Kirjoitukset avainsanalla kirjaesittely

Kuva: Adlibris

"Miljoonia myynyt bestseller henkisestä hyvinvoinnista ja siitä, miten tärkeää on hidastaa tahtia tässä kiivastahtisessa maailmassa.

Maailma on nopea liikkeissään, mutta se ei tarkoita että meidänkin pitäisi olla. Mindfulness-bestsellerissään Haemin Sunim tarjoaa tienviittoja kohti sisäistä rauhaa ja tasapainoa maailmassa, joka päivittäin asettaa meille kohtuuttomia vaatimuksia.

Kirja keskittyy pieniin jokapäiväisiin ilonhetkiin kuten lapsen hymyyn. Kahdeksan lyhyttä lukua kattavat mm. levon, rakkauden, ihmissuhteet ja henkisyyden - niin tiiviisti, että kiireisinkin lukija ehtii tarttua niihin. Haemin kuvaa niin länsimaista yhteiskuntaa kuin elämää oman kokemuksensa kautta ja onnistuu olemaan samaan aikaan sekä syvällinen että arkinen, yksinkertainen että oivaltava ja jokainen luku tuntuu kuin hyvältä keskustelulta viisaan ystävän kanssa.

Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa on myynyt Koreassa yli kolme miljoonaa kappaletta. Sen käännösoikeudet on myyty kahteenkymmeneen maahan ja se ilmestyi Yhdysvalloissa helmikuussa 2017 nousten heti mm. Amazonissa sijalle 136 myydyimpien kirjojen listalla.

Haemin Sunim on Bostonissa ja Kaliforniassa opiskellut korealaissyntyinen uskontotieteilijä ja munkki. Hän toivoo, että Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa auttaa lukijaa löytämään oman viisaamman ja ystävällisemmän puolensa." Adlibris

 

Kuuntelin tämän kirjan, koska kirjan kannessa on kuu. Pääsen taas eteenpäin Helmet-lukuhaasteessa.

Kirja oli kyllä mielestäni muutenkin mielenkiintoinen. Mindfulness-jutut kiinnostavat. Pitäisi aina muistaa iloita ja olla onnellinen kaikista ihan pienistäkin asioista, joita elämällä on tarjota. Aina tätä ei muista. 

Mindfulnessia aion taas alkaa harrastaa säännöllisemmin. Se tekee niin hyvää. Auttaa väsymykseen ja stressiin.

 

Kirjan tiedot:

Teos: Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa

Tekijä: Haemin Sunim

Kustantaja: Aula & Co

Vuosi: 2017

Sivuja: 59, äänikirja 3 h 14 min

Mistä: Kuuntelin Bookbeatista

 

Tämä kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

25) En ole aiemmin lukenut kirjailijan tuotantoa

28) Kirjan kannessa on kuu

37) Pienkustantamon julkaisu?

47) Kirjassa on alle 100 sivua

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: WSOY

"Agatha Christie (1890-1976) on eittämättä kuuluisin dekkarirouva. Hän loi englantilaisen salapoliisiromaaniperinteen, jonka jalanjälkiä monet tallaavat vielä tänäkin päivänä.

Christie kirjoitti elämänsä aikana noin 70 romaania sekä tukun radio- ja teatterikäsikirjoituksia, novelleja ym. Hän on myös tuottanut tekstiä salanimellä Mary Westmacott.

Tunnetuimpia Christien luomia hahmoja ovat neiti Marple sekä Hercule Poirot. Belgialainen Poirot oli keskushenkilönä jo hänen ensimmäisessä romaanissaan Stylesin tapaus, joka julkaistiin alun perin vuonna 1920.

Christie on aateloitu Englannissa. Hänet valittiin vuonna 2000 viime vuosisadan parhaaksi rikoskirjailijaksi dekkaristien kansainvälisessä kokouksessa USA:ssa." WSOY

 

"Idän pikajuna, joka jyskyttää eteenpäin matkalla halki Euroopan, pysähtyy yhtäkkiä keskellä yötä. Lumikinokset tukkivat radan autiolla seudulla jossakin Balkanilla. On kuolemanhiljaista. "Hermoni ovat varmaankin epäkunnossa", Hercule Poirot mutisee ja vaipuu jälleen uneen.

Herättyään Poirot huomaa, että häntä tarvitaan kipeästi. Yöllä on tehty murha. Amerikkalainen miljonääri Ratchett lepää vuoteessaan kuoliaaksi puukotettuna. Koskematon lumi junan ympärillä todistaa kuitenkin, että murhaaja on vielä junassa. Poirot aloittaa tutkimukset ja vetäytyy käyttämään pieniä harmaita aivosolujaan..." WSOY

 

Kirjan tiedot:

Teos: Idän pikajunan arvoitus

Tekijä: Agatha Christie

Kustantaja: WSOY

Vuosi: Äänikirja julkaistu 2017

Sivuja: 154, 7 h 36 min

Mistä: Kuuntelin Bookbeatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi, koska olen nähnyt tämän elokuvana. Olen toki lukenut tämän kirjana joskus teini-iässä, mutta se ei haitannut. En muista arvasinko loppuratkaisun oikein silloin teini-iässä. Nythän se olikin suhteellisen hyvässä muistissa, koska näin elokuvan jokin aika sitten. Ihailen Poirotin älyä selvittää vaikeimmatkin murhamysteerit. Ja vielä vanhanaikaisella tekniikalla.

 

Tämä kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet-lukuhaasteen 2019 kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä ja esinettä

12) Kirja liittyy Isoon-Britanniaan

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

33) Olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan

35) Kirjassa on yrittäjä tai yritys

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: Otava

"Tuija Lehtinen syntyi 12.12.1954 Helsingissä. Hän on valmistunut luonnontieteiden kandidaatiksi vuonna 1978. Vapaana kirjailijana hän on työskennellyt vuodesta 1984 lähtien. Tuija Lehtinen on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Tuija Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorisolle. Hänen kertojanotteensa on optimistinen ja valoisa, ja hän kuvaa nuorten nykytodellisuutta irtonaisen rennosti ja humoristisesti. Viihdyttävän pinnan alla on kirkasta ja terävää oivallusta elämästä ja ihmissuhteista. Lehtinen on ajanut aktiivisesti kirjallisuuden ja kirjailijoiden asiaa.

Lehtinen on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja. Lukukeskuksen Lukufiilis-lehden päätoimittajana hän toimi vuoteen 2009 asti.

Tuija Lehtinen on saanut muun muassa nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1988, Kaarina Helakisa-kirjallisuuspalkinnon 2002 ja Topelius-palkinnon 2006.

Lehtisen teoksia on käännetty tanskaksi, ruotsiksi, saksaksi, viroksi ja japaniksi." Otava

 

"Kiirettä pitää, kun Saimi ja Selma pääsevät kesälomalle.

Kun kasiluokka vihdoin loppuu, Saimilla ja Selmalla on selvät sävelet. Saimi aikoo suunnata Kolkkokallion rinteille uudella maastopyörällään. Selma taas odottaa kiihkeästi rippikoululeiriä ja erityisesti erään isosen tapaamista.
Kavaletin estetilaukset vaativat oman aikansa, samoin Selman tanssiharjoitukset. Kepparitanssiryhmä Girls Dancing with Horses ja saksalainen vaihto-oppilas Herbie runotyttöineen aikovat häikäistä esityksellään runoviikon yleisön. Saimi odottaa tapahtumaa kauhun vallassa, vaikka ei kai kukaan voi vastustaa sinisiä hevosia ja humppatyttöjä." Otava

 

Kirjan tiedot:

Teos: Saimi ja Selma Kesäkimara

Tekijä: Tuija Lehtinen

Kustantaja: Otava

Vuosi: 2019

Sivuja: 283

Mistä: Luin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan luettavaksi, että pääsen Helmet lukuhaasteessa eteenpäin. Tällä kirjalla saa rastin kohtaan 13. eli kotimainen lasten-tai nuortenkirja. Tuija Lehtisen kirjat ovat minulle tuttuja jo omasta varhaisnuoruudesta alkaen. Mirkka-sarjan muistan oikein hyvin.

Saimin ja Selman touhut olivat ihan tavallisia nuorten puuhia. Jotain särmää tästä kirjasta jäi puuttumaan. Muistelisin, että esim. Mirkka-sarja ei ollut näin vaisu.

En ollut myöskään lukenut sarjan aiempia kirjoja. Tämä ärsytti, kun kirjassa jatkuvasti viitattiin näihin aiempiin tapahtumiin.

Suosittelen kirjaa 9 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jotka lukevat nuortenkirjoja. Kannattaa kuitenkin lukea kirjat järjestyksessä. Välttyy viittausten aiheuttamalta ärsytykseltä.

 

Kirja sopii mielestäni seuraaviin Helmet lukuhaasteen 2019 kohtiin:

1) Kirjan kannessa on ihmiskasvot

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä

3) Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota en yleensä lue

13) Kotimainen lasten-tai nuortenkirja

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

49) Vuonna 2019 julkaistu kirja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuva: WSOY

"Ruotsalainen kirjailija ja toimittaja Stieg Larsson syntyi Västerbottenin Skelleftehamnissa 1954 ja kuoli sydänkohtaukseen vain viisikymmenvuotiaana vuonna 2004. Ennen kuolemaansa hän sai valmiiksi huikeaan menestykseen nousseen Millennium-trilogiansa, joka koostuu kolmesta dekkarista.

Larsson vastusti aktiivisesti äärioikeistolaisuutta ja rasismia. Tällä saattaa olla yhtymäkohta siihen, että hänen isoisänsä oli ollut natsismin vastustaja ja joutunut mielipiteidensä vuoksi työleirille Norrbotteniin. Larsson tulikin suurelle yleisölle tunnetuksi demokratian puolustajana ja pitkän linjan rasisminvastaisen työn tekijänä. Hän sekä luennoi aiheesta että kirjoitti siitä kirjoja ja artikkeleita.

Stieg, alkuperäiseltä nimeltään Karl Stig-Erland Larsson, lisäsi etunimeensä e-kirjaimen koska kyllästyi, että hänet jatkuvasti sekoitettiin kirjailijakollega Stig Larssoniin.

Miehet päättivät heittää kolikkoa, Stieg Larsson hävisi." WSOY

 

"Pohjoismaiden paras dekkari 2005 - Lasiavain-palkintoraati "Massiivinen, vakuuttava ja erittäin vetävä lukukokemus." KALEVA "Enpä muista, milloin minulle on viimeksi käynyt niin, että kun olen tarttunut jonkun kirjailijan esikoisteokseen, olen joutunut lukemaan kirjailijan tuotannon yhteen perään likipitäen samalta istumalta." KAINUUN SANOMAT Mikael "Kalle" Blomkvist, taloudesta kirjoittavan Millennium-aikakauslehden vastaava toimittaja, on pulassa. Hänet tuomitaan kunnianloukkauksesta vankilaan. Mahtava paljastusjuttu teollisuuspohatta Wennerströmin hämäräbisneksistä kaatui riittämättömiin todisteisiin, ja Wennerström aikoo asianajajineen ajaa niin Blomkvistin kuin koko lehdenkin puille paljaille.Kaiken keskellä Blomkvist saa uransa erikoisimman tarjouksen, kun sukufirman entinen johtaja Henrik Vanger lähestyy häntä. Vanger haluaa Blomkvistin selvittävän mitä tapahtui hänen veljentyttärelleen Harrietille, joka katosi elokuisena iltapäivänä vuonna 1966. Tätä suljetun tilan mysteeriä ei kukaan ole koskaan onnistunut ratkaisemaan. Vangerin lupaama palkinto on mitä houkuttelevin: todisteet Wennerströmin rikoksista.Blomkvist voi vain suostua ehdotukseen. Hän saa avukseen nuoren, tunnehäiriöisen mutta nerokkaan Lisbeth Salanderin, joka on erikoistunut ihmisten yksityiselämän tonkimiseen. Tapaus vie heidät yhä syvemmälle kohti Vangerin perheen ja samalla kansankodin sisällä vellovaa mustaa menneisyyttä: rasismia, vihaa ja veritekoja." WSOY

 

Kirjan tiedot:

Teos: Miehet jotka vihaavat naisia

Tekijä: Stieg Larsson

Kustantaja: WSOY

Vuosi: 2011

Sivuja: 423, kuunneltuna 19 h 6 min

Mistä: kuuntelin Book Beatissa

 

Valitsin tämän kirjan kuunneltavaksi 17-vuotiaan poikani suosittelemana. Hän oli lukenut tämän kirjan sen saamien suositusten perusteella. Pääsen siis taas eteenpäin Helmet-lukuhaasteessa.

Kirja on mielestäni jännittävä, mutta tarinan edetessä paljastui aika ällöttäviäkin asioita. Loppu on toisaalta ihan onnellinen, jos ei ajattele niitä muutamia iljettäviä yksityiskohtia, joita paljastuu. Ehkä luen loputkin Stieg Larssonin kirjat joskus vielä.

 

Kirja sopii seuraaviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin:

2) Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä

9) Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja

18) Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja

19) En pidä kirjan nimestä

25) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole lukenut aiemmin

35) Kirjassa on yritys tai yrittäjä

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat