Kirjoitukset avainsanalla Raha on elämistä varten

Kuvat: www.pixabay.com

Raha on aihe, mikä kiinnostaa ihmisiä yleensä aina. Me tavalliset ihmiset tuskailemme, kun rahat eivät tahdo riittää edes peruselämiseen. 

Itselläni on ollut taloudellisesti raskaita vuosia ollessani monta vuotta kahden alaikäisen yksinhuoltaja. Tällöin voin sanoa eläneeni kädestä suuhun. Nyt kun minulla on enää yksi alaikäinen huollettava, huomaan miten iso ero on sillä, montako niitä huollettavia on.

En ole saanut säästöön mitään, koska kaikki rahat ovat menneet elämiseen. Säästöjen sijaan minulle on kertynyt velkaa. Onneksi kuitenkin elän suhteellisen vaatimattomasti. Siksi minulla on niin vähän velkaa. 

En asu hienostoalueella, minulla ei ole autoa, lapseni eivät ole harrastaneet liian kalliita lajeja, en käy baareissa, en juo alkoholia juuri ollenkaan enkä tupakoi. Tekemäni matkatkin ovat olleet suhteellisen halpoja. Ostan lähinnä vain, mitä milloinkin tarvitsee. Mutta silti vaan rahat eivät riitä säästämiseen.

Olenkin alkanut pohtia sitä, että miksi minun edes pitäisi säästää rahaa? Olenko muka jotenkin parempi ihminen, kun säästötilille kertyy joka kuukausi rahaa?

Mielestäni raha on sitä varten, että sillä eletään eikä kituutella säästäen. Eri asia tietenkin, jos rahaa on oikeasti paljon niin silloin voi tietenkin säästää.

Elämä on elämistä varten eikä sitä, että jatkuvasti säästetään tulevaisuutta varten. Ikävää on, jos vaan säästää koko ajan eikä nauti mistään odottaen eläkeikää. Sitten se nauttiminen voikin olla jo myöhäistä, valitettavasti.

Onko kukaan muu kyllästynyt jatkuvaan säästämisestä jauhamiseen?

 

Kommentit (5)

Wilma
1/5 | 

Itse säästän siitä syystä, että monet tavoittelemani asiat vaativat pesämunaa. Rahat menevät pitkälti pakollisiin menoihin, sillä elän myös melko vaatimattomasti enkä kuluta "turhuuksiin." Rahaa on ollut helpompi pistää säästöön ilman kituuttamista ja toisaalta on helpottavaa tietää, että yllättävän menon sattuessa säästössä on rahaa, vaikka se olisi alunperin tarkoitettu muuhun. Säästäminen on palkitsevaa ja tuo tietynlaista taloudellista turvaa itselleni. Mutta ehdottomasti elämä on elämistä varten! Se on tärkeintä. Turhaan ei kannatta kituutella, jos säästämiselle ei ole tarvetta tai itselle merkityksellistä syytä. :)

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
2/5 | 

Tuohan säästäminen toki turvaa jne. Mutta, kun jotenkin se ei tunnu itselle niin mielekkäältä. Säästän tosin monessa asiassa. Kirjoitin tämän, koska minua alkoi niin paljon ärsyttää kaikki säästövinkit jne. Toivottavasti en loukannut ketään. : /

Käyttäjä12919
Liittynyt7.12.2017
3/5 | 

Kun säästämisessä pääsee vauhtiin, siihen jää vähän jopa koukkuun. Itsellä toki on ollut viime vuodet sellainen tilanne, että vaikkei ole mistään pihistellyt, niin silti on voinut myös säästää. Itselle yrittäjänä jonka tulot on epäsäännölliset ja lyhyellä tähtäimellä suunnitellut, on muutaman kuukauden elinkustannusten verran rahaa säästötilillä ihan todella tärkeä mielenrauhan tuoja.
Hassua että sanoit että "me tavalliset ihmiset tuskailemme, kun rahat eivät tahdo riittää peruselämiseen".
Miksi ihminen jonka ei tarvitse tuskailla, vaan tulot riittävät, ei olisi tavallinen ihminen? 😄

Ezte
5/5 | 

Mielestäni velka ei ole mitenkään "nolo" tai muutenkaan ihmisiä luokitteleva asia. Esimerkiksi asuntosijoittamisessa puhutaan, että olisi paljon fiksumpaa ostaa asuntoja juuri velkavipua käyttämällä, vaikka olisikin varaa maksaa koko asunto kerralla ja näin moninkertaistaa pääoman tuottoprosentti.

Itse en pidä minkäänlaista säästötiliä, vaan jos on ylimääräistä, käytän rahat mielummin rahastoihin tai osakkeisiin. Näissä korot ovat säästötiliä korkeammat oikein sijoitettuina ja hajauttamalla sekä ajoittamalla pienennät riskiä menettää rahojasi.  ASP- tiliä olen harkinnut, jonka avulla aikoisin ensimmäisen oman asunnon hankkia.  

Olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä siinä, että raha on elämistä varten. Raha itsessään ei tule ikinä tyydyttämään ihmisen tarpeita, vaan se on vain väline, minkä voit vaihtaa elämyksiin ja materiaan. Mielestäni raha on aivan liian isossa roolissa meidän elämässämme. Olemme valmiita tinkimään perheen yhteisestä ajasta, ystävistä, puolisosta, että saamme muutaman euron enemmän kuukaudessa. Sosiaalinen media vielä pahentaa asiaa siltä osin, että "postaamme" sinne pääosin vain onnistuneita ja päällepäin ehkä jopa kateutta herättäviä julkaisuja. Todellisuus voi olla ihan eri, mitä kuva antaa ymmärtää. 

Rahan käyttäminen vakuutuksiin tuo itselleni turvallisuuden tunteen. Olit sitten kotimaassa tai ulkomailla ja sattuu jokin onnettomuus, sairaus tai muu odottamaton ja rahaa vaativa asia, niin sinulla on turvattu selusta. Nykyisin pystyt ostamaan vakuutuksen lähes kaikkeen, joka kattaa tarpeen tullen kulut. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat