Kirjoitukset avainsanalla rentoutua

Vuoden aluksi oli kiva lähteä muutamaksi päiväksi Hämeenlinnaan Aulangolle kylpylään rentoutumaan. Tällä kertaa kyseessä oli äiti-poikareissu. Lähdin reissuun kuopuksen kanssa ja esikoinen tuli perästä paikalle. Olin valinnut Aulangon kohteeksi, koska kaipasin lähinnä rentoutumista ja sinne on juuri sopivan pituinen matka mennä bussi-ja junayhdistelmällä. Minut paremmin tuntevat tietävätkin, että olen asunut Hämeenlinnassa opiskeluaikana ja esikoinen on syntynyt siellä. Hämeenlinnasta minulla on siis paljon sekä hyviä että huonoja muistoja. Minä tietysti pyrin keskittymään niihin hyviin muistoihin ja Aulangolta minulla ei ole mitään erityisiä muistoja.

Aulangolle on helppo päästä bussilla rautatieasemalta suoraan hotellin ovelle. Kertamaksu bussissa oli 3,40 eur. Sieltä pääsee siis helposti Hämeenlinnan keskustaankin, mutta me emme halunneet tällä kertaa sinne lähteä. Vietimme kaksi vuorokautta  ihan vain Aulangon kauniissa maisemissa kävellen, kylpylässä uiden, keilaten ja hyvää ruokaa syöden. Mieli lepäsi, kun ei tarvinnut tehdä kotitöitä ja jotenkin paremmin pääsi irti työasioista, kun maisema vaihtui. Aina ei siis tarvitse lähteä kauas päästäkseen irti arjesta. Aulangolle lähden kyllä toisenkin kerran mielelläni.

Rahaa reissuun kului n. 600 eur eli 200 eur/ aikuinen henkilö. No, seuraavan kerran matkustan poikien kanssa ehkä vasta kesällä, mikäli pojilla vaan silloin on aikaa lähteä kanssani johonkin. Kyllä uskoisin, että johonkin pieneen reissuun aikaa riittää.

Tammikuu on siis minulla alkanut hyvin rentoutuen. Vapaat jatkuvat vielä ja lomaakin on tiedossa. Mikäpä tässä siis ollessa. Valokin lisääntyy koko ajan.

Nähdään pian!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Vuorotyössä hoitoalalla on monesti yhden päivän vapaita. Joskus saattaa olla niin, että on ensin kuusi päivää töitä ja sitten yksi vapaa ja tämän yhden vapaan jälkeen saattaa olla vaikka viisi päivää töitä. Itse vältän näitä oman listani suunnittelussa, mutta joskus, kun haluaa vaikka jotkut tietyt päivät vapaaksi niin on vaan pakko laittaa itselleen tällaisia raskaita työputkia.

Tänään minulla on ollut yksi vapaa. Nukuin aamulla klo 9.00 asti ja pötköttelin vielä hetken heräämisen jälkeen. Söin aamupalaa rauhassa ja surffailin netissä. Sitten tein pikasiivouksen. On kivempi olla, kun on viitsinyt edes vähän tehdä jotain kodin viihtyisyyden eteen. Siivoamisen jälkeen poikakin jo heräsi ja söimme lounasta. Päätin laittaa vielä lakanat pesukoneeseen ja kuuntelin kirjaa löhöillen pesukoneen pyöriessä.

Kun lakanat olivat puhtaat ripustin ne kuivumaan ja söin pienen välipalan. Lähdin kuntosalille tekemään tämän viikon ainoan lihaskuntotreenin. Salilta kävelin Prismalle. Kävin siellä syömässä päivällisen ja ostin leipää, jogurttia ja hedelmiä kotiin.

Kotona kävin ekana suihkussa ja sitten olenkin löhöillyt sohvalla tv:tä katsellen. Ja samalla miettien, että mitä kirjoitan tänään blogiin. Päätin pohtia, että ehtiikö yhden päivän aikana palautua tarpeeksi.

Olen sitä mieltä, että yksi vapaa on parempi kuin ei yhtään vapaata. Kuitenkaan yksi vapaa ei ole sama kuin kaksi vapaata. Itse tunnen kehossani, että palautuminen jää puolitiehen. 

Mites sinä? Mitä teet yhden vapaan aikana? Ehditkö palautua yhden vapaan aikana?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kyllä, yksi vapaa on parempi kuin ei yhtään, mutta kaksi kaksin verroin parempi palautumisen suhteen. Mielellään pidän itse mahdollisuuksien mukaan pitkän vapaan, eli 3 pv, ja tarjoan sen mahdollisuuden myös työkavereille tasapuolisesti. En tiedä kuinka monessa työyhteisössä se on mahdollista...

Aina uupunut
2/4 | 

En ehdi millään. Lapseni ovat erityistukea tarvitsevia, joten heidän kuskaamisia on paljon vapailla tai ennen iltoja. Vaikka perus siisteyttä ylläpidän, niin siltikin Kotikin pitäisi ehtiä siivota.

Vierailija
3/4 | 

Meillä pomo yleensä kesällä suunnittelee listat ja valitettavasti sillä on tapana suunnitella yhden päivän vapaita yövuorojen jälkeen. Kun valvonu 2 yötä , sit nukkumisvapaa ja yks vapaa ni huomaa näin nuorena, alle 30vuotiaana ettei siitä palaudu kunnolla. Silloin suututtaa kyllä ja alkaa taas pitkissä putkissa miettiä että pääsiskö muualla /muulla alallal helpommalla. Muutenkaan yhden vapailla ei tee mitään jos on normi 4-6pv ollut töitä sitå ennen. Hoitaa ns pakolliset asiat mutta eikö meillä saisi olla elämää tehdä muutakin?

madalin stunt cars 2 unblocked
4/4 | 

Työskentely liian stressaavaa väsyneelle keholle, päivä ei välttämättä riitä palauttamaan alkuperäistä tilaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Huomenna minulla on yksi ja tämän viikon ainoa vapaapäivä. Haluan käyttää päiväni niin että rentoudun ja saan paremman olon. Haluan saada päivästäni voimaa ja jaksamista tuleviin koitoksiin.

Tässä 10 keinoa, jotka olen kokenut itselleni hyviksi.

  • Nuku pidempään kuin tavallisesti. Itselläni se tarkoittaa klo 9.00 aamulla.
  • Nauti aamupala ihan rauhassa. Syö hitaasti ja kuuntele lempimusiikkiasi samalla.
  • Tee kunnon kävelylenkki raittiissa ilmassa.
  • Tee lihaskuntotreeni. Siitä on monipuolista hyötyä.
  • Syö terveellisesti. 80%
  • Herkuttele vähän. 20%
  • Joogaa
  • Lue kirjaa
  • Katsele mieliohjelmiasi tv:stä
  • Pidä yhteyttä ihmisiin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Nämä ovat minun keinojani. Sinulla voi olla tähän ihan omat keinosi. Kerro omasi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat