Kirjoitukset avainsanalla tilinpäätös

www.pixabay.com

Helmikuussa sain tosiaan pienemmän palkan, jossa oli vain yhden listan lisät ja olin ollut tammikuussa lomallakin, joten lisiä oli tietenkin vähemmän.

Katsellessani tilitietojani helmikuun ajalta huomasin, että minulla oli kulunut kuukauden aikana tavallista vähemmän rahaa esim. ruokaan. Tästä eteenpäin pyrinkin koko ajan pienentämään ruokamenoja.

Helmikuussa ei ole ehtinyt juuri yhtään huvittelemaan. En käynyt ulkona syömässä kuin miehen kanssa ja hän maksoi ne. Shoppailemassa en käynyt kertaakaan.

Helmikuun aikana lyhensin velkojani enemmän kuin minimin ja laitoin vähän rahaa talteen itselleni.

Helmikuussa jäin vähemmän tappiolle kuin tammikuussa. Tämä on kulutustottumuksien muuttamisen ansiota. 

Kuun viimeisenä päivänä jouduin kuitenkin ostamaan tarpeellisia lääkkeitä apteekista luottokortilla.

Tällä hetkellä rahatilanteeni onkin taas se sama kuin aina. Odotan maaliskuun tiliä. Ei siis siinä mitään erikoista. Näin on ollut pitkään ja vielä pitkään tulee näin olemaankin. Nopeasti ei taloustilanteessani tule muutosta tapahtumaan. Ellen sitten voita Veikkauksen peleissä rahaa.

Jatkan samaan malliin. Kulutuksen minimointi edelleen se minulle paras keino hallita talouttani. 

Miltä sinun helmikuun tilinpäätöksesi näytti?

Parempaa taloustilannetta kaikille toivottelen maaliskuulle!

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Pitäisi alkaa pitää kirjaa menoista ja tuloista, jotta ehkä pystyisin alkaa säästämään jostakin. Itsekään ei kyllä ole tässä kuussa tullut huviteltua oikeastaan yhtään, mutta paljoa ei ole rahaa enää jäljellä. Ehkä sitten mennyt ruokaan rahaa enemmän.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Loppuvuodesta onnistuin järjestelemään raha-asioitani ja kokonaisuudessaan viime vuosi näytti jäävän vähän plussan puolelle. Hyvä näin, sillä alkuvuodesta useimmille meistä tavallisista kuluttajista on kertynyt yleensä paljon erilaisia maksuja maksettavaksi. Minulla ainakin on niitä riittänyt. Ja tällä hetkellä tilanteeni on jälleen se, että odottelen seuraavaa tiliä, joka tulee parin viikon päästä. Ruokaa minulla on onneksi rahaa ostaa ja luottokortit turvaavat tilanteeni mahdollisten yllätysmenojen varalta.

Sain kyllä ihan suhteellisen hyvän tilin, mutta silti tammikuun kirjanpitoni jää miinuksen puolelle. On ollut sähkölaskua ja vakuutusmaksua jne. Ja kyllähän lomaillessa rahaa kuluu eri tavalla kuin, jos on vaan koko ajan töissä. Mutta mitäpä näistä. Ne kuuluvat normaaliin tavallisen ihmisen elämään. Silloin, kun ihmisellä on edes jonkinlainen elämä niin hänellä yleensä myös kuluu rahaa. Jos ei elä elämäänsä niin rahaa jää kyllä hyvin säästöön.

Velkojani olen lyhentänyt minimimaksua enemmän. Yhtenä tavoitteenani onkin tänä vuonna maksaa velkoja joka kuukausi pois enemmän kuin minimilyhennyksen verran. Nyt on parempi tilanne velkojen suhteen, kun niitä on vain se muutama jäljellä. On vähemmän korko-ja lainanhoitomenoja. Kyllä nämä velat joskus tulevat maksetuksi. Ei minun niitä tarvitse yhtään murehtia. Nehän eivät kuitenkaan periydy lapsilleni.

Veloistani huolimatta olen päättänyt laittaa joka kuukausi vähän rahaa säästöön niin, että en pääse näihin rahoihin käsiksi vielä moneen moneen vuoteen. Olen minimoinut shoppailun ja muun turhan kuluttamisen. Laitan ne rahat mieluummin jemmaan itselleni. Saan tyydytystä siitä, kun tämä summa joka kuukausi nousee suuremmaksi.

En pidä omaa tilannettani mitenkään toivottomana. Varsinkaan, kun lapseni eivät ole enää minusta riippuvaisia. He pystyvät rahoittamaan jo oman elämänsä työtä tekemällä, yhteiskunnan tuella ja opintolainalla. Ihan niinkuin minäkin olen aikoinaan aloittanut tekemään.

En ole saanut vanhemmiltani rahaa oman elämäni aloittamiseen. Jotain pientä tukea ehkä, mutta en mitään isoja rahasummia tililleni niinkuin jotkut toiset. Kylläpä ovatkin helpolla päässeet.

Helmikuussa jatkan samalla tavalla kuin aiemminkin. Minimoin kulutustani, lyhennän velkojani ja laitan jemmaan vähän rahaa.

Parempaa taloustilannetta toivottelen teille kaikille!

 

 

Kommentit (1)

Harmony
1/1 | 

Tsemppiä! Samaa yritän minäkin.. Mutta aina tulee joku yllärimeno, kuten lapsen urheiluvamma ja sen leikkaus ja talous pyllähtää. Säästöjä ei ole, mutta paljon vanhaa taakkaa on maksettu ja valoa näkyvissä. Miehen tulot ovat vaihtelevat, joten mitään ei voi suunnitella. Mutta minulle riittää, jos peruselämä pyörii.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Minulla on Danske Bankin verkkopankissa käyttötililläni yksinkertainen kirjanpito-ohjelma, josta minun on helppo seurata paljonko rahaa tulee ja menee kuukaudessa tai vuodessa jne.

 

Ohjelma näyttää pylväinä menot ja tulot lajiteltuina erilaisiin luokkiin. Esim. ruokamenot ja asumismenot ovat omina pylväinään. Minä siis tiedän hyvin, mistä rahani tulevat ja minne ne menevät.

 

Viime vuonna olen järjestellyt muutamaan otteeseen velkojani ja tämän vuoksi näyttää, että minulla olisi todella isot tulot. Vastaavasti menoista suurimmat liittyvät näihin velkojen järjestelyihin. Järjestelyrahat ovat siis vain kulkeneet tilini kautta pankista toiseen.

 

Mutta, kun ei huomioida näitä niin tuloni koostuvat sairaanhoitajan työstä saamastani palkasta ja Kelan maksamasta elatustuesta. Syyskuuhun asti sain vielä lapsilisää. Pienempi poika täytti tuolloin 17 v.

 

Tästä blogista en ole saanut viime vuonna tuloja. Olen päässyt kyllä jo lähelle palkkarajaa. En vaan ole panostanut tähän niin paljoa kuin tiedän minua menestyneempien bloggaajien tekevän. Olen kirjoittanut blogia ihan fiiliksellä. Pidän tärkeimpänä, että minä itse ja lukijani saamme iloa ja hyötyä tästä. Ei kaikkea mitata aina rahassa.

 

Bloggaajan palkka ei myöskään ole mielestäni kovinkaan iso. Ei sillä kyllä rikastumaan pääse. Ja aika paljon saa töitä tehdä. Monesta muusta työstä saa kyllä helpommalla rahaa. Kovin ailahtelevaakin on. Ei ole varmuutta ansioista. En uskaltaisi alkaa päätoimiseksi bloggaajaksi.

 

Blogista saadut tulot ovat myös verotuksen alaisia. Minä en vielä ole nostanut vuoden 2019 veroprosenttiani. Aion mennä tämän vuoden kuukausi kerrallaan eteenpäin. Olenhan tosi realistinen oman bloggaamiseni suhteen. Voihan tietty olla, että kadun tätä vielä loppuvuodesta. Sen näkee sitten.

 

Menoista minulla on aina suurimpana olleet ruokamenot. Vuonna 2018 ne kuitenkin vähenivät, koska isompi poika on muuttanut omilleen ja käynyt vain harvoin syömässä luonani. Toisaalta taas olen sitten ehkä useammin käynyt poikien kanssa ulkona syömässä, kun olemme tavanneet isossa kaupungissa. Arvelen kuitenkin ruokakulujeni olevan vuonna 2019 edellistä pienemmät.

 

Toiseksi eniten kuluu rahaa asumiseen. Siihen on mennyt monta vuotta sama summa. Vuonna 2019 asumismenot eivät nouse. Voisin ehkä vaihtaa pienempään asuntoon, jolloin asumiskulut taasen pienenisivät. Toisaalta sitten taas muuttaminen maksaa, jos on pakko palkata muuttofirma. En tiedä, onko järkevää. Muuttaminen vie myös paljon aikaa ja voimia. Hyöty kuukautta kohti olisi n. 100 eur.

 

Velkojani aion lyhentää joka kuukausi minimiä enemmän. Näin pääsen niistä joskus eroonkin.

 

Aion olla myös ostamatta mitään, mitä en tarvitse. Tämä on ehkä se merkittävin asia, mikä vie talouttani eteenpäin.

 

Veloista huolimatta käyttötilini vuoden 2018 tilinpäätös on plussanpuolella. Olen siis käyttänyt vähemmän rahaa kuin sitä on tullut. Eli tilanteeni ei todellakaan ole mitenkään erityisen huono. Vielä minä voitan lotossa tai ehdin sijoittaa niin että vanhuus on taloudellisesti turvattu.

 

Miltä näyttää sinun vuoden 2018 tilinpäätöksesi?

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat