Kirjoitukset avainsanalla Karoliina Sallinen-Pentikäinen

Karoliina Sallinen-Pentikäinen ( s. 1985 ) kirjoittaa Kolmistaan-blogia, joka on yksi Suomen luetuimmista perheblogeista. Uusperheen äitinä, opettajana ja median moniottelijana hänellä on runsaasti kosketuspintaa nykyvanhemmuuteen ja sen keskustelunaiheisiin. ( Lähde Bazaar kustannus )

Vauva on syntynyt. Elämä on juuri sellaista kuin pitääkin, kun kaksi toistaan rakastavaa on saanut ihmeellisen lapsen, jolla on äidin nenä, isän hiusraja ja molempien vankkumaton luotto ruoka-aikojen, kakan ja päiväunien pelastavaan kolmiyhteyteen. Elämä on täydellistä. Tai olisi, jos vaaleanpunaisen vauvakuplan keskelle ei vähän väliä rysähtäisi meteoriitteja, kuten kasvatusvinkkejä tuputtavia appivanhempia, vereslihalla olevia nännejä, itkukohtauksia ( niin lapsen kuin äidin ) sekä orastavia parisuhdekriisejä. Vielä kun sekaan heitetään jatkuva oman ajan, unen, aivotoiminnan ja seksin puute, ollaankin jo vauvavuoden ytimessä. Miten kukaan voi selvitä tästä täysjärkisenä? Vauvavuosi jatkaa kolmekymppisen kaupunkilaispariskunnan Usvan ja Juhan Tee se itse-vauva-romaanissa ( 2016 ) alkanutta matkaa vanhemmuuden hämmentävään maailmaan. Sallinen-Pentikäisen teksti on raikkaan suorapuheista, lämminhenkistä ja hauskaa luettavaa. Romaania elävöittävät Sanni Kariniemen ilmeikkäät, mustavalkoiset piirroskuvat. ( Lähde Bazaar kustannus )

Valitsin tämän kirjan luettavaksi, koska arvelin sen olevan hauskaa luettavaa. Olen aikaisemmin kuunnellut Book Beatista Tee se itse-vauvan. Tykkäsin kovasti siitä.

Kirjojen aihepiiri ei ole minulle kuitenkaan tällä hetkellä mitenkään ajankohtainen. Minun viimeisin vauvavuoteni ajoittuu vuosiin 2001-2002. Eikä uusia vauvavuosia ole tulossa. Tämä kirja ei herättänyt jo lopahtanutta vauvakuumetta.

Tykkäsin kuitenkin kirjasta. Siinä oli kyllä todella osuvasti osattu kuvata, miten ensimmäinen lapsi muuttaa lähes kokonaan vanhempiensa entisen elämän. Alatkin yhtäkkiä elää lapsentahtisesti. Vauva vie kaiken aikasi ja voimasi. Oma itse helposti unohtuu. Mutta alkuhuuman jälkeen onneksi oma elämä alkaa vähitellen palata takaisin mieleen ja vauvavuoden jälkeen olet jo saamassa kiinni siitä, mitä elämä oli ennen lasta. Siitä sitten vähitellen oma aika lisääntyy vuosi vuodelta ja yhtäkkiä et enää eläkään lapsentahtisesti. Kaikesta kyllä selviää. Niin vauvavuodestakin. Se ei kestä ikuisesti.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat kokeneet vauvavuoden ja niillekin, jotka haluavat tietää millaista elämä vauvan kanssa oikeasti voi olla. Kirjassa se on mielestäni kuvattu hauskasti ja realistisesti.

Teoksen tiedot:

Tekijä: Karoliina Sallinen-Pentikäinen

Teos: Vauvavuosi

Vuosi: 2018

Kustantaja: Bazar

Sivuja: 255

Mistä: kirjastosta

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat