Kirjoitukset avainsanalla 2019

www.pixabay.com

Kuukausi, vuosi ja vuosikymmen ovat vaihtuneet. Minä juhlistin tätä tapahtumaa kotona syömällä hyvin ja lepäilemällä sohvalla. Ikkunasta näkee raketteja niin hyvin, että harvoin viitsii lähteä ulos niitä katselemaan. Olin illalla aika väsynyt. Olen ollut tiiviisti töissä koko pitkän syksyn. Olen niin iloinen, kun minulla vihdoin on vapaata ja lomaa lähes koko tammikuun ajan. Ohjelmaa on luvassa, mutta kyllä minä lepäilläkin ehdin.

Vuosi 2019 oli minulle ihan hyvä blogivuosi. Sain paljon uusia lukijoita, mutta myös kokea julkisuuden negatiivisia puolia. Huomasin myös uupuvani blogin pitämiseen, kun siitä alkoi tulla vähän niin kuin työtä. Minullahan on kuitenkin olemassa vakituinen työ, joka on suhteellisen raskasta, joten aivoinfarktin välttääkseni aion tänä vuonna kirjoitella blogia ihan fiiliksellä. 

En myöskään ota itselleni yhtään mitään tavoitetta tai haastetta tälle vuodelle. Haluan olla vapaa kaikista ylimääräisistä rasitteista. Tänä vuonna tiedän pääseväni järjestämään ylioppilasjuhlat. Voi myös käydä niin, että jään yksin asumaan tämän vuoden aikana. Saa nähdä, miten pojan jatko-opinnot ja asumisjärjestelyt tulevat menemään. Silloin minä sitten ensimmäistä kertaa elämässäni asun ihan yksin. Ehkäpä muutan silloin sitten pienempään asuntoon. Pääsette kyllä sitten lukemaan näistä muutoksista, kun ne ovat ajankohtaisia.

 

Vuoden alussa on kiva katsoa taaksepäin vuoteen 2019. Tässä vuoden 2019 luetuimmat postaukset:

  1. Kesäkuntoon kävellen! Aloita kävelyhaaste huhtikuussa
  2. Kenen kuuluu maksaa 18-30-vuotiaan nuoren aikuisen elämä?
  3. Miltä tuntuu, kun rahankäyttöäni arvostellaan julkisesti?
  4. Velkataakka painaa, on aika ryhdistäytyä-auttaako Jars metodi?
  5. Olenko minä köyhä?

 

Vuonna 2019 raha-asiani ovat olleet pinnalla. Tavallinen rahankäyttöni on herättänyt paheksuntaa joidenkin lukijoiden keskuudessa. Mistä lie sitten se paheksunta johtuneekaan. Minä, kun en elämäntyylilläni aiheuta kenellekään sen enempää haittaa kuin kukaan mukaan tavallinen suomalainen tallaaja. Pikemminkin päinvastoin. Ja lapsenikin ovat molemmat jo täysi-ikäisiä, joten ketä oikeasti jaksaa kiinnostaa minun raha-asiani. 

Tänä vuonna keskitynkin mieluummin tässä blogissa kertomaan, että millaista se elämä on sitten, kun lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja muuttavat pois kotoa. 42-vuotiaana on ihanaa olla aikuisten lasten äiti, jolla on vihdoin omaa aikaa. Vai onko?

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuvat: www.pixabay.com

Huomenna se alkaa eli uusi vuosi 2019. Uusi vuosi on usein lupauksien aikaa. Monesti sitä on tullut luvattua kaikenlaista. Useimmiten itselläni lupaukset ovat liittyneet jotenkin painonhallintaan.

 

Vuosi sitten en luvannut laihduttaa https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/miksi-en-lupaa-laih.... Tämä onkin ollut ihan järkevä ajatus, sillä olisin todennäköisesti vain uuvuttanut itseni pahasti niukalla ruokavaliolla ja liian intensiivisellä treenaamisella.

 

Tänään en lupaa mitään itselleni enkä muille. Sen sijaan asetan itselleni tavoitteita vuoden 2019 ajalle. Sellaisia tavoitteita, joista koen olevan itselleni hyötyä. Nämä tavoitteet ovat myös erittäin realistisia toteutua eivätkä liian haasteellisia. Ja maailma ei kaadu, vaikka välillä niistä vuoden aikana poikkeaisin. Aina voi palata takaisin ruotuun. Pääasia on, että alkaa aina uudestaan.

 

Nämä tavoitteet tuovat minulle parempaa sivistystä, kuntoa ja taloudellista tilannetta. Olen valinnut nämä tavoitteet, koska ne ovat juuri niitä asioita, joista te lukijani olette olleet tämän vuoden aikana kiinnostuneita. Aionkin vuoden 2019 aikana tehdä näihin tavoitteisiini liittyen postauksia. Pääsette seuraamaan, miten hyvin saan pidettyä tavoitteistani kiinni. Ja miten ne tulevat vaikuttamaan elämääni vuoden aikana.

 

Tavoitteeni vuodelle 2019:

 

1. Säännöllinen kuntoilu. Tavoitteena on kohentaa ja pitää yllä peruskuntoa. Aion kuntoilla 4x viikossa. Kuntoilu sisältää sauvakävelylenkin, kuntosalitreenin, kuntopyöräilyä ja kävelylenkin.

 

2. Joogaan 3x viikossa 10 min kerrallaan. Meditoin, rentoudun, milloin mitäkin joogaan liittyvää.

 

3. Lyhennän velkojani joka kuukausi enemmän kuin minimisumman.

 

4. Osallistun Helmet-lukuhaasteeseen. Ensimmäinen kerta minulla koskaan. http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Helmetlukuhaaste_...(173868)

 

5. Olen koko vuoden ilman runsassokerisia herkkuja, kuten karkit, suklaa jne. Eli vältän sellaisia tuotteita, missä yli 30 % sokeria.

 

 

Mielestäni olen hyvin osannut valita itselleni sopivat tavoitteet. Sinäkin voit ottaa nämä itsellesi tavoitteeksi tai jonkun näistä, minkä koet itsellesi tärkeäksi.

 

Oletko sinä jo miettinyt itsellesi tavoitteet vuodelle 2019?

 

 

Hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille teille!

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat