Kirjoitukset avainsanalla univaje

www.pixabay.com

Minun työnkuvaani kuuluu tehdä kolmen viikon aikana kerran kaksi yövuoroa peräkkäisinä päivinä. Mielestäni tämä on ihan sopiva määrä yövuoroja. Tykkään yövuoroista, koska ne tuovat pientä vaihtelua päivävuoroissa työskentelyyn.

Huomaan yövuorojen kuitenkin väsyttävän itseäni. Ennen yövuoroja yritän aamulla nukkua pidempään. Myöhemmin päivällä en sitten enää unta saa vaan valvon seuraavaan aamuun asti, kunnes pääsen kotona nukkumaan. Uni tuleekin aina hyvin. Laitan herätyksen klo 15, jotta ehdin tehdä edes jotain yövuorojen välissä. Mitään raskasta en kuitenkaan tee. Sitten taas valvon seuraavaan aamuun kunnes pääsen kotona nukkumaan. Tällöinkin pyrin heräämään iltapäivällä, jotta saisin nukuttua seuraavana yönä. Puuhastelen illan ajan kevyitä juttuja. Sitten menen myöhään illalla, kun alkaa väsyttää vuoteeseen ja vaikka luen jotain. Uni tulee aina ennemmin tai myöhemmin. Herään yleensä seuraavana aamuna aamupäivällä. Olen ihan virkeä. Kuitenkaan en ensimmäisenä vapaapäivänä yleensä rasita itseäni esim. menemällä kuntosalille. Menen sinne vasta toisena vapaapäivänä.

Tällä tavalla minä aina palaudun öistä. Eli siis nukkumalla univajeen pois. Yritän syödä terveellisemmin ja liikkua edes jonkin verran. Enkä käytä juurikaan alkoholia, joka hidastaa palautumista. Mielestäni olen pärjännyt ihan hyvin näin. Sairaslomilla en juurikaan ole ollut.

Vielä jaksaa tehdä yövuoroja. Mites sinä? Tykkäätkö yövuoroista ja palaudutko hyvin?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Itse olen ollut aina huono nukkumaan päiväunia. Paitsi tietenkin yövuorojen jälkeen aamulla menen aina nukkumaan aamulla ja herään iltapäivällä. En miellä niitä päiväuniksi vaan minulla on silloin yö ja kunnon unet.

Olen monesti ollut vähän kateellinenkin toisille, kun he ovat osanneet mennä esim. työpäivän jälkeen nukkumaan pienet päiväunet ja sitten virkeänä touhuilleet kaikkea. Miesystäväni kyvystä nukkua päiväunia lomareissuillamme olen ollut myös kateellinen. Itse en vain ole saanut unta päiväsaikaan kuin harvoin. 

Olen kuitenkin kärsinyt univajeesta koko sen ajan, kun minulla on ollut lapset ja olen käynyt töissä eli siis toistakymmentä vuotta. Koko aikuisikäni. Arvelen ylipainoni johtuvan suurimmalta osaltaan tästä jatkuvasta univajeesta. Univajetta kertyy, kun on paljon aikaisia herätyksiä. Sen takia minua kauhistuttaakin, jos työvuorolistassa on useita aamuja peräkkäin. Minulle maksimi on kaksi aamuvuoroa putkeen. Onneksi minulla ei niitä ole viime aikoina ollutkaan liikaa.

Viimeisen vuoden aikana olen vähitellen huomannut oppineeni nukkumaan aina välillä päiväunia. Kompensoin niillä liian lyhyiksi jääneitä yöuniani. Huomaan tehokkuuteni parantuneen vapaa-ajallani. Nytkin kirjoittelen tätä postausta päiväunien voimalla. Kävin aamulla kosmetologilla ja kuntosalilla. Viime yönä en saanut unta ajoissa ja aamulla oli aikainen herätys. Nukuin siis taas univajettani pois. Nyt jaksan vielä lähteä ulkoilemaankin illaksi.

En välitä, vaikka päiväunien arvellaan kertovan ihmisen terveydentilasta. Minä nukun niitä täyttääkseni vajetta. Ihanaa, kun enää ei tarvitse kärsiä kroonisesta unen vähyydestä.

Onko sinulla univajetta? Nukutko päiväunia?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat