Kirjoitukset avainsanalla kävelyhaaste

www.pixabay.com

Maaliskuu on kohta eletty ja maanantaina onkin sitten jo huhtikuu. Maanantai sattuu olemaan juuri se huhtikuun ensimmäinen päivä. Täydellinen päivä aloittaa huhtikuun ajalle kävelyhaaste.

Kävelyhaaste on juuri sopiva sinulle, joka et ole juurikaan sohvalta noussut talven aikana. Kävelyhaaste sopii myös täydellisesti niille, jotka eivät jostain syystä tykkää esim. juoksemisesta. Tämän haasteen kun otat huhtikuun ajalle niin toukokuussa olet jo siinä kunnossa, että voit alkaa miettiä itsellesi vaativampiakin liikuntaharrastuksia.

Itselläni on jo tavoitteena liikkua ulkona tunti päivässä, joten olen koko huhtikuun ajan hengessä mukana tässä haasteessa. Juuri nyt olen flunssassa, joten en ole vielä ihan varma, olenko maanantaina kävelykunnossa.

 

Tässä 30 päivän kävelyhaasteohjelma sinulle:

 1. 20 min kävelyä
 2. 30 min kävelyä
 3. 20 min kävelyä
 4. 30 min kävelyä #haasta itsesi#
 5. 20 min kävelyä
 6. LEPO
 7. 30 min kävelyä
 8. 20 min kävelyä
 9. 30 min kävelyä
 10. 20 min kävelyä #haasta itsesi#
 11. 30 min kävelyä
 12. LEPO
 13. 45 min kävelyä
 14. 30 min kävelyä
 15. 45 min kävelyä
 16. 30 min kävelyä #haasta itsesi#
 17. 45 min kävelyä
 18. LEPO
 19. 60 min kävelyä
 20. 45 min kävelyä
 21. 60 min kävelyä
 22. 45 min kävelyä #haasta itsesi#
 23. 60 min kävelyä
 24. LEPO
 25. 30 min kävelyä
 26. 40 min kävelyä #haasta itsesi#
 27. 30 min kävelyä
 28. 50 min kävelyä
 29. 60 min kävelyä
 30. 70 min kävelyä

 

Kävelyhaasteen ohjeet:

 1. Tee päivittäin ohjelman mukainen kävelylenkki. Kävele oman valintasi mukaan joko sellaisella vauhdilla, että hengityksesi kiihtyy hieman ja kävely tuntuu melko kevyeltä tai sellaisella vauhdilla, että hengityksesi kiihtyy kunnolla ja kävely tuntuu rasittavalta. 
 2. Haasta itsesi päivinä, jotka on merkitty #-merkeillä ( eli päivinä 4, 10, 16,22 ja 26 ). Voit esim. kävellä koko lenkin tai osan lenkistä reippaammalla tahdilla, tehdä lenkin haastavammassa maastossa, kävellä lenkin varrella portaita tai ottaa lenkille sauvat mukaan.  Vain mielikuvitus on rajana!
 3. Jos sairastut jätä haaste hetkeksi kesken ja jatka parannuttuasi siitä, mihin jäit. Tsemppiä!

 

P.S. Olen tallentanut kävelyhaasteen 22.5.2017 Anna-lehden Facebook-sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Niin se kuukausi on vaan kulunut ja kävelyhaaste kävelty loppuun asti. https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Itse olen kävellyt päivittäin ainakin tunnin ajan. Puhelimeni on laskenut askeleitani. Mutta töissä ja kotitöitä tehdessä se ei tiedä askeleistani, koska en pidä puhelinta mukanani työskennellessäni. Jalkojen päällä joutuu joskus olemaan lähemmäs 8 h. Silloin ei kyllä tarvitse enää erikseen lenkille lähteä.

Aion jatkaa kävelemistä juuri niin, että työpäivinä hyötykävelen paikasta toiseen. Vapaapäivinä aion tehdä ihan kävelylenkkejä, jotta saan päivän tavoitteen täyteen.

 

Tässä 8 syytä jatkaa kävelyä jatkossakin. Kävely:

 1. Ehkäisee kansantauteja
 2. Auttaa pitämään liikakilot kurissa
 3. Pienentää syöpäriskiä
 4. Parantaa lihaskestävyyttä
 5. Hidastaa fysiologisia muutoksia
 6. Kohentaa unta
 7. Saa ajatuksen juoksemaan
 8. Laittaa ruokarytmin kuntoon

 

Toivottavasti sinäkin olet tykännyt kävelyhaasteesta. Olisi kiva lukea toisten kokemuksia kävelyhaasteesta. Miten meni kuukausi?

Ota osaa marraskuun joogahaasteeseeni https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/marraskuun-joogahaa...

Lokakuun ensimmäisenä päivänä aloitin kuukauden kestävän kävelyhaasteen. Kävin tekemässä ohjelman mukaisen kävelylenkin viitenä päivänä peräkkäin. Tällä viikolla lenkit ovat olleet lyhyitä 20 ja 30 min. Ihan sopivan pituisia ovat olleet näin aluksi. Kun on niin paljon muutakin tekemistä.

Töissä olen ollut kaikkina näinä päivinä ja tehnyt viikon aikana kaikkia kolmea vuoroa. Vuorotyö tuo omat haasteensa kenen tahansa elämään.

Torstaina tein haastavamman lenkin. Otin tällöin sauvat mukaan. Se lenkki oli yövuorojen välissä. Eilen lenkillä huomasin, että yövuorojen jälkeen kävelin selkeästi hitaampaa vauhtia ja lenkki piristi erityisen paljon.

Onneksi olen vielä ihan perusterve ja lapseni jo isoja. Ei ole pakko etsiä päivätyötä. Vuorotyöstä saa vähän lisiä, joilla voi esim. lyhentää velkoja. Ja kun ei ole sitä elättäjääkään osunut kohdalle. 

Tänään on haasteen kuudes päivä. Kuudentena päivänä levätään ansaitusti. Sattuipa vielä niin, että minulla on tänään vapaapäivä. Aion tänään ihan vaan olla ja lukea kirjaa. Minulla on kirjastosta lainassa tosi hyvä kirja, jonka esittelen su tai ma, riippuen kuinka nopeasti saan sen luettua.

Toivottavasti flunssapöpöt pysyvät minusta kaukana. Nyt on kyllä todella paljon pöpöjä liikkeellä. Mutta levolla ja hyvällä käsihygienilla pystyy kyllä aika hyvin välttämään ne.

Huomenna taas lenkkeillään. Vielä ehdit mukaan. Lenkit ovat edelleen lyhyitä 30 ja 20 min. https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Miten sinulla sujuu tämän haasteen suhteen?

Syyskuussa minulle iski lomanodotusväsymys oltuani koko kuuman kesän töissä ja lomalla aika lailla tuli ihan löhöttyä jne. 

Huomasin, että aamuvuoron jälkeen sitä helposti jää sohvalle löhöilemään koko illaksi. Välillä toki täytyi nousta käymään jääkaapilla. Huomasin syöväni liian isoja annoksia ruokaa ja väsyneenä, kun menin kauppaan, niin tuli ostettua kaikenlaista makeaa, jota oli kiva mussuttaa tv:tä tuijottaessa.

Loman aikana, kun minulla oli aikaa ajatella omia asioitani, päätin että nyt tämä saa loppua. Minun täytyy aktivoitua tekemään sellaisia asioita vapaa-ajallani, jotka edistävät terveyttäni. Sekä fyysistä että psyykkistä. Ihminenhän on psykofyysissosiaalinen kokonaisuus.

Muistin kävelyhaasteen, jonka olin tallettanut itselleni. Ajattelin, että vähin erin pienellä muutoksella aktivoidun taas lenkkeilijäksi. Toivon, että pystyn vetämään koko haasteen läpi ilman keskeytystä. Ainoa, mikä minua voi estää on sairastuminen. Toivottavasti flunssat pysyvät kaukana minusta.

Facebookista löysin myös Koti kuntoon kuukaudessa haasteen. Siinä siivotaan koti kuntoon kuukauden aikana. En voinut vastustaa näin hyvää haastetta. Aloin siivota maanantaina keittiötä. 

Eilen aamuvuoron jälkeen koin todella hyvänä sen, että minulla oli nämä haasteet. En istunut niin paljoa sohvalla enkä myöskään syönyt koko aikaa.

Istumisen ja syömisen vähentäminen varmastikin tuo minulle lisää terveyttä. Lokakuu kuluu aktiivisesti. Kuun lopussa sitten näkee, että miltä minä ja koti näytetään. Että onko haasteet onnistuneet vai eivät.

Onko muilla ollut vastaavanlaisia kokemuksia sohvalle jämähtämisestä? Kerro omasi?

Oletko jo huomannut tämän postaukseni? https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/aloita-sinakin-kave...

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat