Kirjoitukset avainsanalla onneton elämä

"Nina George (s. 1973) on journalisti ja kirjailija. Hän on tehnyt töitä mm. Hamburger Abendblattille ja Die Weltille. George on julkaissut noin 30 kirjaa sekä lukuisia novelleja ja kolumneja. Hän työskentelee kirjailijoiden tekijänoikeuksien puolesta ja toimii kouluttajana ja puhujana. George on naimisissa kirjailija Jens J. Kramerin kanssa ja asuu Hampurissa.

Georgen ensimmäinen suomennettu romaani Pieni kirjapuoti Pariisissa julkaistiin vuonna 2016, ja se valloitti nopeasti lukijoiden sydämet. Vuonna 2011 hänet palkittiin kotimaassaan Delia-palkinnolla, joka myönnetään vuoden parhaalle rakkausromaanille." ( Bazar )

 

"Marianne on juuttunut rakkaudettomaan avioliittoon, jota on kestänyt vuosikymmeniä. Pariisin-matkalla hän päättää panna sille lopullisen pisteen. Hyppy Seine-jokeen ei tuo Mariannelle vapautusta, kun hänet pelastetaan ja viedään sairaalaan toipumaan. Aviomies on kylmä kuin Seinen mutainen vesi, suuttuu vaimolleen ja palaa takaisin kotiin Saksaan. Marianne tulkoon perässä.

Sairaalassa Mariannen katse kiinnittyy kaakelilaattaan, jonka käsinmaalatussa kuvassa on merellinen maisema bretagnelaisesta Kerdruckin kylästä. Se tuntuu vetävän häntä vastustamattomasti puoleensa, ja pian Marianne löytääkin itsensä tämän pienen kylän keskuksesta, Ar Mor -nimisestä bistrosta. Vaan miten käy, kun vihainen aviomies jäljittää Mariannen ja vanha, kunnon vaimon velvollisuudentunto nostaa päätään?

Pieni bistro Bretagnessa on merentuoksuinen tarina uusista mahdollisuuksista, joihin tarrautumalla kaikki harmaa, elämätön elämä katoaa sydämestä kuin rantahiekkaan piirretty viiva." ( Bazar )

 

Kirja alkaa tosiaan aika karulla tavalla. Päähenkilö Marianne haluaa tappaa itsensä elettyään rakkaudetonta elämää vuosikymmenet. Hän epäonnistuu yrityksessään ja siitä alkaakin uusi alku hänen elämässään. Lopussa Mariannen elämä onkin ihan erilaista kuin mikä on alkuasetelma.

Omasta nelikymppisen näkökulmastani katsoen on järkyttävää ajatella, että joku voi oikeasti tuhlata lähes koko elämänsä olemalla onneton. Sehän sairastuttaa ihmisen todella. Itse olenkin panostanut juuri tähän asiaan. Haluan tehdä elämästäni sellaisen, että en ole onneton. Kaikkeen ei voi vaikuttaa, mutta suurimpaan osaan asioista kylläkin.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka eivät ole tyytyväisiä omaan elämäänsä.!

 

Kirjan tiedot:

Tekijä: Nina George

Teos: Pieni bistro Bretagnessa

Vuosi: 2018

Kustantaja: Bazar

Mistä: kirjastosta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat