Kirjoitukset avainsanalla syyskuu

www.pixabay.com

Vihdoinkin minulla alkaa kesäloma osa 2. Saan olla töistä pois palkallisesti siis seuraavat kaksi viikkoa. Ihanaa! On aikaa itselle ja rakkaille.

Koko kesän olin töissä. Viimeksi olen ollut lomalla toukokuun loppupuolella kaksi viikkoa. Joten onhan siitä jo 3,5 kk aikaa. Tuntuu, että tarvitsee tauon. Vaikka minulla hyvä työpaikka onkin niin ei sielläkään aina jaksa olla.

Seuraavan kahden viikon aikana lähden siis miesystävän kanssa matkalle. On kivaa päästä matkalle ja olla rakkaan ihmisen kanssa kahden. Toinen viikko onkin sitten omaa aikaa. Käytän sen omaan hyvinvointiini. Hoidan itseäni niin jaksan sitten taas hoitaa muita. 

Tykkään laittaa lomani näin tasaisesti pitkin vuotta. Olen siis aina 4 kk:n välein lomalla kaksi viikkoa kerrallaan. Kaksi viikkoa on mielestäni hyvän pituinen loma. Viikko on kovin lyhyt aika. 4 viikkoa taas liian paljon kerralla. Varsinkin, kun pitemmän loman jälkeen kestää yhtä vähän aikaa, että loman hyöty on mennyt.

 Ihanaa, kun on lomaa! Koska sinulla on seuraavan kerran lomaa?

 

 

Kommentit (1)

Reissuliisa
1/1 | 

Minä olen myös pitänyt jo vuosia, itse asiassa vuosikymmeniä, lomat korkeintaan kahden viikon pätkissä. Nykyisellä avomiehellä oli myös sama linja jota olemme yhdessä jatkaneet 15 vuoden ajan. Reissaamme ulkomailla kaikki lomat ja yritämme päästä matkaan välittömäsi kun loma alkaa. Silloin unohtaa tehokkaasti kaikki työasiat! Kesäloman toinen pätkä alkaa perjantaina ja lento lähtee samana päivänä iltakuudelta. Kotiin palaamme kahden viikon lomalta lauantaiaamuna, joten ehdimme palautua viikonloppuna taas arkimoodiin ja pestä pyykkiä. Hyvää lomaa sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Syyskuun tili tuli tänään. Tili oli vähän pienempi kuin nyt kesällä olen tottunut saamaan. Minulla on  kaksi seuraavaa viikkoa lomaa ja rahaa tulee kulumaan tavallista enemmän. Lisäksi tiedostan, että lokakuun tili tulee olemaan vielä pienempi kuin syyskuun, joten tällä hetkellä tuntuu tarpeelliselta alkaa olla tarkempi kuluttamisessa.

Nyt kun poika täytti 18 vuotta niin Kela ei maksa minulle enää elatustukea. Tämä pieni kuukausittainen raha on mennyt aina ruokaostoksiin. Täytyy vaan tottua siihenkin, että en saa sitä enää. Onneksi summa ei ole ollut yhtään isompi. Kyllä olisi vaikeampaa tottua olemaan ilman esim. 500 eur elatusmaksua. 

Olen yrittänyt puhua pojalle, että hakisi itselleen jotain pientä työtä. Ehkä hän vielä yllättää minut menemällä töihin. Toki pitää muistaa, että ylioppilaskirjoitukset ovat tällä hetkellä tärkeämmät kuin tienaaminen. Pärjätään kyllä ilman, että poika käy töissä.

Aion myös alkaa taas järjestellä velkojani. Olen pohtinut, että saako minun tilanteessani oleva henkilö ehkä taloudellisempia lainoja, kun ei ole enää yhtään alaikäistä huollettavana. Toivon ainakin niin. Onhan maksuvarani tällä hetkellä korkeampi. Esim. jos olisin ulosotossa tällä hetkellä niin palkasta jäisi käteen ehkä n. 500 eur. Sillä summalla ei kylläkään saa edes vuokraa maksettua.

Eli siis syyskuussa ei ole mitään hätää rahan suhteen, mutta alan jo ennakoida, että lokakuu tulee olemaan tiukempi. Minulla on onneksi paljon kaikkea, missä voin alkaa säästää. Ainakin ruoassa voi säästää. Ja harrastuksiakin voin karsia. Alan olla tarkempi.

Miltäs sinun syyskuusi näyttää?

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Hyvältä näyttää vaikka on aina olleet pienet tulot. Olen osannut elää tulojeni mukaan enkä ole velaksi reissaillut ulkomailla tai muutenkaan tehnyt velkaa

Vierailija
2/6 | 

Syyskuussa pitää olla tarkka kulutuksessa. Aion ottaa viikon palkatonta, joten se näkyy lovena kukkarossa. Matka on haaveilemani, joten en harmittele rahanmenoa. Tässä kuussa teen ruokaostokset harkiten. Joudun varmasti ostamaan matkalle joitakin varusteita, kuten uuden matkalaukun. Tämä syö jonkin verran kassaa. En joudu ottamaan velkaa matkan vuoksi, koska olen säästänyt ko. summan.

Vierailija
3/6 | 

Mä näkisin, että niiden velkojen järjestely on ihan turhaa; ei ne järjestelmällä mihinkään katoa. Sen sijaan esim. Lumipallometodilla ne oikeasti voisi kadota. Eli oikein lämpimästi kannattaa laskea miten veloista voisi päästä eroon mahdollisimman nopeasti! (Eikä maksaa pt:lle sellaisesta minkä sä jo tiedät ja osaat.) Koska velaton elämä on oikeasti mahtavaa!

Vierailija
5/6 | 

Minulle ei oikein avaudu tämä sinun blogisi punainen lanka!? Ovatko kulutusluotot otettu elämisen tueksi, joita nyt makselet pois?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Elokuussa päätin, että alan keräämään talteen syyskuun aikana loppuneet hygienia ja kosmetiikkatuotteiden pakkaukset. Kerron nyt teille, että mitä tykkäsin niistä jne. Näette myös, mitkä tuotteet oikeasti ovat tulleet käytetyksi loppuun asti.

Family freshin suihkugeeli on ihoa kosteuttava ja tuoksuu miedosti hunajalle. Tykkään tuoksusta, koska se ei ole liian voimakas. Olen jo pitkään ostanut tätä Prismasta. Maksaa muistaakseni n. 5 eur  litran pullo. Näitä olen nähnyt muunkin tuoksuisina, mutta meidän Prismassa ei ole muita vaihtoehtoja tarjolla. Uusi pullo tätä parhaillaan menossa.

Rainbow käsisaippuat ovat myös jokapäiväisessä käytössä. Wc:ssä ja keittiössä on omat putelinsa. Ostan näitä Prismasta halvan hinnan vuoksi. Maksavat n. 2 eur/puteli.

Xz:n hiustenhoitotuotteita olen käyttänyt pitkään. Ennen ostin shampoota, joka oli tarkoitettu hilsehtiville ja värjätyille hiuksille. Mutta sitä ei enää saa mistään! Olenkin sitten joutunut turvautumaan tähän shampooseen. Ei se sama ole kylläkään.

Kuvassa oleva hiushuuhdetuote on tullut minulle Bette Boxin mukana. Tykkäsin tuotteesta. Se oli hyväksi hiuksilleni. Pohdin käytön aikana, että aivastelinko tuotteen takia enemmän. Jotenkin yhdistin aivastelun tuotteeseen. Ostin Prismasta toisen XZ:n hiushuuhteen. Eri tuoksuisena. Se maksoi n. 5 eur. En ole aivastellut.

Käsienhoitamiseen olen käyttänyt näitä tuotteita. Nämä ovat kulkeneet mukanani repussa. Käsidesi oli miellyttävän tuntuista levittää käsille. Käsivoide oli riittoisaa. Pienelläkin tipalla sai kädet taas ihanan pehmeiksi. Täytyykin ostaa uudet putelit, kun seuraavan kerran menen kauppaan.

Hampaidenhoitotuotteita kuluu. Hammaslankaimia käytän aina iltaisin puhdistaessani hampaanvälit. Nämä Iisin lankaimet on Tokmannilta. Maksavat alle 2 eur pussi. Ostan Prismasta yleensä kalliimpia versioita. Jotka ovat hieman laadukkaampia.

Hammasharja oli matkalla mukana. Se on tullut Bette Boxin tuotteena. Aktiivihiilihammasharja tai jotain sellaista. Tykkäsin. Kyllä sai hampaat ihan pestyä ja oli tarpeeksi pehmeä mun ikenille. Heitän sen roskiin nyt hygieniasyistä. En kuluttanut loppuun. Luulen, että en tule ostamaan vastaavaa tuotetta kaupasta.

Tästä näkee, että kulutan lähinnä hygienia ja hoitotuotteita. Kosmetiikkaa ei kulu juuri ollenkaan. Ja ostan lähes kaiken marketista. En pystyisi nauttimaan liian kalliiden tuotteiden käytöstä. Ajattelisin vaan, että voi mitä tuhlausta.

Bette Box tuo minulle kivaa vaihtelua näihin perustuotteisiin. Ja olen löytänyt sen avulla paljon hyviä tuotteita. Siksi tilaankin sitä edelleen.

Alan kerätä taas lokakuussa loppuneita tuotteita ja esittelen ne lokakuun päätteeksi.

 

Kommentit (2)

Swaippiairi
1/2 | 

Paljon kertyy muovia kemikaaleista.
Kaikkia mitä on saatavilla kannattaisi siirtyä käyttämään tiivisteinä, joista voi laimentaa samaan pulloon vuosia pesuaineita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat