Kirjoitukset avainsanalla kulutusjuhla

www.pixabay.com

Joulu on koko ajan lähempänä. Itse olen tehnyt aika vähän jouluvalmisteluja tähän mennessä. Pojille olen hankkinut pienet lahjat, jotka he itse ovat valinneet. Ajatuksena ollut, että 100 eur per poika riittää joululahjaan.

Muuten en juurikaan lahjoja ostele. Sisarusten lapsille, joita on neljä, annan todennäköisesti 20 eur lahjakortit lahjaksi. Lahjoihin kuluu siis n. 300 eur. Lahjakortit ovat siitä hyviä, että niillä voi sitten käydä vaikka alennusmyynneistä hakemassa itselleen jotain kivaa tai tarpeellista. Veljenlapset ovat ainakin tykänneet lahjakorteista. Siskonpojat ovat aika pieniä vielä eivät niin näistä korteista ehkä ymmärrä.

Kotosalla, kun joulua vietetään niin muuten rahaa kuluu lähinnä ruokaan. Ostan lähes kaiken valmiina kaupasta. Ostan vain sellaista ruokaa, mitä minä ja pojat oikeasti syödään. Laatikoita ostan valikoivasti juuri sen määrän, mikä tulee kulumaankin. Olen ajatellut, että ostan ainakin lohta, kalkkunaa ja vähän kinkkua. Vihanneksia ja hedelmiä aion myös ostaa. Haluan joulupöydän olevan kevyempi. Juomaksi voisi ostaa ehkä vähän punaviiniä. Mutta en halua joulusta ryyppyjuhlaakaan. Mielestäni se on mautonta. Arvelisin saavani 200 eur lähes koko jouluviikoksi ruokaa ja juomaa. Ei jouluviikolla loppujen lopuksi tarvitse syödä juuri yhtään enempää kuin tavallisestikaan. Vähän jotain pientä extraa on hyvä olla, kuten suklaata, piparia, joulutorttuja jne.

Kaiken kaikkiaan arvelen jouluun kuluvan n. 500 eur rahaa. Tätä rahaa minulla ei ole säästössä vaan kulutan 14.12.2018 tulevaa palkkaani, jossa on tässä kuussa vain yhden listan lisät eli saan n. 2000 eur nettona. Sillä sitten pärjäillään odotellen tammikuun tiliä.

Jouluun kuluvat rahat eivät millään lailla ahdista minua. Tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen taloustilanteeseeni veloista huolimatta. Selviän kyllä niistä, kun jatkan näin kuin nytkin.

Paljonko sinä kulutat rahaa jouluun?

 

Kommentit (2)

Lil
1/2 | 

Itselläni lähes saman ikäiset pojat kun sulla ja sama juttu eli 100e/poika.Olen työttömänä eikä meillä ole varaa viettää joulua eli en voi ostaa jouluruokia tms. ollenkaan.Vanhempi poika on joulun töissä yöhön saakka eli ei ole edes täällä.Nuorempi on kotona,mutta menemme ns.normaalilla päivällä.

Kiva lukea blogiasi,paljon on omassa elämässäni samaa kuin sinun.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/2 | 

Kiitos palautteesta! On kiva, että blogi tuottaa iloa jollekin muullekin kuin itselleni.

Meillä ohjelmana jouluna, että käyn katsomassa vanhempiani ja pelaillaan lautapelejä sisarusteni kanssa. Tapaninpäivänä jo kohti työpaikkaaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat