Kirjoitukset avainsanalla ostaminen

www.pixabay.com

Koko viikon some on ollut täynnä Black Friday huipputarjouksia. Niiltä ei ole voinut välttyä varmastikaan juuri kukaan. Itse olen kiinnittänyt huomiota moniin näistä tarjouksista. Erityisesti vaatetarjoukset ovat kiinnostaneet minua, mutta sitten olen ajatellut, että en oikeastaan tarvitse mitään. Olen hillinnyt itseni, enkä ole vinguttanut luottokorttia.

Tiedän kyllä saavani nättien vaatteiden ostamisesta ihanan huuman tunteen. Ja onhan se kiva, kun on jotain uutta päällepantavaa. Ja nätti vaate on toki aivan ihanan tuntuinen päälläkin yleensä. Jos siis olet osannut ostaa oikeata kokoa. Uuden vaatteen tuoma huuma kuitenkin häviää nopeasti. Ja jos olet ostanut ison kasan kerralla voi alkaa myöhemmin harmittaa, että olinpa taas hölmö, kun kasvatin luottokorttilaskua, vaikka en olisi edes tarvinnut näitä vaatteita.

Tällä ostotyylillä kertyivät alle 30- vuotiaana hankkimani vaatteet ja ulosottovelka. En ostanut pelkästään itselleni vaan myös kahdelle koko ajan kasvavalle pojalleni. Oli kivaa, kun oli vaatteita, joita pitää ja vaihtaa. Sain siitä varmastikin jonkinlaista tyydytystä. Minulla oli hyvin asiat, kun pystyin hankkimaan vaatteita itselleni ja lapsilleni. Näin ei ollut kaikilla yksinhuoltajilla.

Ostelin tietenkin paljon muutakin kuin vaatteita. Laitteita ja huonekaluja tarvittiin. Lapsille oli kiva ostaa uusia leluja jne. Ostelin kaikkea, mitä tarvittiin ja ei tarvittu. Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sitten en enää jaksanut kaikkia niitä laskuja ja pohtia, että miten hoidan tilanteen. Annoin laskujen mennä ulosottoon. Olin niin väsynyt, etten jaksanut avata karhukirjeitä. En halunnut nähdä todellisuutta.

Samaan aikaan kuitenkin se järkevä puoli minussa jaksoi maksaa vuokran, sähkön, kotivakuutuksen, puhelin-ja nettilaskun. Maksoin aina ajallaan kaikki ne laskut, jotka olisi voitu ottaa pois tai katkaista. Sain tästä tyydytystä. Niin moni kun on juurikin jättänyt maksamatta näitä tärkeimpiä yrittäessään lyhentää hömppälaskujansa. Mielestäni se on jo säälittävää.

Sain palkastani suojaosuuden itselleni ja opinkin sitten käyttämään rahaa todella järkevästi. En usko, että kukaan tajusi minulla olevan yli 10 000 eur ulosotossa. Kerroin asiasta vanhemmilleni ja sisaruksilleni vasta, kun olin jo melkein kokonaan maksanut velkani.

Työkaverit eivät tietenkään tajunneet mitään. Tässä paljastankin nyt syyn, miksi kävin aina niin ahkerasti työpaikkaruokalassa syömässä. Tämä asia ihmetytti joitakin henkilöitä kovasti. Syy siihen oli se, että kun kävin siellä syömässä velaksi niin minulla oli sitten varaa ostaa ruokaa kotiin lapsilleni, koska näitä syömisiä ei veloitettu suojaosuudesta. Pojat eivät onneksi koskaan ole olleet aliravittuja eivätkä alipainoisia.

Kun muistelen ulosottoaikoja niin turhat ostohalut kummasti karisevat. Tällä hetkellä haluan hoitaa raha-asiani niin, että en menetä luottotietojani. Hoidan velat pois ja sitten pohdin, mitä rahoillani teen. Elämä onkin sitten jo ihan erilaista, kun ei ole alaikäistä lasta enää huollettavana.

Uskon poikieni pärjäävän hyvin omillaan. Heillä on realistinen suhde rahankäyttöön. En usko, että pyytelevät minulta rahaa. Toki voin auttaa aina välillä vähän, jos minulla vain on ylimääräistä rahaa.

Ostotottumuksissani on siis aina ollut mukana paljon myös tunnepuolen asioita. En ole aina ostanut vain tarpeeseen tulevaa. Suurin osa hankinnoista taitaa olla juuri niitä ostamisen halusta hankittuja. Olen halunnut jotain uutta. Ostaminen on piristänyt alakuloista mielialaa jne. Pitkät kituutteluajat ovat masentaneet minua. Olen saanut tyydytystä, kun olen taas voinut käyttää rahaa sen kummemmin miettimättä rahankäyttöäni. Siitä johtuvat nykyiset velkani. Mutta niistä selviän kyllä. Tavalla tai toisella.

Vaikuttavatko sinulla tunteet ostamiseen?

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat