Kirjoitukset avainsanalla Paras mahdollinen maailma

Riikka Pulkkinen ( s. 1980 ) on suomalaisen kirjallisuuden kärkinimiä. Hän kirjoitti ensimmäisen romaaninsa Raja v. 2006. Teos herätti laajaa huomiota. Pulkkisen romaani Totta nousi kansainväliseen tietoisuuteen. V. 2010 tämä teos oli kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteenä Frankfurtin kirjamessuilla. Totta on julkaistu jo 17 maassa.

Luin romaanin Paras mahdollinen maailma viime viikolla ollessani Bulgariassa lomailemassa. Kirja oli ehkä hieman vaativampaa luettavaa, kuin mitä aiemmin olen blogissani esitellyt. Tykkäsin kirjasta todella paljon. Sitä oli jännittävää lukea. Ja koska olen käynyt Berliinissä pystyin näkemään mielessäni kirjan tapahtumapaikkoja. Kirjan tapahtumat olivat lähes kokonaan surullisia ja kirjan henkilöillä pahoja mielenterveysongelmia. Ehkä lomalukemisena olisi voinut olla mukana joku kevyempi viihdekirja. Ihan loppua en meinannut jaksaa enää lukea. Päätin kuitenkin lukea loppuun. Suosittelen kirjaa niille, jotka jaksavat lukea toisten ajatuksista, tunteista ja mielenliikkeistä. Aiemmin olen kuunnellut Book Beatista Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Tykkäsin kovasti. Muistan kirjan tehneen minuun vaikutuksen.

Katkelma kirjasta Paras mahdollinen maailma:

Taivas oli iltaisin jo syväsävyinen, painava lähestyvästä syksystä. En tunnistanut onneani, olin milloin janoinen, milloin pitkästynyt, milloin hiukan tuskastunut lomaan ja toimettomuuteen.

Kaikki, mikä oli arvokasta, oli minulla siinä, vielä hetken aikaa siinä.

Mitä tapahtui Berliinissä yli 20 vuotta sitten? Väkevä romaani äidistä joka on tehnyt peruuttamattoman virheen, isästä joka ei löydä tietä ulos surustaan ja tyttärestä jolle muistaminen on liian kipeää.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Aurelia on saman ikäinen kuin vapaa Eurooppa: hän on syntynyt Berliinin muurin murtumisen päivänä. Nyt Aurelia on läpimurtonsa kynnyksellä, kun kulttiohjaaja on kutsunut hänet näytelmänsä päärooliin.

Samaan aikaan Aurelian isä makaa sairaalassa puhumattomana. Äidin toistuviin soittoihin Aurelia ei suostu vastaamaan. Mitä isä ehti kertoa ennen sairauskohtaustaan? Ja kuka kulkee Aurelian kannoilla ja tietää kaikesta enemmän kuin hän itse?

Kirjan tiedot:

Tekijä: Riikka Pulkkinen

Teos: Paras mahdollinen maailma

Vuosi: 2016

Kustantaja: Otava

Sivuja: 358

Mistä: Ostin pokkarina Suomalaisen kirjakaupan alennuskorista

P.S. Kirjahaasteessa oli pientä vaikeutta viime viikolla. En saanut tätä kirjaa luettua vasta kuin eilen illalla loppuun. Sain matkalla lievän ruokamyrkytyksen ja nukuin lähes koko perjantain. Lauantaina olo oli kovin vetämätön. En jaksanut lukea enkä kirjoittaakaan. Siksi pidin kolme päivää sairaslomaa blogista. Muuten olisin jatkanut pohdintojen kirjoittamista ja tämänkin olisin jaksanut tehdä jo aiemmin. Vielä yksi viikko kirjahaastetta jäljellä. Yritän saada uuden kirjaesittelyn sunnuntaille 30.9.2018.

Lähteenä tekstissä: www.riikkapulkkinen.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat