Kirjoitukset avainsanalla Morsiuskamari

"Tuija Lehtinen syntyi 12.12.1954 Helsingissä. V. 1978 hän valmistui luonnontieteiden kandidaatiksi. Vuodesta 1984 alkaen hän on työskennellyt vapaana kirjailijana. Tuija Lehtinen on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Tuija Lehtinen kirjoittaa sekä aikuisille että nuorisolle. Hänen kertojanotteensa on optimistinen ja valoisa, ja hän kuvaa nuorten nykytodellisuutta irtonaisen rennosti ja humoristisesti. Viihdyttävän pinnan alla on kirkasta ja terävää oivallusta elämästä ja ihmissuhteista. Lehtinen on ajanut aktiivisesti kirjallisuuden ja kirjailijoiden asiaa.

Lehtinen on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja. Lukukeskuksen Lukufiilislehden päätoimittajana hän toimi vuoteen 2009 asti.

Tuija Lehtinen on saanut muun muassa nuortenkirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1988, Kaarina Helakisa-kirjallisuuspalkinnon 2002 ja Topelius-palkinnon 2006.

Lehtisen teoksia on käännetty tanskaksi, ruotsiksi, saksaksi, viroksi ja japaniksi." www.otava.fi

Olen lukenut Lehtisen teoksia paljon jo kouluiässä. Mirkka-sarja on jäänyt etenkin mieleeni. Olen lukenut lähes kaikki hänen teoksensa. Paitsi uusia nuortenkirjoja en ole lukenut. Tykkään hänen tavastaan kirjoittaa. Kirjoissa on aina sopivasti huumoria, romantiikkaa ja jännitystä. Loppua kohti kirjaa aina oikein alkaa ahmia. Lehtinen osaa tiivistää tunnelman niin, että se ei latistu jo kauan ennen viimeistä lukua. Ja kun kirja loppuu niin alkaa odottaa uutta.

"Neela Naakka työskentelee vuokratuolikampaajana pienessä parturikampaamossa. Hän asuu Nappikaupan kadun varrella suutarin talon yläkerrassa. Jokainen asunnossa 2000-luvulla asunut nuori nainen on löytänyt kadun väestä sen oikean. Kuka valloittaa Neelan sydämen?

Neelan rakkaan opiskelukaverin äiti tekee sukututkimusta, joka liittyy Nappikaupan kadun asukkaisiin. Eräänä iltana hän joutuu auton yliajamaksi ja menehtyy vammoihinsa. Neela alkaa miettiä, oliko kyse sittenkään onnettomuudesta."www.otava.fi

Tämä kirja oli juuri sitä, mitä odottaa saavansa, kun alkaa lukea Tuija Lehtisen kirjaa. Viihdettä parhaimmillaan. Päähenkilöt ovat aina nuoria, kauniita, älykkäitä sinkkunaisia. Ja miehiä pyörii ympärillä tietenkin useampi kuin yksi. Tykkään lukea tämän tyylisiä kirjoja. Ne ovat kepeitä ja helppolukuisia. Näissä myös kuvataan nuoren ihmisen kehittymistä ja oman itsensä hakemista, mikä kuuluukin juuri tuon iän kehitystehtävään. En koe olevani liian vanha lukemaan näitä.

Kirjan tiedot:

Tekijä: Tuija Lehtinen

Teos: Morsiuskamari

Vuosi: 2013

Kustantaja: Otava

Sivuja: 268

Mistä: Suomalaisen kirjakaupan alennuskorista

 

P.S. Syyskuun kirjahaaste onnistui omasta mielestäni erittäin hyvin. Tavoitteena oli lukea yksi kirja viikossa ja se on toteutunut. Olen myös joka viikko postannut blogissa lukemastani kirjasta. Aion jatkaa tällä kirja viikossa tahdilla. Tykkään lukea ja tykkään kirjapostausten tekemisestä. Toivottavasti tekin tykkäätte näistä. Ja mikä parasta, jos itsekin innostutte lukemaan kirjan viikossa tai saatte näistä minun postauksistani lukuvinkkejä!

Oletko jo huomannut uuden kävelyhaasteeni lokakuulle! https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat