Kirjoitukset avainsanalla heinäkuu

www.pixabay.com

Kerran vuodessa saan aina vähän isomman tilin. Heinäkuussa meille maksetaan lomarahoja. Näistä tosin on valitettavasti vähennetty se 30 %. Meiltä pienituloisilta on ollut helppo ottaa pois. Olemme vähään tyytyväisiä. Ja meidän pitäisi aina vaan muistaa iloita siitä, että meillä on töitä. Useimmiten muistankin iloita.

Kivaa, kun kerrankin laskujen maksun jälkeen jäi oikeasti vähän enemmän käyttövaroja kuin normaalisti. Todennäköisesti ei tarvitse käyttää luottokorttia ennen seuraavaa tilipäivää elokuussa.

Olisipa minulla aina tällainen vähän parempi tili niin ei olisi kertynyt velkaa. Olisin pärjännyt tällä summalla eli nettona 2900 eur todella hyvin. Hassua ajatella, että jotkut saavat aina tämän suuruisen tilin tai jopa paremman. Kyllä heidän kelpaa ja on helppo antaa toisille säästämis-ja sijoittamisvinkkejä. Mitenkähän kävisi, jos he saisivatkin yhtäkkiä vain 2000 eur kuukaudessa? Ei olisikaan enää yhtä helppoa saada rahaa säästöön ja sijoitukseen.

Minä en tee mitään erikoista näillä rahoilla vaan elän kerrankin varojeni mukaan. Mihin sinä käytät lomarahat?

Kommentit (3)

Mom
1/3 | 

Matot pesetetty, koira hammashoidossa käytetty, uusi passihakemus laitettu ja auton huolto kilpailutettu sekä varattu. Ai niin, kaksi ämpärillistä mansikoita kerätty maatilalta.
Joillekin nämä voivat tapahtua kustannuksineen missä kuukaudessa vain, mulle ainoastaan heinäkuussa. Joillekin lomarahat ovat ylimääräistä tuloa, minulle ei. Ehkä ensi vuonna saan sen +30% säästöön, vaikka ihanan joulun järjestämistä varten.

Yrittäjä
2/3 | 

Minä tienaan nettona 1500-2000 e/kk riippuen kuukaudesta (olen yrittäjä). Saan laitettua rahaa joka kuukausi säästöön ja sijoituksiinkin enkä koe, että jäisin jostain paitsi. Kyllä se on kulut mitkä on liian suuret, jos pitää 2 tonnista valittaa.

Vierailija
3/3 | 

Itse saan bruttona suurinpiirtein tuon verran ja pitkän työttömyyden jälkeen rahaa on melko ruhtinaallisesti, vaikka elatusmaksut (mihin sitä rahaa muualle laittaisi kuin lapsiinsa) ja polttoaineet (työmatkat täällä maalla) vievätkin ison osan. Tosin pari ekaa tiliä on mennyt aika nopeasti, kun on joutunut hommaamaan esim. vaatteita, joilla kehtaa olla ihmisten ilmoilla. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat