Kirjoitukset avainsanalla elämän keskivaiheilla

www.pixabay.com

Heinäkuu tuntui kuluvan todella nopeasti. Tuntui, että olin koko ajan töissä. Johtunee varmastikin siitä, että heinäkuussa ei ole ylimääräisiä vapaita. Tämän huomaa heti pitkinä työputkina ja väsymyksenä. Heinäkuussa on usein hellettäkin, joten sillä on varmastikin oma osuutensa väsymykseen.

Heinäkuussa kävin poikien kanssa Päivä Tukholmassa risteilyllä. Mukava reissu. Muuten tuntuu, että en mitään kovinkaan erikoista ole tehnyt. Eikä tarvitsekaan, sillä heinäkuu on mielestäni ehdottomasti löhöilykuukausi. Silloin saa löhötä niin paljon kuin ehtii.

Elokuu on taas sitten aina ollut jo aktiivisempi kuukausi. Koulut alkavat jne. Minun kuopuksella alkaa abivuosi. Syksyllä hän kirjoittaa jo osan ylioppilastutkinnostaan. Keväällä on erittäin todennäköisesti juhlat tiedossa. En jännitä, että pääseekö hän läpi vaan, kuinka hyvät arvosanat hän saa. Niillä sitten pääsee tai ei pääse opiskelemaan.

Esikoinen pakertaa kandin työtään. Valmistuminen tulee tapahtumaan ajoissa. Mutta siihen opiskelu ei tietenkään jää vaan sitten alkaa seuraava vaihe.

Näitä asioita ei tietenkään tehdä äitiä varten vaan ihan omaa itseänsä. Minun takiani ei ole koskaan tarvinnut olla yhtään sen parempi kuin on.

Palataan vielä heinäkuuhun sen verran, että katsotaan, mitkä ovat olleet luetuimmat blogipostaukset heinäkuussa. Tässä TOP 5:

 1. Heinäkuun tili tuli, mutta ei mennyt heti https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/heinakuun-tili-tuli...
 2. Olin viikon yksin kotona. Mitä tein ja paljonko minulla kului rahaa? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/olin-viikon-yksin-k...
 3. Ehtiikö yhden vapaapäivän aikana palautua tarpeeksi? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/ehtiiko-yhden-vapaa...
 4. Mihin sinä sijoitat mieluiten? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/mihin-sina-sijoitat...
 5. Miten nopeasti palaudut yövuorojen jälkeen? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/miten-nopeasti-pala...

Heinäkuussa lukijoita ovat kiinnostaneet samat aiheet kuin aiemminkin. Raha, jaksaminen ja henkilökohtaiset paljastukset ovat niitä asioita, mistä jaksetaan olla kiinnostuneita. Näistä siis jauhetaan elokuussakin. Kiitoksia sinulle lukijani, joka jaksat olla kiinnostunut minun höpinöistäni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Kesäkuussa onnistuin olemaan hieman aktiivisempi blogissa. Päätin alkaa päivittämään blogia päivittäin, jos vain ehdin ja jaksan. Loppujen lopuksi sain tehtyä 23 postausta eli n. 6 enemmän kuin aiempina kuukausina. Onnistuinkin lisäämään lukijamäärääni toukokuun lukijamäärään nähden. Heinäkuussa aion jatkaa samaan tahtiin. Postaan silloin, kun ehdin ja jaksan. Pidän taukoa aina, kun siltä tuntuu. Itseään ei kannata polttaa loppuun blogin takia.

Tykkään pitää blogin sellaisena, että siinä näkyy minun omat mielipiteeni. Ja koska tämä blogi ei ole yhtään kaupallinen blogi niin mielipiteeni ovat aitoja enkä yritä mielistellä ketään. Kirjoitan aina fiiliksellä eli miltä tuntuu juuri sillä hetkellä. Harrastelijan blogin ei tarvitse mielestäni olla liian suunnitelmallinen ja ammattimainen. 

Juuri tällä hetkellä olen todella pirteä. Nukuin aamuvuoron jälkeen päiväunet ja nyt riittää virtaa kirjoittaa. Mitähän vielä tänään keksiikään tehdä, kun uni ei kuitenkaan varmasti tule ennen puolta yötä. Todennäköisesti kuitenkin otan ihan rauhallisesti ja kuuntelen vaikka kirjaa.

Mutta sitten asiaan. Kuukausi kun on jälleen vaihtunut niin katsotaanpa, että mitkä kesäkuun postaukseni ovat olleet luetuimpia. Tässä niistä viisi luetuinta:

 1. Harmittaako sinua, jos kaupan omat merkit katoavat hyllyiltä? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/harmittaako-sinua-j...
 2. Kuinka paljon rahaa käytän omaan ulkonäkööni? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/kuinka-paljon-rahaa...
 3. Jaksanko tehdä mitään aamuvuoron jälkeen? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/jaksanko-tehda-mita...
 4. Leffaesittely: Long Shot-Mahdoton yhtälö https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/leffaesittely-long-...
 5. Miten sinä käyttäisit 2000 eur kuukaudessa, jos olisit minä? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/miten-sina-kayttais...

 

Raha ja jaksaminen sekä henkilökohtaiset paljastukset siis kiinnostavat edelleen teitä lukijani. Raha ja jaksaminen ovat aina ajankohtaisia aiheita ja niistä varmasti kirjoittelen jatkossakin.

Yksi leffaesittelykin on päässyt listalle. Joka kuukausi on varmasti luvassa ainakin yksi leffaesittely. Tykkään leffoista ja käyn elokuvissa suhteellisen usein.

Nyt vaan sitten kirjoittelen heinäkuussakin elämästäni niin kuin tähänkin asti omien voimavarojeni puitteissa kuitenkin. Kiitos sinulle lukijani, joka jaksat seurata minun elämääni kuukaudesta toiseen.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Viime aikoina olen miettinyt suhdettani työhön, kun olen tehnyt pidempiä työpäiviä. Pidemmät työpäivät johtuvat tämän listan yövuoroista. Ensi listassa minulla taasen sitten on kaikki aamuvuorot normaalia lyhyempiä. Lyhyempi päivä on psyykkisesti paljon kevyempi kuin esim. tunnin normaalia pidempi työpäivä.

Tässä listassa tein myös yhden tuplavuoropäivän ja nyt minulla sitten on tällä viikolla yksi ylimääräinen vapaa. Se tuntuu paremmalta palkalta kuin ylityökorvaukset ainakin minun mielestäni ja juuri tällä hetkellä.

Töissä tykkään, että minulla on koko ajan jotain tekemistä ja kyllähän sitä tekemistä tietysti isolta osastolta löytyykin. Tykkään hoitaa aina yhden asian kerrallaan kuntoon. Se ei aina tietenkään toteudu niin vaan yleensä on monta hommaa päällekkäin ja keskeytyksiä tulee ihan koko ajan. Tämä vaikuttaa muistiin kuormittavasti ja heikentävästi varsinkin kun tekee pitkiä työputkia.

Tykkään kuitenkin työstäni ja tarvittaessa teen tuplavuoroja ja otan korvauksen vapaana, jos se vaan on mahdollista.

Hoitajan töiden lisäksi olen alkanut pitää tätä blogia. Tämä on minulle harrastus, josta saan ainakin henkistä pääomaa itselleni. Se on mielestäni rahaa arvokkaampaa. Mutta mielestäni on myös kivaa, että blogilla voi tienata vähän ylimääräistä rahaa. Tai saada joskus jotain kivaa tavaraa.

Kesäkuussa kokeilen, miten blogiin vaikuttaa, että päivitän sitä lähes päivittäin. Tällä hetkellä huomaan ainakin olevani jotenkin koostuneempi, kun terapoin itseäni päivittäin. Mielestäni tämä blogi kohentaa hyvin minun omaa psyykkistä kuntoani.

Mietin vaan, että alkaako tämä olla jo työnarkomaniaa, kun teen pitkää päivää ja haalin itselleni tehtäviä. Ja vapaa-ajalla haluan laittaa ruokaa, siivoilla, käydä kuntosalilla ja tehdä kaikkea, mistä voi sitten vaikka päivittää blogiin.

Lapsethan minulla jo huolehtivat itsestään, joten kai tämä sopii minulle hyvin juuri tässä elämänvaiheessa. Olen vielä nuori, mutta lapset jo aikuisia. 20 vuotta sitten jo tiesin , että minun elämäni on 40 vuotiaana jotain aivan muuta kuin lapsentahtista elämää. Olen kiitollinen tästä.

Tästä kirjoituksesta voi päätellä sen, että minulla on taipumusta työnarkomaniaan, mutta osaan kuitenkin aika hyvin rajata itseäni esim. ottamalla ylityökorvauksen aikana.

Onko sinulla taipumusta työnarkomaniaan? 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Toukokuu meni osittain lomaillessa. Lomailu tekee hyvää aivoille, mutta kyllä se myös aina tekee ihmisestä vähän laiskan. Sitä huomaa, kuinka kivaa on olla tekemättä mitään. Haluatkin yhtäkkiä käyttää aikaasi esim. auringosta tai kesätuulesta nautiskeluun. Istuskella ihan rauhassa nauttimassa hyvää juotavaa rakkaasi seurassa. Olla vaan. Yleensä kovin pitkään ei näin voi jatkaa. Tai siis kaiketi sekin on mahdollista, mutta minä ainakin tarvitsen rahaa, joten on palattava töihin ja laitettava blogi taas loistamaan parastaan. Kuntosalillekin minun on päästävä, jotta kroppa ei ihan täysin tule raihnaiseksi. Mutta kyllä minä tästäkin nautin. Arki on kuitenkin sitä ihan parasta aikaa meillä kaikilla. Jos ei olisi arkea niin ei olisi ikinä lomaakaan. Kesä tehdään töitä ja sitten taas syyskuussa lomaillaan. Uusi matkakin on jo varattuna. Kohde paljastuu sitten syyskuussa.

 

Haluan taas itseäni varten palata vielä kerran toukokuun postauksiin. Tämän listauksen avulla käsittelen toukokuun eletyksi ja olen taas yhden kuukauden kokeneempi bloginpitäjä. Analysoin blogin tilannetta ja yritän saada sen näyttämään taas vähän paremmalta. Toivon blogin edelleen saavan uusia lukijoita ja pärjäävän hyvin blogilistalla. Mutta en kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä vaan ihan rehellisellä työllä ja olemalla aito.

 

Tässä toukokuun viisi luetuinta postausta:

 1. Lomalla Espanjassa: Kuinka paljon käyttörahaa tarvitsee viikon lomalla? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/lomalla-espanjassa-...
 2. Saako lihava olla ihan tyytyväinen oloonsa? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/saako-lihava-olla-i...
 3. Lomalla Espanjassa: Uskotko light tuotteiden olevan terveyttä edistäviä? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/lomalla-espanjassa-...
 4. Kirjoitanko tätä blogia vain rahan takia? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/kirjoitanko-tata-bl...
 5. Onko lapsille säästäminen tarpeellista? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/onko-lapsille-saast...

Raha, terveys ja matkat kiinnostavat edelleen lukijoitani. Näistä tykkään itsekin. Tykkään kyllä kirjoistakin, mutta kirjapostaukset eivät vaan ole saavuttaneet niin suurta suosiota kuin esim. rahapostaukset.

Monesti saan palautetta siitä, miten hölmöjä kysymyksiä esitän blogissani. Jotkut ehkä ovat saaneet tästä jotenkin sen kuvan, että minä olen se hölmö, joka kyselee näitä. Useimmiten nämä hölmöt kysymykset kimpoavat kauttani takaisin niille, jotka ovat antaneet minulle palautetta minun tekemisistäni ja tekemättä jättämisistä. Monissa kysymyksissä käyn läpi saamaani palautetta. Se on minun tapani käsitellä asioita. Tämähän on kuitenkin minun terapiablogini. Koska tätä kuitenkin lukevat tuhannet ihmiset niin toivon näistä hölmöistä kysymyksistä olevan hyötyä myös muille. 

Kiitos taas sinulle uskollinen lukijani! Kesäkuussa näemme useammin, koska haluan nähdä, miten se vaikuttaa blogiin!

Kommentit (2)

Kukin tyylillään.
1/2 | 

Haluatko ansaita paremmin blogillasi kesäkuussa, kun haluat kirjoitella useammin? Ihmettelen, kun et juurikaan vastaa ihmisille, jotka antavat palautetta kirjoituksillesi. Monet blogistit niin tekevät ja se antaa semmosen vuorovaikutuksen tunnun, että blogin lukijaa myös sen pitäjä arvostaa.

Missä näkyvät ne kysymykset ja palautteet , missä kansa kyselee "hölmöistä" kysymyksistäsi? Siis kaikkea palautetta ei julkaista kaiketi?

Luen kuitenkin blogiasi kaikesta huolimatta. Haluan tietää, kuinka pärjäät velkojesi ja muutenkin elämäsi kanssa. Hyvää kesää Sinulle!

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/2 | 

Kaikkea palautetta ei ole tarpeellista julkaista. En julkaise sellaisia, mistä saan huonon fiiliksen. Koska tämä on terapiablogi niin palaute voi olla annettu vaikka 20 vuotta sitten suullisesti. Tarkoituksenani on käsitellä näitä asioita yleisellä tasolla itseäni esimerkkinä käyttäen. Monet varmasti pohtivat samoja asioita kuin minä. Kiitos, kun jaksat olla kiinnostunut asioistani!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat