Kirjoitukset avainsanalla Lumipallotekniikka

www.pixabay.com

Viime vuosina olen ostellut paljon luotolla. Velkaa on kertynyt taas jonkun verran. Ja velkojen hoitamiseen kuluu paljon rahaa joka kuukausi. Velkojen lyhentäminen on myös erittäin hidasta.

Tutkailinkin asiaa googlettamalla ja löysin artikkeleita Lumipallotekniikasta. Lumipallotekniikalla tarkoitetaan tapaa lyhentää velat pienimmästä velasta alkaen aina siihen isoimpaan velkaan asti.

Ensin tehdään lista omista veloista. Esim näin:

  • Osamaksu: 700 eur ( 50 eur/kk )
  • Luottokortti 1: 2500 eur ( 60 eur /kk )
  • Luottokortti 2: 4000 eur ( 100 eur/ kk )
  • Opintolaina: 3000 eur ( 30 eur/kk )
  • Kulutusluotto: 30 000 eur ( 500 eur/kk )

Sitten päätetään, että paljonko ylimääräistä voi lyhentää kuukaudessa. Summaksi voi ottaa esim. 50 eur. Sitten kaikista veloista lyhennetään minimilyhennys niin kauan kuin ne ovat olemassa. Mutta pienimpää velkaa lyhennetään tuolla ylimääräisellä 50 eurolla niin kauan, että se on kokonaan lyhennetty.

Sen jälkeen voit alkaa lyhentää seuraavaksi pienintä velkaasi ylimääräisellä 50 eur + sillä summalla, mikä kului pienimmän velan pois hoitamiseen kuukaudessa. Näin jatketaan taas kunnes tämäkin velka on hoidettu pois. Ja sitten taas käytetään kaikki se raha seuraavaksi kolmanneksi pienimmän velan lyhentämiseen jne. kunnes velkoja ei enää ole.

Eli tällä tavalla velka tavallaan sulaa nopeammin pois. Muutenhan velkojen takaisinmaksuun kuluu ikuisuus.

Itselläni on jatkuva rahapula velkojen vuoksi. Ja tämän takia en ole tyytyväinen omaan taloustilanteeseeni.

Aoin alkaa työstää tätä omalla kohdallani. Olen niin kyllästynyt olemaan aina rahaton, vaikka minulla on kuitenkin paljon parempi palkka kuin monella muulla. Otan tämän tekniikan käyttöön marraskuun 15.päivä, joka on minun seuraava palkkapäiväni.

Oletko sinä sulattanut velkasi tällä keinolla? Kerro kokemuksestasi!

P.S. Esimerkkinä olevat velat eivät ole omiani, vaan keksin ne tähän!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat