Kirjoitukset avainsanalla Bikini fitness

Katselin eilen illalla Ylen dokumentin Muodonmuutoksia. Dokumentti kertoo nuorten naisten keskuudessa suositusta bikini fitness harrastuksesta. Dokumentti herätti minussa ajatuksia omasta treenaamisestani.

Itsekin innostuin kuntosalilla treenaamisesta reilu kuusi vuotta sitten. Otin ohjausta ja minulle tehtiin saliohjelma ja ruokavalio-ohjeet.

Jonkin aikaa jaksoin olla niukemmalla ruokavaliolla ja treenata ahkerasti, jopa työpäivinä.

Työni oli tuolloin fyysisesti raskaampaa kuin tällä hetkellä. Uuvutin itseni huomaamattani. Jouduin löysäämään tahtia, kun aloin saada sydämen lisälyöntejä, jotka vähenivät vasta kun lepäsin ja aloin käyttää betasalpaajaa.

Viime vuosina olen käynyt salilla lähinnä vain vapaapäivinä. Usein jää käymättä, kun on niin paljon muutakin tekemistä. 

Tykkään kuitenkin salilla treenaamisesta. On hyvä, jos ehdin käydä kerran viikossa salilla. Kaksi kertaa olisi tietenkin parempi. Tämän enempää aikaa en kyllä olisi valmis sijoittamaan lihaksiin.

Tällä hetkellä syön aika tavallisesti. En kiellä itseltäni mitään. Yritän kuitenkin rajoittaa herkkujen syömistä ja katsoa tuotteiden rasva -ja sokeripitoisuuksia.

Olen hyväksynyt sen, että kroppani ei kestä niukkaa syömistä ja rankkaa treenaamista. Minusta ei siis ole fitnesskilpailijaksi. Enkä ole sellaiseksi koskaan halunnut tullakaan.

Silti voin käydä salilla ja noudattaa jossain määrin ruokavaliota. Olla tavallinen kuntoilija. 

Huomenna menen terveystarkastukseen. Varmasti saan taas motivaatiota terveempiin elämäntapoihin.

Liikunta ja terveellinen ruoka ovat minulle tärkeitä asioita. Niillä voin edes vähän vaikuttaa omaan terveyteeni. Haluan elää loppuelämäni mahdollisimman terveenä.

Oletko sinä haaveillut bikini fitness urasta?

Kommentit (1)

Käyttäjä9909
Liittynyt17.9.2017
1/1 | 

Hyvä juttu ja tasapainoinen näkemys hyvinvoinnista! Työskentelen kuntosalilla ja nään molempia puolia, enimmäkseen kuitenkin meitä "tavallisia kuntoilijoita" ja ilahduttavasti, enevässä määrin myös iäkkäitä uusia kuntoilijoita! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat