Kirjoitukset avainsanalla kuluttaa

www.pixabay.com

Lomani alkaa olla ohi tältä erää. Olen siis ollut viimeiset kaksi viikkoa lomalla. Olen saanut juuri sopivasti etäisyyttä hoitajan työhöni. Minulla on ollut enemmän aikaa itselleni ja rakkailleni. On ollut aikaa ajatella ja tehdä suunnitelmia. Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty. Ehkä nämä suunnitelmani vielä tuottavat tulosta.

Lomaillessa yleensä kuluu rahaa. Niin minullakin siis on kulunut. Nyt paljastan teille lukijani, että paljonko minulla kului rahaa lomaillessa.

Ekat viisi lomapäivää kuluivat Gdanskin matkalla. Matka oli jo aiemmin ostettu ja matkustamiseen ja majoittumiseen aamupaloineen kului n. 300 eur. Gdanskissa oli halpaa, joten siellä oleillessa kului rahaa 117,51 eur. Siinä on ruoat, juomat, elämykset ja liikennöintimaksut. En ostellut sieltä mitään tavaraa, koska pyrin olemaan ostamatta mitään, mitä en tarvitse.

Viikko sitten kävin kuopuksen kanssa sushibuffetissa syömässä, tämä maksoi 32 eur. 

Maanantaina kotiin tuotiin tilaamani Sannan ruokakassin Perhekassi ja hedelmäkassi ( 5 illallista ), tämä maksoi 110 eur. Laitan mielelläni vaihtelevaa ja terveellistä ruokaa laadukkaista tuotteista. Ruoanlaitto on minulle harrastus.

Torstaina kävin suuhygienistillä Hammas Mehiläisessä. Hammaskiven poisto ja soodapuhdistus maksoivat 112 eur. Tästä tulen saamaan 50 % takaisin, kun laitan laskun pakolliseen työpaikkakassaani. Minulla ei ole juurikaan reikiä hampaissa, mutta hammaskiveä kertyy. Sylkeni on ilmeisesti mineraalipitoista.

Tänään kävin syömässä ja leffassa lasteni kanssa. Leffalippuihin meni 30 eur ja ravintolalasku oli 60 eur.

Ruokakauppaan eli lähikauppaamme Prismaan minulta meni rahaa kahden viikon aikana yhteensä 171,54. Ostin mm. 30 eur blenderin, hygieniatuotteita, Elämäsi kuntoon lehden ja ruokaa.

Eli siis kahden lomaviikon aikana kulutin 933,05 eur rahaa. On siis syytä palata töihin tienaamaan. Lomailu on kallista, mutta onneksi seuraavaan lomaan on 3,5 kk aikaa. Sitä ennen ehtii taas tienata ja minimoida kulutusta. Ehkäpä innostun vielä opiskelemaan sijoittamista ja yllätän itseni kohta saamillani osingoilla. Aina voi ainakin haaveilla osingoista.

P.S. Meinasin unohtaa, että tilasin itselleni ihanan kukkakuvioisen takin Cellbesiltä. Takki maksaa n. 70 eur alennettuna.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei! Kun mainitsit tuon kukkakuvioisen takin, siitä tuli mieleeni, että laita joskus jokin asupostaus tänne blogiisi. Se olisi vähän erilaista ja kiinnostaisi minua, joka seuraan blogiasi kiinnostuneena.

Varmaan moni muukin lukijasi tykkäisi tämmösestä jutusta. Vaatteet kiinnostavat aina ja persoonallisuus niiden sisällä.

Olisi myös kiva, jos joskus kommentoisit näitä sulle laitettuja kommentteja. Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Saan joka kuukausi tililleni n. 2000 eur korvauksena menetetystä vapaa-ajastani. Joidenkin mielestä tämä summa on todella pieni ja taas jotkut ajattelevat sen olevan iso summa rahaa.

Itse ajattelen, että sillä selviytyy juuri ja juuri kuukauden ajan, kun vain miettii hankinnat tarkkaan. Itse kulutan rahani vuokraan, ruokaan, harrastuksiin ja matkusteluun.

Aina välillä yritän säästää, mutta sitten totean, että ei ole järkeä säästää ennen kuin on saanut velat maksettua pois. Velkoja yritän järjestellä aina välillä ja lyhentää niitä minimisummaa enemmän. Kuitenkaan en halua vetää itseäni liian tiukalle, koska haluan ehtiä kokea kaikkea kivaa ennen kuin olen vanha ja väsynyt,

Mielestäni käytän rahaa juuri oikealla tavalla. Ei sitä kannata tilillä makuuttaa vaan laittaa raha kiertoon ostamalla esim. elämyksiä, joita voi sitten vanhana muistella.

Vanhana pärjää kyllä vähemmälläkin. Ei silloin tarvitse enää esim. matkustella. Silloin voi vain olla ja viettää aikaa läheisten kanssa. Hoitaa itseään liikunnalla, levolla ja hyvällä ruoalla.

Kysynkin nyt sinulta lukijani, että miten sinä käyttäisit 2000 eur kuukaudessa, jos olisit minä?

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Saan myös tasan 2000€ palkkaa kuukaudessa. 800€ menee talolainaan ja talouden yhteisiin laskuihin, 240€ remppalainaan ja 200€ luottokorttilainaan. Lisäksi siirrän 70€ joka kuukausi sijoituksiin. Rahaa jää yleensä 600-700€ kuukauden muihin menoihin, kuten vaatehankintoihin ja talouden ruokakuluihin ja bensaan. Mitään ei jää ja usein rahat loppuvat jo pari viikkoa ennen tilipäivää 😬

Elämässä
2/4 | 

Suunnitelmasi vaikuttaa hyvältä. Ensin veloista eroon (jos kyse ei siis ollut asuntolainasta vaan korkeakorkoisemmista) ja sen jälkeen yli jäävää osaa säästämään ja sijoittamaan.

Toki ei kannata vetää elämää liian tiukille, mutta itse tekisin näin: Yrittäisin elää hiukan halvemmalla, voisiko asunto olla pienempi tai elämyksiä vähän halvemmalla (paljon asioita saa ilmaiseksi), ja veloista nopeammin eroon. Kun kartuttaa varallisuutta, niin samalla luo turvaa, jota itse pidän jopa jossain määrin tärkeämpänä kuin "elämyksellistä elämää". (ja miksi muka mummona ei enää käytä niin paljon rahaa 🤔)

Mulla on todella erilainen elämäntilanne, mutta ehkä voin antaa jotain ideaa omasta rahankäytöstäni. Mulla vähän päälle 2000 e tuloista menee tällä hetkellä n. 50 % säästöön (sijoituksiin tuomaan pikkuhiljaa lisää passiivista tuloa), mutta toisaalta olen nyt onnellisessa asemassa, että elelen puolison asunnossa ja maksan vain normaalit asumiskulut, en hänen lainanlyhennyksiään. Käymme aina välillä isomman asunnon ostosta keskustelua, mutta lopulta päädymme siihen, ettei ole mitään järkeä lisätä maksutaakkaa, kun pärjäämme vähemmillä neliöilläkin. Vähillä menoilla elämisessä on myös se kannustin, että olen jäämässä opintovapaalle, jolloin tulot tippuvat nykyisten menojen lähelle. Saan ensi vuoden viettää leppoisampaa elämää opiskellen ja toteuttaen haaveita. En koe jääväni tiukalla kulukuurilla tälläkään hetkellä mistään paitsi. Museokortti, luonto, kirjat, ystävät, pari edullista harrastusta, pienimuotoista matkustelua ulkomaille ja kotimaassa, niistä on onnellinen elämä tehty! Välillä edelleen harmittaa, että jään paitsi jostain, kun en lähde festareille tai matkustele enemmän, mutta sitten kun alkaa miettiä, mitkä ovat niitä omia hetkiä, jotka ovat olleet tärkeitä. Silloin ei muistu mieleen se ja se bändi tai se ja se maa, vaan ne hetket, jotka vietin ystävien kanssa. Lämmöllä muistan illan ystävien kanssa kun vaan saunottiin jonkun luona ja tehtiin yhdessä ruokaa. Pointtini on siis, että pitää panostaa laatuun, eikä aina miettiä, miten rahalla saa kaikkea enemmän.

Masterplan
3/4 | 

Itse saan myös melko tasan 2000 euroa kuussa käteen. Rakastan matkailua ja minulla on myös melko tyyris harrastus, mutta pyrin katsomaan elämää myös pidemmälle. Haluaisin eläkkeelläkin matkustella, tai asua talvet etelän lämmössä. Haluan asuntolainan olevan maksettu hyvissä ajoin ennen eläkepäiviä. Tämän mahdollistaa tietty kurinalaisuus ja säännöllisyys. Minimoi pakolliset kiinteät kulut. Maksa kaikki korkeakorkoiset lainat pois pienimmästä alkaen niin nopeasti kuin voit. Sen jälkeen voit vähän höllätä. Itse käytän 60% tuloista talouden pakollisiin menoihin, sisältäen asumisen, ruoat, vakuutukset, auton kulut jne. 10% menee säästöön ns. puskuritilille, 10% rahastoihin pitkällä tähtäimellä, 10% nielee harrastuskulut ja viimeisen 10% jätän kuukausittain itselleni käyttöön. Elämyksiä saa myös pikkurahalla, ja läheisten kanssa vietetyt hetket ovat kullanarvoisia.

Vierailija
4/4 | 

Edellä on tullut hyviä vaihtoehtoja rahankäytölle. Tykkään itse arkisista nautinnoista, joten niihin tulee tuhlattua jonkin verran (kahvilat, maksullinen nettikirjasto). Omat tuloni ovat samaa luokkaa ja tykkään myös matkustella. Asuntolainaa maksaessani olen välillä tyydyttänyt kaukokaipuutani halvemmilla matkakohteilla esim. Unkarissa on aika halpa matkustaa. Jos haluan matkata kalliimpaan kohteeseen (Afrikka, Kanada), niin silloin pidän välivuoden matkustamisessa ennen ko. reissua. Tyydyn vähän huokeampaa hotelliin ja joskus yövyn teltassa. Kohta laina on maksettu ja menen ehkä ylelliselle lomalle, jossa hotellissa ei pihtailla. Eli tyydyn vähempään, niin kauan kuin velkoja on. Rahaa menee toki säästöönkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Joulu on koko ajan lähempänä. Itse olen tehnyt aika vähän jouluvalmisteluja tähän mennessä. Pojille olen hankkinut pienet lahjat, jotka he itse ovat valinneet. Ajatuksena ollut, että 100 eur per poika riittää joululahjaan.

Muuten en juurikaan lahjoja ostele. Sisarusten lapsille, joita on neljä, annan todennäköisesti 20 eur lahjakortit lahjaksi. Lahjoihin kuluu siis n. 300 eur. Lahjakortit ovat siitä hyviä, että niillä voi sitten käydä vaikka alennusmyynneistä hakemassa itselleen jotain kivaa tai tarpeellista. Veljenlapset ovat ainakin tykänneet lahjakorteista. Siskonpojat ovat aika pieniä vielä eivät niin näistä korteista ehkä ymmärrä.

Kotosalla, kun joulua vietetään niin muuten rahaa kuluu lähinnä ruokaan. Ostan lähes kaiken valmiina kaupasta. Ostan vain sellaista ruokaa, mitä minä ja pojat oikeasti syödään. Laatikoita ostan valikoivasti juuri sen määrän, mikä tulee kulumaankin. Olen ajatellut, että ostan ainakin lohta, kalkkunaa ja vähän kinkkua. Vihanneksia ja hedelmiä aion myös ostaa. Haluan joulupöydän olevan kevyempi. Juomaksi voisi ostaa ehkä vähän punaviiniä. Mutta en halua joulusta ryyppyjuhlaakaan. Mielestäni se on mautonta. Arvelisin saavani 200 eur lähes koko jouluviikoksi ruokaa ja juomaa. Ei jouluviikolla loppujen lopuksi tarvitse syödä juuri yhtään enempää kuin tavallisestikaan. Vähän jotain pientä extraa on hyvä olla, kuten suklaata, piparia, joulutorttuja jne.

Kaiken kaikkiaan arvelen jouluun kuluvan n. 500 eur rahaa. Tätä rahaa minulla ei ole säästössä vaan kulutan 14.12.2018 tulevaa palkkaani, jossa on tässä kuussa vain yhden listan lisät eli saan n. 2000 eur nettona. Sillä sitten pärjäillään odotellen tammikuun tiliä.

Jouluun kuluvat rahat eivät millään lailla ahdista minua. Tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen taloustilanteeseeni veloista huolimatta. Selviän kyllä niistä, kun jatkan näin kuin nytkin.

Paljonko sinä kulutat rahaa jouluun?

 

Kommentit (2)

Lil
1/2 | 

Itselläni lähes saman ikäiset pojat kun sulla ja sama juttu eli 100e/poika.Olen työttömänä eikä meillä ole varaa viettää joulua eli en voi ostaa jouluruokia tms. ollenkaan.Vanhempi poika on joulun töissä yöhön saakka eli ei ole edes täällä.Nuorempi on kotona,mutta menemme ns.normaalilla päivällä.

Kiva lukea blogiasi,paljon on omassa elämässäni samaa kuin sinun.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/2 | 

Kiitos palautteesta! On kiva, että blogi tuottaa iloa jollekin muullekin kuin itselleni.

Meillä ohjelmana jouluna, että käyn katsomassa vanhempiani ja pelaillaan lautapelejä sisarusteni kanssa. Tapaninpäivänä jo kohti työpaikkaaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat