Kirjoitukset avainsanalla Lasten planeetta

Riikka Pulkkinen ( s. 1980 ) on kirjallisuutemme kiistattomia kärkinimiä. Hänen romaaninsa Totta on menestynyt kansainvälisesti ja se on julkaistu jo 17 maassa. Olen jo aiemminkin esitellyt hänen teoksensa blogissani. https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/kirjaesittely-riikk...

Satuin viime viikolla saamaan hänen uusimman teoksensa Lasten planeetta kirjastosta viikoksi lainaan. Viimeisin viikkoni on ollut aika haastava ja kiireinen. Olihan minulla neljä yövuoroa yhteensä viikon aikana. Ja harvalla on muutenkaan aikaa koko ajan lukea kirjoja. On niin paljon muutakin tekemistä.

Kirja oli onneksi mielenkiintoinen ja sujuva lukea. Sivuja oli melkein 400. Se on aika paljon viikossa luettaviksi. Minulla meinasi loppua aika kesken. Selasinkin loput 50 sivua aika nopeasti läpi. Suosittelenkin, että kun luet kirjan niin varaat siihen aikaa paremmin kuin minä. Silloin nautit enemmän lukemisesta.

Lasten planeetta kertoo kaksi eri tarinaa eri ajassa. Kumpikin tarina oli mielestäni kiinnostavaa luettavaa. Henkilöiden ajatukset, tunteet ja mielentilat on osattu kuvata aidontuntuisesti.

"Kun astuu viimeisen kerran ulos yhteisestä kodista- hellä ja uljas elegia eräälle rakkaudelle ja planeetta Maalle.

Perhe on hajoamassa. Onko rakkaus, jossa kuljetaan rinta rinnan ja jaetaan jokainen kokemus toisen kanssa, alun alkaenkin itsepetosta?

Entä voiko lapselle kertoa maailman kokonaisuudessaan sitä mukaa kuin hän kasvaa?

Toisaalla nuori nainen kulkee pitkin kaupunkia mukanaan muistikirja, kynä ja kosminen tehtävä kertoa kaikesta kaikki. Hän haluaa pelastaa maailman. Sisaret koettavat pelastaa hänet.

Lasten planeetta on upea, viisas ja haikeankaunis romaani lähelle päästämisen vaikeudesta. Kun kaikki on menetetty, jäljelle jää rakkaus." Otava

Kirjan tiedot:

Tekijä: Riikka Pulkkinen

Teos: Lasten planeetta

Vuosi: 2018

Kustantaja: Otava

Sivuja: 386

Mistä: kirjastosta

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat