Kirjoitukset avainsanalla riikka pulkkinen

Riikka Pulkkinen ( s. 1980 ) on kirjallisuutemme kiistattomia kärkinimiä. Hänen romaaninsa Totta on menestynyt kansainvälisesti ja se on julkaistu jo 17 maassa. Olen jo aiemminkin esitellyt hänen teoksensa blogissani. https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/kirjaesittely-riikk...

Satuin viime viikolla saamaan hänen uusimman teoksensa Lasten planeetta kirjastosta viikoksi lainaan. Viimeisin viikkoni on ollut aika haastava ja kiireinen. Olihan minulla neljä yövuoroa yhteensä viikon aikana. Ja harvalla on muutenkaan aikaa koko ajan lukea kirjoja. On niin paljon muutakin tekemistä.

Kirja oli onneksi mielenkiintoinen ja sujuva lukea. Sivuja oli melkein 400. Se on aika paljon viikossa luettaviksi. Minulla meinasi loppua aika kesken. Selasinkin loput 50 sivua aika nopeasti läpi. Suosittelenkin, että kun luet kirjan niin varaat siihen aikaa paremmin kuin minä. Silloin nautit enemmän lukemisesta.

Lasten planeetta kertoo kaksi eri tarinaa eri ajassa. Kumpikin tarina oli mielestäni kiinnostavaa luettavaa. Henkilöiden ajatukset, tunteet ja mielentilat on osattu kuvata aidontuntuisesti.

"Kun astuu viimeisen kerran ulos yhteisestä kodista- hellä ja uljas elegia eräälle rakkaudelle ja planeetta Maalle.

Perhe on hajoamassa. Onko rakkaus, jossa kuljetaan rinta rinnan ja jaetaan jokainen kokemus toisen kanssa, alun alkaenkin itsepetosta?

Entä voiko lapselle kertoa maailman kokonaisuudessaan sitä mukaa kuin hän kasvaa?

Toisaalla nuori nainen kulkee pitkin kaupunkia mukanaan muistikirja, kynä ja kosminen tehtävä kertoa kaikesta kaikki. Hän haluaa pelastaa maailman. Sisaret koettavat pelastaa hänet.

Lasten planeetta on upea, viisas ja haikeankaunis romaani lähelle päästämisen vaikeudesta. Kun kaikki on menetetty, jäljelle jää rakkaus." Otava

Kirjan tiedot:

Tekijä: Riikka Pulkkinen

Teos: Lasten planeetta

Vuosi: 2018

Kustantaja: Otava

Sivuja: 386

Mistä: kirjastosta

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riikka Pulkkinen ( s. 1980 ) on suomalaisen kirjallisuuden kärkinimiä. Hän kirjoitti ensimmäisen romaaninsa Raja v. 2006. Teos herätti laajaa huomiota. Pulkkisen romaani Totta nousi kansainväliseen tietoisuuteen. V. 2010 tämä teos oli kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteenä Frankfurtin kirjamessuilla. Totta on julkaistu jo 17 maassa.

Luin romaanin Paras mahdollinen maailma viime viikolla ollessani Bulgariassa lomailemassa. Kirja oli ehkä hieman vaativampaa luettavaa, kuin mitä aiemmin olen blogissani esitellyt. Tykkäsin kirjasta todella paljon. Sitä oli jännittävää lukea. Ja koska olen käynyt Berliinissä pystyin näkemään mielessäni kirjan tapahtumapaikkoja. Kirjan tapahtumat olivat lähes kokonaan surullisia ja kirjan henkilöillä pahoja mielenterveysongelmia. Ehkä lomalukemisena olisi voinut olla mukana joku kevyempi viihdekirja. Ihan loppua en meinannut jaksaa enää lukea. Päätin kuitenkin lukea loppuun. Suosittelen kirjaa niille, jotka jaksavat lukea toisten ajatuksista, tunteista ja mielenliikkeistä. Aiemmin olen kuunnellut Book Beatista Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän. Tykkäsin kovasti. Muistan kirjan tehneen minuun vaikutuksen.

Katkelma kirjasta Paras mahdollinen maailma:

Taivas oli iltaisin jo syväsävyinen, painava lähestyvästä syksystä. En tunnistanut onneani, olin milloin janoinen, milloin pitkästynyt, milloin hiukan tuskastunut lomaan ja toimettomuuteen.

Kaikki, mikä oli arvokasta, oli minulla siinä, vielä hetken aikaa siinä.

Mitä tapahtui Berliinissä yli 20 vuotta sitten? Väkevä romaani äidistä joka on tehnyt peruuttamattoman virheen, isästä joka ei löydä tietä ulos surustaan ja tyttärestä jolle muistaminen on liian kipeää.

Teatterikorkeakoulusta valmistunut Aurelia on saman ikäinen kuin vapaa Eurooppa: hän on syntynyt Berliinin muurin murtumisen päivänä. Nyt Aurelia on läpimurtonsa kynnyksellä, kun kulttiohjaaja on kutsunut hänet näytelmänsä päärooliin.

Samaan aikaan Aurelian isä makaa sairaalassa puhumattomana. Äidin toistuviin soittoihin Aurelia ei suostu vastaamaan. Mitä isä ehti kertoa ennen sairauskohtaustaan? Ja kuka kulkee Aurelian kannoilla ja tietää kaikesta enemmän kuin hän itse?

Kirjan tiedot:

Tekijä: Riikka Pulkkinen

Teos: Paras mahdollinen maailma

Vuosi: 2016

Kustantaja: Otava

Sivuja: 358

Mistä: Ostin pokkarina Suomalaisen kirjakaupan alennuskorista

P.S. Kirjahaasteessa oli pientä vaikeutta viime viikolla. En saanut tätä kirjaa luettua vasta kuin eilen illalla loppuun. Sain matkalla lievän ruokamyrkytyksen ja nukuin lähes koko perjantain. Lauantaina olo oli kovin vetämätön. En jaksanut lukea enkä kirjoittaakaan. Siksi pidin kolme päivää sairaslomaa blogista. Muuten olisin jatkanut pohdintojen kirjoittamista ja tämänkin olisin jaksanut tehdä jo aiemmin. Vielä yksi viikko kirjahaastetta jäljellä. Yritän saada uuden kirjaesittelyn sunnuntaille 30.9.2018.

Lähteenä tekstissä: www.riikkapulkkinen.com

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat