Kirjoitukset avainsanalla Punainen osoitekirja

"Sofia Lundberg (s. 1974) on toimittaja, joka asuu Tukholmassa poikansa kanssa. Hänen esikoisteoksensa Punainen osoitekirja on ollut Ruotsissa valtava menestys ja myyty moneen maahan." ( Otava.fi )

 

"90-vuotiaan Doriksen uskomattomat elämänvaiheet avautuvat vanhan punaisen osoitekirjan myötä. Tunteisiin vetoava kertomus hurmaa lukijat ympäri maailmaa.

Doris asuu yksin huoneistossaan Tukholmassa, ja hiljaisten päivien kulkua rytmittävät kotiavustajien käynnit ja Skype-puhelut sukulaistyttö Jennyn kanssa. Punaiseen, isältään 1928 saamaansa osoitekirjaan Doris on merkinnyt elämänsä tärkeät henkilöt.

Hän alkaa kirjoittaa kohtaamisistaan ja kokemuksistaan Jennylle. Doris on elänyt uskomattoman rikkaan ja järkyttävän elämän lähdettyään 13-vuotiaana maailmalle. Sille tielle hän jäi, ensin Tukholmaan, sitten Pariisiin ja New Yorkiin. Edessä oli työn ja sodan vuodet, rakkautta ja seikkailuja." ( Otava.fi )

 

" Toivon sinulle kaikkea tarpeeksi. Tarpeeksi aurinkoa valaisemaan päiväsi, tarpeeksi sadetta, jotta osaisit arvostaa aurinkoa,tarpeeksi iloa ravitsemaan sieluasi, tarpeeksi tuskaa, jotta osaisit arvostaa elämän pieniä iloja, ja tarpeeksi kohtaamisia, jotta aina silloin tällöin osaisit jättää myös jäähyväiset."

 

Minuun vetosi tämän kirjan kaunis ulkoasu. Etukannessa on maininta Vuoden koskettavin. Sitä tämä kirja todellakin on. Doriksen elämä on ollut todellakin tapahtumarikasta. Mutta myöskin erittäin traagista ja surullista. Miten on voinutkin yhdelle ihmiselle sattua niin paljon menetyksiä ja tuskaa kohdalleen. Doriksen elämän valintoja ovat ohjanneet kaksi miestä, joiden luo hän epätoivoisesti pyrkii välittämättä siitä, mitä kaikkia vaaroja se hänen elämäänsä tuo. Itse en yhtään ymmärrä tätä naistyyppiä, mutta luin silti kirjan loppuun, koska se on tarpeeksi jännittävä ja todellakin koskettava.  Ennen elämä oli niin erilaista. Yhteydenpito rakkaisiin oli hitaampaa ja epävarmempaa. Vastausten saaminen kesti kauan. Toista se on nykypäivänä, kun voi pitää Skypen kautta yhteyttä ihmisiin ympäri maailmaa.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka tykkäävät rakkaustarinoista.

 

Kirjan tiedot:

Tekijä: Sofia Lundberg

Teos: Punainen osoitekirja

Vuosi: 2018

Kustantaja: Otava

Sivuja: 316

Mistä: Kirjastosta

Oletko jo lukenut?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat