Kirjoitukset avainsanalla Pauliina Vanhatalo

Pauliina Vanhatalo on julkaissut useita romaaneja ja yhden omaelämäkerrallisen teoksen, Keskivaikea vuosi ( 2016 ), jossa hän kertoi masennuksestaan. En ole itse lukenut muita kuin tämän Toinen elämä, jossa Vanhatalon on kuvattu pohtivan kerronnallisuuden voimaa ihmisen elämässä.

Itseäni kirjassa kiinnosti se, että se kertoo nelikymppisen naisen elämästä. Hän pohtii mm.

Mistä aikuinen voi vielä unelmoida? Kuinka löytää olemassaololle suunta arjen rutiinien keskellä? Saako keski-ikäisestä ja -luokkaisesta perheenäidistä kiinnostavan päähenkilön? Onko myöhäistä oppia elämään ilman juonta?

Itseäni kiinnostaa lukea etenkin oman ikäisteni naisten elämästä ja myös sitten hieman vanhempien, koska heidän elämäntilanteensa on enemmän samankaltainen kuin minulla. Syystä, että olen saanut lapset hieman tavanomaista nuorempana.

Neljänkympin lähestyessä sitä huomaa, että onkin ollut jo 20 v aikuinen. Sitä pohtii, mitä on saavuttanut ja tehnyt. Onko elänyt sellaista elämää kuin on halunnut? Onko onnellinen? Ja mitä toivoo tulevilta vuosilta? Näitä kysymyksiä kirja minussa herätti. Uskon, että useimmat meistä nelikymppisistä pohtivat samoja kysymyksiä. 40-vuotiaana on vielä mahdollista muuttaa elämän suuntaa, jos nykyinen ei miellytä jne. Ja tehdä töitä sen eteen, että saavuttaa jotain sellaista, mitä on aina halunnut. Itse koen, että minulla on alkanut aivan uusi elämänvaihe, jossa voin toteuttaa itseäni entistä vapaammin lasten aikuistuessa.

Kirjassa havainnoidaan ja kuvataan avoimesti ja tarkkanäköisesti vakiintuneen aikuisuuden ja arjen mukanaan tuomia haasteita, iloja ja suruja.

Suosittelen kirjaa etenkin nelikymppisille naisille, joilla on ruuhkavuodet meneillään.

Kirjan tiedot:

Teos: Toinen elämä

Tekijä: Pauliina Vanhatalo

Kustantaja: Kustantamo S&S

Vuosi: 2018

Sivuja: 206

Mistä: Kirjastosta

Kirja-arvonnan voittajat:

Terveen elämän treenipäiväkirjan voitti Taija ja Creative flow Vuosi luovaa läsnäoloa voitti Matilde! Onnea teille!

Laitan teille sähköpostia asiasta vielä tänään!

 

P.S. Minulla on työputki alkamassa ja olenkin kokonaisen viikon hiljaa täällä blogissa. Seuraava postaus on vasta su 9.9.18, jolloin jatketaan kirjahaasteen kuulumisilla. Haaste ei ole vielä tuntunut liian hankalalta.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat