Kirjoitukset avainsanalla Kirje itselle

www.pixabay.com

Rakas Sanna,

Sinä olet nyt 32-vuotias kahden pojan yksinhuoltaja. Poikasi ovat kouluikäisiä 11-ja 8-vuotiaat. Olet juuri aloittanut uudessa työssäsi sairaanhoitajana paikassa, josta sinun ei kannata lähteä pois. Jaksa vaan käydä töissä ja kasvattaa lapsesi aikuisiksi. 

Tämän vuoden aikana sinut tullaan vakinaistamaan. Et ole asiasta kuitenkaan erityisen kiitollinen. Olithan ajatellut tekeväsi fyysisesti kevyempää päivätyötä. On kuitenkin tärkeää, että jaksat käydä töissä juuri siellä, minne sinut tullaan sijoittamaan. Ole vaan se iloinen ja hymyilevä hoitaja, josta lähes kaikki pitävät. Kaikista sanomisista ei kannata ottaa itseensä. Onneksi sinä olet nopea oppimaan ja kehittymään työssäsi. Työkavereinasi tulee olemaan paljon ihmisiä, joilla on oma merkityksensä sinun eteenpäin menollasi. Tätä blogiakaan ei ehkä olisi ilman heidän vaikutustaan.

Vapaa-ajallasi kasvatat lapsiasi. On erittäin tärkeää, että panostat kuopuksesi asioiden hoitoon. Laitat hänelle rajat ja annat aikaa. Tulet jatkossa lyhentämään työaikaasi useamman vuoden ajan. Tämä kannattaa, tulokset näkyvät kyllä kymmenen vuoden päästä. Esikoisen sinun kannattaa antaa toteuttaa itseään rauhassa. Hänellä on omat visionsa, siitä mitä haluaa tehdä isona. Älä sinä puutu niihin. Hän kyllä pärjää, vaikket olekaan häntä koko aikaa neuvomassa. 10 vuoden päästä hän ei enää asu kotona.

Jonkin aikaa käyt usein baareissa ystäväsi kanssa. Alkoholi ei tee sinulle hyvää. Tulet huomaamaan sen kyllä. Muutaman vuoden päästä alat käydä kuntosalilla ja sitä kautta elämäntapasi tulevat paremmiksi. 10 vuoden päästä et kuitenkaan ole yhtään sen hoikempi kuin nytkään. Mutta, jos et olisi muuttanut mitään elintavoissasi niin voisit olla paljon huonommassa kunnossa kuin nyt.

Raha-asiasi eivät ole kunnossa. Sinulla on ulosotossa 10 000 euroa. Ostelit kaikenlaista, mihin sinulla ei olisi ollut varaa. Olet kuitenkin tajunnut maksaa esim. vuokran, kotivakuutuksen, sähkölaskun, puhelinlaskun jne. Kukaan ei tiedä sinun veloistasi. Se ei näy sinusta ulospäin. Olet tottunut tulemaan toimeen pienillä tuloilla ja saatkin nämä velkasi maksettua pois, kun vaan jaksat tehdä paljon sunnuntaityötä. Tosin 10 vuoden päästä sinulla on taas velkaa niin paljon ettet halua ajatellakaan koko summaa. Onneksi lapsesi ovat tuolloin jo täysi-ikäisiä.

Usein haikailet, että olisi ihanaa, kun olisi oma rakas. Tulet pettymään useasti ennen kuin tapaat miehen, jonka kanssa tapailet ja matkustelet 10 vuoden päästä. Nämä pettymykset kasvattavat sinua ihmisenä. Et olisi se ihminen, joka olet 10 vuoden päästä ellet olisi joutunut kokemaan pettymyksiä.

Tällä hetkellä sinun on siis tärkeintä panostaa omaan hyvinvointiisi. Lapset, työ ja raha-asiat hoituvat kyllä siinä sivussa.

Rakkaudella, Sanna 42 vuotta

P.S. Tässä kuva sinusta tänä vuonna 2010.

Mitä sinä sanoisit 10 vuotta nuoremmalle itsellesi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedäthän, että elämäsi ei ole aina ollut helppoa. Elämänlaatusi on kärsinyt läheistesi ongelmien vuoksi. Olet joutunut sietämään riitaisia ihmisiä, jotka eivät ole osanneet omaa pahaa oloaan purkaa rakentavasti. 

Tästä huolimatta olet kuitenkin päässyt eteenpäin elämässäsi. Ja tässä vaiheessa elämää olet jo saanut itse vaikuttaa siihen, millaista elämää haluat elää. Sinun ei tarvitse kysyä keneltäkään, mitä haluat. Sillä sinä tiedät itse parhaiten sen mitä haluat ja et halua.

Olet panostanut omaan hyvinvointiisi enemmän sen jälkeen, kun pienempi poikasi täytti 10 v. Terveellinen ruoka ja liikunta ovat olleet sinulle tärkeitä. Vielä pystyt pudottamaan painoa ja kohottamaan kuntoasi. Mutta et halua tehdä niistä numeroa etkä elämäsi tarkoitusta.

Olet kuntouttanut itseäsi masennuksen ja ahdistuksen vuoksi Kelan tukemana niin paljon kuin olet voinut. Näistä olikin sinulle apua ja tällä hetkellä et tarvitse tällaisia tukimuotoja.

Olet löytänyt itsellesi miesystävän monen vuoden sinkkuuden jälkeen. Sinkkuus oli oikeastaan omaa valintaa ja halusit suojella lapsiasi. Et muistele sinkkuaikaa pahalla. Ahdistus ja masennus eivät ole johtuneet siitä. Parisuhde ei määrittele sinun arvoasi itsellesi.

Matkustamisesta on tullut sinulle tärkeä ajanviete. Nautit, kun pääset pienellekin matkalle. Haluat nähdä uusia ja vanhoja paikkoja. Maailma pienenee koko ajan sinun silmissäsi. Mies ja pojat ovat hyvää matkaseuraa.

Jatka samaan malliin elämääsi. Tärkeintä on, että itse olet siihen tyytyväinen. Et elä muita varten. Vain sinä tiedät, mikä on parasta sinulle.

Rakkaudella, Sanna

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat