rikastumaan pääse. Ja aika paljon saa töitä tehdä. Monesta muusta työstä saa kyllä helpommalla rahaa. Kovin ailahtelevaakin on. Ei ole varmuutta ansioista. En uskaltaisi alkaa päätoimiseksi bloggaajaksi.

 

Blogista saadut tulot ovat myös verotuksen alaisia. Minä en vielä ole nostanut vuoden 2019 veroprosenttiani. Aion mennä tämän vuoden kuukausi kerrallaan eteenpäin. Olenhan tosi realistinen oman bloggaamiseni suhteen. Voihan tietty olla, että kadun tätä vielä loppuvuodesta. Sen näkee sitten.

 

Menoista minulla on aina suurimpana olleet ruokamenot. Vuonna 2018 ne kuitenkin vähenivät, koska isompi poika on muuttanut omilleen ja käynyt vain harvoin syömässä luonani. Toisaalta taas olen sitten ehkä useammin käynyt poikien kanssa ulkona syömässä, kun olemme tavanneet isossa kaupungissa. Arvelen kuitenkin ruokakulujeni olevan vuonna 2019 edellistä pienemmät.

 

Toiseksi eniten kuluu rahaa asumiseen. Siihen on mennyt monta vuotta sama summa. Vuonna 2019 asumismenot eivät nouse. Voisin ehkä vaihtaa pienempään asuntoon, jolloin asumiskulut taasen pienenisivät. Toisaalta sitten taas muuttaminen maksaa, jos on pakko palkata muuttofirma. En tiedä, onko järkevää. Muuttaminen vie myös paljon aikaa ja voimia. Hyöty kuukautta kohti olisi n. 100 eur.

 

Velkojani aion lyhentää joka kuukausi minimiä enemmän. Näin pääsen niistä joskus eroonkin.

 

Aion olla myös ostamatta mitään, mitä en tarvitse. Tämä on ehkä se merkittävin asia, mikä vie talouttani eteenpäin.

 

Veloista huolimatta käyttötilini vuoden 2018 tilinpäätös on plussanpuolella. Olen siis käyttänyt vähemmän rahaa kuin sitä on tullut. Eli tilanteeni ei todellakaan ole mitenkään erityisen huono. Vielä minä voitan lotossa tai ehdin sijoittaa niin että vanhuus on taloudellisesti turvattu.

 

Miltä näyttää sinun vuoden 2018 tilinpäätöksesi?

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat